Bestellen

De wereld ontdekken

Maak er een vrolijke beestenboel van met deze mobiel!
Het kamertje inrichten van je kleine. Dat is toch wel erg leuk. Of je nu zelf een creatieveling bent of niet. Deze leuke mobiel lukt altijd. Misschien hang je niet direct na de geboorte de mobiel boven het bedje. In het begin is zijn zicht niet veel langer dan zijn neus lang is.
Tussen 6 en 7 maanden gaat je kleintje alles om zich heen ontdekken. Dit het juiste moment om de vrolijke kleuren en verschillende diertjes-mobiel op te hangen: geheid een succes!

Benodigdheden:
• Dik vilt in verschillende kleuren. (het moet echt stevig vilt zijn anders klappen de figuren dubbel).
• Garen
• Naaimachine
• 2 Metalen ringen in twee verschillende maten.
• Wol
• Malletjes van dierenfiguren

Werkbeschrijving:
Op internet zijn veel leuke afbeeldingen te vinden voor een mobiel. Voor deze mobiel zijn Dick Bruna boerderijdieren gebruikt. Deze zoek je op internet en druk je af in de grote waarin je ze hebben wil. En knip ze uit.
De malletjes op het vilt omtrekken en het vilt uitknippen. Je hebt ongeveer 20 figuurtjes nodig.
Onder de naaimachine naai je de figuurtje aan het draad vast. Je begint met een groot stuk draad over te houden en vervolgens naai je het eerste figuur vast, dan trek je weer een lang stuk draad door en naai je het tweede figuur eraan en eventueel een derde of vierde. Ligt eraan hoe je het wil verdelen. Je zorgt dat je dus verschillende strengen krijgt met verschillende figuren in verschillende kleuren eraan.
Je neemt de kleine ring. Deze omwikkel je met wol. Dit doe je ook met de grote.
Nu verbindt je de grote en de kleine ring met elkaar. Ook met de wol en je zorgt ervoor dat gelijk een ophangsysteem maakt. Je zou dit eventueel ook met visdraad kunnen doen.
Nu bevestig je de strengen met de figuurtjes aan de ringen. Verdeel ze mooi zodat je een leuke verhouding krijgt.

En klaar is je mobiel. Het is niet een mobiel waar baby'tjes ook kunnen trekken en mee kunnen spelen. Wanneer je alles met visdraad zou bevestigen dan zou dit wel steviger zijn. Maar de mobiel is wel erg leuk om boven een wiegje te hangen en je kleintje heeft er veel kijk plezier aan.

Over Michelle Ketting
Michelle is een creatieveling in hart en nieren en daar wil ze andere mensen graag van mee laten genieten. Voor de babykamer van haar dochter Sanne (4) heeft ze bijna alles zelf gemaakt. Van hemeltje tot lampenkap. Maar ook haar tweede dochter Lotte (2) heeft voor veel nieuwe inspiratie gezorgd. Wil je meer weten over de activiteiten van Michelle? Ga naar haar website www.knutselkoningin.nl of www.facebook.com/knutselkoningin.nl.

logoknutselkoningin

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: