Bestellen

De wereld ontdekken

Maak er een vrolijke beestenboel van met deze mobiel!
Het kamertje inrichten van je kleine. Dat is toch wel erg leuk. Of je nu zelf een creatieveling bent of niet. Deze leuke mobiel lukt altijd. Misschien hang je niet direct na de geboorte de mobiel boven het bedje. In het begin is zijn zicht niet veel langer dan zijn neus lang is.
Tussen 6 en 7 maanden gaat je kleintje alles om zich heen ontdekken. Dit het juiste moment om de vrolijke kleuren en verschillende diertjes-mobiel op te hangen: geheid een succes!

Benodigdheden:
• Dik vilt in verschillende kleuren. (het moet echt stevig vilt zijn anders klappen de figuren dubbel).
• Garen
• Naaimachine
• 2 Metalen ringen in twee verschillende maten.
• Wol
• Malletjes van dierenfiguren

Werkbeschrijving:
Op internet zijn veel leuke afbeeldingen te vinden voor een mobiel. Voor deze mobiel zijn Dick Bruna boerderijdieren gebruikt. Deze zoek je op internet en druk je af in de grote waarin je ze hebben wil. En knip ze uit.
De malletjes op het vilt omtrekken en het vilt uitknippen. Je hebt ongeveer 20 figuurtjes nodig.
Onder de naaimachine naai je de figuurtje aan het draad vast. Je begint met een groot stuk draad over te houden en vervolgens naai je het eerste figuur vast, dan trek je weer een lang stuk draad door en naai je het tweede figuur eraan en eventueel een derde of vierde. Ligt eraan hoe je het wil verdelen. Je zorgt dat je dus verschillende strengen krijgt met verschillende figuren in verschillende kleuren eraan.
Je neemt de kleine ring. Deze omwikkel je met wol. Dit doe je ook met de grote.
Nu verbindt je de grote en de kleine ring met elkaar. Ook met de wol en je zorgt ervoor dat gelijk een ophangsysteem maakt. Je zou dit eventueel ook met visdraad kunnen doen.
Nu bevestig je de strengen met de figuurtjes aan de ringen. Verdeel ze mooi zodat je een leuke verhouding krijgt.

En klaar is je mobiel. Het is niet een mobiel waar baby'tjes ook kunnen trekken en mee kunnen spelen. Wanneer je alles met visdraad zou bevestigen dan zou dit wel steviger zijn. Maar de mobiel is wel erg leuk om boven een wiegje te hangen en je kleintje heeft er veel kijk plezier aan.

Over Michelle Ketting
Michelle is een creatieveling in hart en nieren en daar wil ze andere mensen graag van mee laten genieten. Voor de babykamer van haar dochter Sanne (4) heeft ze bijna alles zelf gemaakt. Van hemeltje tot lampenkap. Maar ook haar tweede dochter Lotte (2) heeft voor veel nieuwe inspiratie gezorgd. Wil je meer weten over de activiteiten van Michelle? Ga naar haar website www.knutselkoningin.nl of www.facebook.com/knutselkoningin.nl.

logoknutselkoningin

actueel op babybladen.nl
 • 3-6-2024 - Angst, hoop en onvoorwaardelijke liefde in nieuw seizoen van EO-programma Handen aan de couveuse

  Piepjes, alarmbellen, verpleegkundigen, af en toe een babygeluidje en dan weer stilte. Kenmerken van de plek waar het leven veel te vroeg begint en soms ook veel te vroeg eindigt.

  Lees verder ...
 • 22-5-2024 - Coalitieakkoord: kinderopvang 'bijna' gratis en nieuw financieringsstelsel

  Vorige week zijn de PVV, VVD, NSC en BBB tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen gekomen. Dit zijn de gevolgen voor de kinderopvang.

  Lees verder ...
 • 29-4-2024 - KreaDoe 2024 een succes!

  Van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april was het zover: het KreaDoe Lentefestival 2024. De KreaDoe bruist van de creativiteit en gezelligheid. Je kunt er shoppen, creatieve workshops volgen en je ontdekt de nieuwste trends in de wereld van creatieve lifestyle en hobby's. 

  Lees verder ...
 • 3-4-2024 - Verstikt in het moederschap, de taboedoorbrekende documentaire Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Spijtmoeders is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.211.26.178
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: