Bestellen

Dromenvanger voor de babykamer

Do it yourself met Lisanne
www.crealiscadeaus.nl
 

Dit heb je nodig:

 • Borduurring (Action of Xenos)
 • Ongebleekt katoen
 • Veren (Xenos, of gebruik echte veren!)
 • Zwarte textielverf (Decorfin)
 • Schoteltje
 • Stempels (letters van Hema, pijl bij de Action)
 • Touw
 • Kralen


Aan de slag!
Begin met het bestempelen van het katoen. Zorg voor een wat groter stuk, zodat je alle ruimte hebt om hem straks in de ring te doen. Begin met het middelste woord ‘big’, zodat je de andere twee woorden er straks in ongeveer dezelfde afstand boven en onder kunt stempelen. Je kunt alle letters los stempelen, maar je kunt ze ook aan elkaar vastplakken met tape, zodat je het woord in één keer kunt stempelen. Dat heb ik gedaan. Doe een klein beetje textielverf op een bordje en strijk het met een kwast een beetje uit. Druk de stempels in de verf en stempel ze op het bord een beetje uit, om te voorkomen dat je dikke, vlekkerige lijnen krijgt. Hoe dunner de verf, hoe strakker de lijn. Als de woorden erop zitten, kun je de tekst nog versieren met andere vormen, ik koos voor een pijl.

Leg het katoen op de kleinste borduurring (wel in het midden, natuurlijk) en klem de grotere er omheen. Knip de overige stof af.

Nu kun je aan de slag met de veren! Doe om elke veer een kraal. Rijg met een naald een draad door het uiteinde van de veer. Nu kun je deze aan de onderkant van je borduurring, door het katoen rijgen. Steek vervolgens de draad nog een keer door het uiteinde van de veer en knoop vast. Dit doe je met alle drie de veren.

Je bent al bijna klaar! Maar je wilt hem natuurlijk kunnen ophangen. Vouw hiervoor een stukje touw dubbel. Rijg de dichte kant door de bovenkant van de borduurring en haal de uiteinden van het touw door de lus. Je kunt er nu wat kralen aan rijgen voor wat extra afwerking. Leg er een knoop in en voilá: klaar is jouw dromenvanger!

Over Lisanne:
Lisanne Ooijevaar is getrouwd en trotse mama van Cato. Lisanne: "Creatief bezig zijn is voor mij zowel werk als hobby. Ik maak iets liever zelf, zodat ik weet dat het uniek is en past bij degene die het krijgt of koopt. Zo is Crealis Cadeaus ontstaan. Handgemaakt, met liefde, aandacht en passie. Het is dé plek voor een uniek cadeau waar je zelf blij van wordt of waar je iemand anders heel blij van maakt..."
www.crealiscadeaus.nl

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: