Bestellen

Geboortebedankje

Je laat ze toch niet met lege handen naar huis gaan? Volop belangstelling en bezoek: je kunt ze nu op jouw manier bedanken met een zelfgemaakt geboortebedankje. Dat is leuker dan die massaproductie 'dertien in een dozijn' presentjes.
Deze vrolijke kleine doosjes maak je van leuk gedessineerd papier en decoreer je met bijvoorbeeld lint, kant, vilt, knoopjes of kraaltjes. Daarna vul je ze met amandelbonen, suikerhartjes of iets anders lekkers. Het label kun je vervangen door een 'visitekaartje' met een foto en de naam van je baby erop.
De doosjes zijn gemakkelijk in elkaar te zetten. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel tijd je aan het decoreren wilt besteden. Je kunt allemaal dezelfde doosjes maken of verschillende in één bepaalde kleurstelling zodat je visite kan kiezen. Voor de kleinste prijsjes koop je al de leukste papierblokjes en knutselmaterialen bij Action, Xenos of Kruidvat. 

Benodigdheden
stevig effen en gedessineerd papier
lint of kant
vilt
knoopjes en kraaltjes
ponsen
(glitter) gelpen
satijn of papierbloemen.
schaar of hobbymes
lijm of dubbelzijdig tape
liniaal
een snijmat
een perforator of gaatjestang. 

Hoe maak je het?
Het doosje heeft de afmeting van 21 x 15 cm (een half A4-tje). Het sjabloon geeft de afmetingen, de vouw- en snijlijnen aan. Ril het papier op de stippellijnen en knip de onderkant van het doosje in op de doorgetrokken lijnen. Rillen is het indrukken van een lijn waar het papier gevouwen moet worden. Dat doe je met een spits (maar geen scherp) voorwerp: bijvoorbeeld een briefopener.
Snij of knip het papier op maat. Maak harmonicavouwen aan de zijkanten en vouw de onderkant van het doosje naar binnen. Plaats dubbelzijdig tape of gebruik lijm om de onderkant en zijkant vast te zetten. Pons (of prik) twee gaatjes in de bovenkant. Decoreer de doosjes naar eigen inzicht met de materialen die je tot je beschikking hebt. Vul het doosje met snoepgoed. Haal een lintje door de pons gaatjes en maak het label met een leuke strik of knoop vast met het lint.

Download hier het patroon

Over Marga van Engelen  
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: