Bestellen

Geboortebedankje

Je laat ze toch niet met lege handen naar huis gaan? Volop belangstelling en bezoek: je kunt ze nu op jouw manier bedanken met een zelfgemaakt geboortebedankje. Dat is leuker dan die massaproductie 'dertien in een dozijn' presentjes.
Deze vrolijke kleine doosjes maak je van leuk gedessineerd papier en decoreer je met bijvoorbeeld lint, kant, vilt, knoopjes of kraaltjes. Daarna vul je ze met amandelbonen, suikerhartjes of iets anders lekkers. Het label kun je vervangen door een 'visitekaartje' met een foto en de naam van je baby erop.
De doosjes zijn gemakkelijk in elkaar te zetten. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel tijd je aan het decoreren wilt besteden. Je kunt allemaal dezelfde doosjes maken of verschillende in één bepaalde kleurstelling zodat je visite kan kiezen. Voor de kleinste prijsjes koop je al de leukste papierblokjes en knutselmaterialen bij Action, Xenos of Kruidvat. 

Benodigdheden
stevig effen en gedessineerd papier
lint of kant
vilt
knoopjes en kraaltjes
ponsen
(glitter) gelpen
satijn of papierbloemen.
schaar of hobbymes
lijm of dubbelzijdig tape
liniaal
een snijmat
een perforator of gaatjestang. 

Hoe maak je het?
Het doosje heeft de afmeting van 21 x 15 cm (een half A4-tje). Het sjabloon geeft de afmetingen, de vouw- en snijlijnen aan. Ril het papier op de stippellijnen en knip de onderkant van het doosje in op de doorgetrokken lijnen. Rillen is het indrukken van een lijn waar het papier gevouwen moet worden. Dat doe je met een spits (maar geen scherp) voorwerp: bijvoorbeeld een briefopener.
Snij of knip het papier op maat. Maak harmonicavouwen aan de zijkanten en vouw de onderkant van het doosje naar binnen. Plaats dubbelzijdig tape of gebruik lijm om de onderkant en zijkant vast te zetten. Pons (of prik) twee gaatjes in de bovenkant. Decoreer de doosjes naar eigen inzicht met de materialen die je tot je beschikking hebt. Vul het doosje met snoepgoed. Haal een lintje door de pons gaatjes en maak het label met een leuke strik of knoop vast met het lint.

Download hier het patroon

Over Marga van Engelen  
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: