Bestellen

Hip opbergdoosje

fleurt de babykamer helemaal op
Een opbergdoosje voor kleine spulletjes is altijd handig in de babykamer. Dit hippe doosje maak je zelf in een handomdraai. Je kunt het maken in verschillende kleuren en groottes. Erg leuk om te doen 

Nodig: 
Rond met deksel (let wel op dat de deksel niet te strak zit)
Restjes stof
Vilt
Lintjes, kantjes, biasband
Wattine 200 gr
Textiellijm

Hoe maak je het?
• Zet het doosje op het vilt en teken de bodem van het doosje drie keer af en knip de rondjes uit. Deze rondjes zijn voor de bodem aan de binnen- en buitenkant en voor de binnenkant van de deksel.
• Knip een strook stof uit, ongeveer 2 cm breder dan de hoogte van het doosje en zorg dat de lengte ook 2 cm langer is dan de omtrek van het doosje.
• Bekleed het doosje met de stof. Doe lijm op de buitenkant van het doosje (niet te dik aanbrengen) en plak de stof vast. Het laatste stukje van de stof sla je om, voordat je dit omslaat eerst een lijntje lijm aanbrengen en vervolgens omvouwen. En dan het laatste stukje bevestigen met de lijm.
• Aan de onderkant (buitenkant) van het doosje komt rondom een lijntje lijm. De overgebleven stof vouw je strak om het doosje heen. Plak hier overheen een vilten rondje dat bij stap 1 uitgeknipt is.
• Aan de bovenrand van de binnenkant van het doosje ook een lijntje lijm doen en de overhangende stof strak naar binnen vastlijmen.
• Het staande gedeelte aan de binnenkant van het doosje bekleden met een strook vilt. Deze hoeft niet omgeslagen te worden aan het einde, omdat vilt niet rafelt. Lijm het vilt vast. Op de bodem aan de binnenkant een rondje dat bij stap 1 uitgeknipt is vastlijmen.
• Voor de deksel een rondje wattine uitknippen ter grootte van de diameter van de deksel en de wattine vastlijmen op de deksel.
• Een stukje stof (hetzelfde als de rest van het doosje of een andere) voor de deksel ruim uitknippen. Ook het staande randje van de deksel wordt hiermee bekleed. Zet een lijntje lijm aan de binnenkant van de deksel op het staande randje. En lijm daar de stof aan vast. Trek de stof goed strak. 

opbergdoosje2Textiellijm duurt altijd even voordat deze droogt dus heb geduld.
• Plak aan de binnenkant van de deksel een rondje vilt dat bij stap 1 uitgeknipt is.
• Werk de deksel af met een kantje of een lintje. 

Erg handig om de rondslingerende elastiekjes van je dochter in op te bergen. Of om andere spulletjes in op te bergen. Je kunt zelf de maat van het doosje bepalen en ook de vorm. 

Veel plezier met het maken van het doosje! 

Over Michelle Ketting
Michelle is een creatieveling in hart en nieren en daar wil ze andere mensen graag  van mee laten genieten.
Voor de babykamer van haar dochtertje Sanne (1,5 jaar) heeft ze bijna alles zelf gemaakt, van hemeltje tot lampenkap. Wil je meer weten over de activiteiten van Michelle, ga dan naar haar website www.knutselkoningin.nl.

logoknutselkoningin

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: