Bestellen

Hoeraaaa, het is feest!

Vier de geboorte van je kindje met deze vrolijke vlaggenlijn. Met een paar restjes stof en wat leuke decoraties zoals lintjes, knoopjes en kwastjes maak je deze vlaggetjes in een wip.

Benodigdheden
gedessineerde katoenen stofjes
vilt in diverse kleuren
vliesofix
borduurgaren in verschillende kleuren
naaigaren
koord
leuke bandjes, lintjes, biesjes en andere decoraties zoals kwastjes, knoopjes. 

Zonder naaimachine
Wanneer je geen naaimachine hebt, kun je kiezen voor vilt of voor leuk tafelzeil. Afwerking is hierbij niet nodig. Je hoeft dan geen zoomtoeslagen aan te knippen. 

Let op
Gebruik een perslap bij het opstrijken van de letters, anders smelt het vilt of tafelzeil. 

feststeek

Hoe maak je het?
Teken of zoek een leuk lettertype uit (op de computer) en vergroot deze naar ongeveer 11 cm hoogte. Strijk vliesofix op een stukje vilt dat groot genoeg is voor de letter en knip de letter uit het vilt.
Knip voor elk vlaggetje twee keer het patroon uit de stof (voor- en achterpand) en knip rondom een zoomtoeslag van ongeveer 1 cm aan.
Strijk de letter op het voorpand vast. Borduur met een gewone overhandse steek of festonsteek (zie tekening) de letter rondom vast.
Naai of strijk naar eigen inzicht bandjes of biesjes op het voorpand vast.
Leg het voor- en achterpand van de vlag op elkaar (goede kanten tegen elkaar). Naai rondom vast, maar laat aan de bovenkant en aan de zijkanten stukjes open om de stof te keren en het koord door te rijgen.
Keer de stof en strijk de naden.
Maak alle vlaggen op deze wijze. Leg de vlaggen in de juiste volgorde en rijg ze één voor één aan het koord. Maak telkens een knoopje in het koord aan het begin en einde van het vlaggetje zodat de vlag niet meer kan verschuiven.
Naai met de hand alle openingen in de vlaggen dicht en versier de vlaggen verder met knoopjes, strikjes, kwastjes. 

Download hier het patroon

Over Marga van Engelen
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: