Bestellen

Hydrofiel doeken bestempelen

Do it yourself met Lisanne
www.crealiscadeaus.nl

De monochroom stijl (oftewel; zwart wit) is al een tijdje te zien in de babykamer én in de babyuitzet. Handig als je niet weet of je een jongen of meisje krijgt, want het is met elke kleur te combineren! En  wat in de uitzet zeker niet mag ontbreken zijn hydrofiel doeken. Daarom in deze DIY het idee om zelf hydrofiel doeken te bestempelen. Leuk voor jouw eigen kindje, maar ook om cadeau te doen!

Dit heb je nodig
- grote en kleine witte hydrofiel doeken (Action of Hema)
- goede kwaliteit zwarte textielverf (Decorfin)
- tamponneerkwast of de platte kant van een verfroller
- schoteltje voor de verf
- sjablonen (Ik heb ze zelf gemaakt door ze uit te snijden uit een insteekhoes, maar je kunt ze natuurlijk ook bij een hobbywinkel kopen)
- dubbelzijdig tape (om de sjablonen vast te plakken)
- plastic voor op tafel
- beetje geduld

Aan de slag!
Zorg dat je de doeken gewassen en gestreken hebt voordat je gaat sjabloneren, dan pakt de verf beter. Leg nu alvast het plastic op tafel ter bescherming, dan is dat maar gedaan. Leg de doek op tafel en bedenk even of je een strak patroon volgt of dat je gewoon uit de losse pols het sjabloon erop tamponneert. Ik heb uit de losse pols gewerkt. Het voordeel is dat hydrofieldoeken van zichzelf al vakjes hebben, dan kun je het patroon uitmeten. Handig! Dat gedaan hebbende, kun je beginnen met sjabloneren. Doe een beetje verf op een schoteltje waar je je kwast of de platte kant van een schuimroller in kunt dopen. Dep hem daarna een beetje uit. (Dunne lagen werken beter dan één dikke laag, die loopt onder je sjabloon.) Plak je sjabloon met dubbelzijdig tape vast, zodat deze niet verschuift. En dan tamponneer je de verf in dunne lagen in het sjabloon. Als je klaar bent laat je de doeken een paar uur drogen. Daarna kun je ze aan de achterkant strijken. En klaar zijn je handmade en customized hydrofieldoeken! Ook leuk om cadeau te geven... ;)

Niet zo’n fan van zwart wit? Je kunt natuurlijk ook een andere mooie kleur gebruiken zoals zachtroze, oker of mintgroen.

Over Lisanne:
Lisanne Ooijevaar is getrouwd en trotse mama van Cato. Lisanne: "Creatief bezig zijn is voor mij zowel werk als hobby. Ik maak iets liever zelf, zodat ik weet dat het uniek is en past bij degene die het krijgt of koopt. Zo is Crealis Cadeaus ontstaan. Handgemaakt, met liefde, aandacht en passie. Het is dé plek voor een uniek cadeau waar je zelf blij van wordt of waar je iemand anders heel blij van maakt..."

www.crealiscadeaus.nl

actueel op babybladen.nl
 • 18-9-2019 - Mazelen; dit moet je weten

  Mazelen is een van de meest besmettelijke ziektes die er zijn. Maar wat is het precies en hoe komt je kind ervan af?

  Lees verder ...
 • 16-9-2019 - Luieruitslag, tips en informatie

  Wat is luieruitslag en hoe wordt het veroorzaakt? Hier vind je tips en tricks om luieruitslag te voorkomen en te genezen.

  Lees verder ...
 • 12-8-2019 - 6 tips om jullie kind meertalig op te voeden

  Spreekt je partner Spaans, Engels of Frans? En spreek jij Nederlands? Hier 6 tips om je kind meertalig op te voeden.

  Lees verder ...
 • 8-8-2019 - Wat te doen bij een wespensteek bij je kind?

  Zoals elke zomer is het ook dit jaar weer raak: wespen die ons lastigvallen als we buiten zijn. Het kan dan gebeuren dat je kind wordt gestoken door een wesp. Wat moet je doen als je kind wordt gestoken door een wesp? Is zo'n wespensteek gevaarlijk? En hoe weet je of je kind allergisch is voor wespensteken?

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.207.136.184
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: