Bestellen

Je eigen notitieboekje

Voor al je zwangerschapservaringen
Dit fijne notitieboekje maak je makkelijk zelf en je kunt het voor van alles gebruiken. Voor je ervaringen tijdens de zwangerschap, of als crècheboek wanneer je kindje straks naar de opvang gaat. 

Nodig:
Een schrift met harde kaft gelineerd of ongelineerd

Leuke stofjes

Lint, biasband, vilten plakletters of applicaties

Textiellijm
Papierlijm of fotolijm

Lijmpistool

Eventueel fiberfill om het boek mee te bekleden 

Hoe maak je het?
• Bevestig een lang stuk lint met het lijmpistool aan de buitenkant op de rug van het schrift. Het lint moet lang genoeg zijn om als boekenlegger te fungeren.
• Bekleed het schrift eventueel eerst met fiberfill. Doe lijm op de kaft van het schrift en leg het schrift open op de fiberfill en knip de fiberfill precies langs de randen van het schrift af.
• Leg het schrift open op een gezellig stuk stof en knip de stof rondom 3 cm groter uit. Kaft het schrift met de stof (zoals je ook boeken kaft met kaftpapier). Eerst naar binnen slaan en aan zowel de onderkant als de bovenkant van de rug van het schrift inknippen tot aan het schrift. Vervolgens de stof naar binnen slaan en het schrift er weer op leggen. De stof strak trekken om de kaft heen en aan de binnenkant van de kaft vastlijmen.
• De binnenkant van het schrift ziet er nu niet mooi uit, om dit weer netjes te maken plak je met papierlijm of fotolijm de eerste pagina dicht.
• Het schrift kan nu versierd worden met bijvoorbeeld biasband met een kantje dit kan langs de rand geplakt worden met textiellijm. Op de voorkant kun je de naam van het kind plakken met vilt letters of een andere leuke applicatie erop plakken.

Veel maakplezier!

TIP:
Als je een groot A4-schrift neemt kun je er alle werkjes van je kindje in bewaren. Leuk om over een aantal jaren weer eens na te lezen en te kijken. 

Over Michelle Ketting
Michelle is een creatieveling in hart en nieren en daar wil ze andere mensen graag  van mee laten genieten.
Voor de babykamer van haar dochtertje Sanne (1,5 jaar) heeft ze bijna alles zelf gemaakt, van hemeltje tot lampenkap. Wil je meer weten over de activiteiten van Michelle, ga dan naar haar website www.knutselkoningin.nl.

logoknutselkoningin

 

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: