Bestellen

Knotsgekke schilderijtjes

Schilderijtjes om de kinderkamer mee op te vrolijken
Naast het raam, bij de commode of boven het bed, aan de muur hangt straks een kleurrijk en bont pallet. Van een olifant, een schildpad of een geit, deze beestenboel brengt een en al gezelligheid 

Benodigdheden:
Stof met daarop dieren afgebeeld, formaat 20 x 20.
Canvas doek, formaat 30 x 30.
Naaimachine.
Restje stof ter grote van het dier.
Vulmateriaal.
Uitgeprinte naam van het dier in een leuk lettertype.
Lijmpistool.
Garen.
Verf.
Klein penseeltje.
Evt. wol om staartjes te maken aan de dieren.

Zo maak je het:
Knip het dier rondom uit en doe dit met ongeveer 1 cm extra stof aan alle kanten.
Leg het dier met de juiste kant op de goede kant van het restje stof.
Speldt de contouren van het dier af. Denk hierbij na over de hoeken die je maakt. Hele kleine scherpe puntjes maken is erg lastig wanneer je het dier weer terug keert. Soms is het verstandiger om alles iets vloeiender te maken en niet helemaal de contouren van het dier te volgen.
Stik het dier rondom, maar laat een stuk van ongeveer 2 à 3 cm open. Hierdoor kun je de stof weer draaien.
Knip voordat je het omkeert de stof rondom nog wat weg. Let op: niet te dicht bij de naden knippen. Vervolgens draai je de stof weer goed. Gebruik eventueel een stokje om de lastige hoekjes en puntje weer op zijn plek te krijgen.
Vul het diertje met vulmateriaal. Je vult het zodanig dat het lekker aanvoelt, het hoeft niet super dik te worden. Zeker niet wanneer je nog weer accententen met de naaimachine wil aanbrengen.
Wanneer het dier gevuld is, het laatste stukje dichtnaaien met een blinde steek. Zorg ervoor dat de stof naar binnen gevouwen is en dat de twee stoffen elkaar kunnen raken. Eigenlijk stik je de naar binnen gevouwen delen aan elkaar. Dus niet helemaal door en doorhalen je naald en draad, anders wordt dit erg zichtbaar.
Nu kun je bijvoorbeeld rondom de snuit van het dier alle lijnen doorstikken met de naaimachine. Het is even een lastig klusjes maar het loont echt. Het dier krijgt veel meer uitstraling.
De woorden die je hebt uitgeprint ga je aan de achterkant van het papier met een grijs potlood bekrassen, lekker dik. Vervolgens leg je de tekst op het canvas doek op de plek waar jij het wil hebben. Nu teken je de contouren van de letters over. Wanneer je het papier weghaalt, zie je de letters staan.
Schilder de letters in met iedere gewenste kleur verf. Neem een klein penseeltje. Wanneer je het erg lastig vindt om binnen de lijntjes te blijven, kun je nadat je de letters geschilderd hebt de contouren nog omlijnen met viltstift of marker in iedere gewenste kleur.
Plak met behulp van het lijmpistool en dier op het doek.
Je kunt nu eventueel nog staartjes maken met wol en deze aan het dier naaien. 

 schilderijtjes3

Een schitterend eindresultaat voor in de kinderkamer.
Je kunt het in ieder gewenst thema of formaat doen. 

Veel plezier met maken! 

Over Michelle Ketting
Michelle is een creatieveling in hart en nieren en daar wil ze andere mensen graag  van mee laten genieten.
Voor de babykamer van haar dochtertje Sanne (1,5 jaar) heeft ze bijna alles zelf gemaakt, van hemeltje tot lampenkap. Wil je meer weten over de activiteiten van Michelle, ga dan naar haar website www.knutselkoningin.nl.

logoknutselkoningin

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: