Bestellen

Leuke Hollandse slab

Het eerste fruithapje smaakt straks veel lekkerder als mama zo'n leuke Hollandse slab voordoet! En er mag ook nog geknoeid worden, want deze 100% katoenen slabbetjes kunnen gewoon in de wasmachine. Dus ga nu alvast aan de slag!
Om het simpel te houden worden de lintjes en zelfs de strook tegeltjesstof met behulp van dubbelzijdig plak-vlieseline opgestreken, in plaats van opgenaaid. Wanneer je voor de achterkant ook nog een leuk stofje kiest kun je de slabbetjes aan weerszijden gebruiken!  

hollandseslab

Blauwe slab benodigdheden
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
1 meter geruit ruche
30 cm geweven lint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix het geweven lint horizontaal op één pand van de slab. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom aan elkaar vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Naai het ruche rondom vast en werk de hals af met biaisband. 

Rode slab
Benodigdheden:
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
één strook van 15 x 30 cm met een leuk tegelpatroon
60 cm satijnlint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix de 'tegeltjes strook' horizontaal op één pand van de slab. Werk de boven- en onderkant van de strook af door er satijnlint op te strijken. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Werk de hals af met biaisband. 

Download hier het patroon 

Over Marga van Engelen  
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

 

actueel op babybladen.nl
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...
 • 28-8-2023 - EMA en Europese Commissie akkoord met nieuw RS-vaccin

  De artsen in EU-lidstaten mogen gebruik maken van een nieuw vaccin tegen het RS-virus. Nadat eerder de EMA groen licht heeft gegeven voor het nieuwe vaccin, is het inmiddels ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 10-7-2023 - Wetgeving voor draagmoederschap in Nederland

  Een makkelijke opgave is het niet, maar het is mogelijk: een kind krijgen via een draagmoeder. Een van de oorzaken is de onduidelijke wetgeving rondom draagmoederschap.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.237.61
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: