Bestellen

Leuke Hollandse slab

Het eerste fruithapje smaakt straks veel lekkerder als mama zo'n leuke Hollandse slab voordoet! En er mag ook nog geknoeid worden, want deze 100% katoenen slabbetjes kunnen gewoon in de wasmachine. Dus ga nu alvast aan de slag!
Om het simpel te houden worden de lintjes en zelfs de strook tegeltjesstof met behulp van dubbelzijdig plak-vlieseline opgestreken, in plaats van opgenaaid. Wanneer je voor de achterkant ook nog een leuk stofje kiest kun je de slabbetjes aan weerszijden gebruiken!  

hollandseslab

Blauwe slab benodigdheden
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
1 meter geruit ruche
30 cm geweven lint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix het geweven lint horizontaal op één pand van de slab. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom aan elkaar vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Naai het ruche rondom vast en werk de hals af met biaisband. 

Rode slab
Benodigdheden:
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
één strook van 15 x 30 cm met een leuk tegelpatroon
60 cm satijnlint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix de 'tegeltjes strook' horizontaal op één pand van de slab. Werk de boven- en onderkant van de strook af door er satijnlint op te strijken. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Werk de hals af met biaisband. 

Download hier het patroon 

Over Marga van Engelen  
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

 

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: