Bestellen

Leuke Hollandse slab

Het eerste fruithapje smaakt straks veel lekkerder als mama zo'n leuke Hollandse slab voordoet! En er mag ook nog geknoeid worden, want deze 100% katoenen slabbetjes kunnen gewoon in de wasmachine. Dus ga nu alvast aan de slag!
Om het simpel te houden worden de lintjes en zelfs de strook tegeltjesstof met behulp van dubbelzijdig plak-vlieseline opgestreken, in plaats van opgenaaid. Wanneer je voor de achterkant ook nog een leuk stofje kiest kun je de slabbetjes aan weerszijden gebruiken!  

hollandseslab

Blauwe slab benodigdheden
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
1 meter geruit ruche
30 cm geweven lint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix het geweven lint horizontaal op één pand van de slab. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom aan elkaar vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Naai het ruche rondom vast en werk de hals af met biaisband. 

Rode slab
Benodigdheden:
Voor- en achterpand van de slab: 2 (verschillende) lapjes katoen van 35 x 30 cm
90 cm geruit biaisband
één strook van 15 x 30 cm met een leuk tegelpatroon
60 cm satijnlint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
naaigaren 

Hoe maak je het?
Neem het patroon over, knip een voor- en achterpand uit en knip hierbij ongeveer 1 cm extra zoomtoeslag aan. Strijk met vliesofix de 'tegeltjes strook' horizontaal op één pand van de slab. Werk de boven- en onderkant van de strook af door er satijnlint op te strijken. Leg voor- en achterpand met de goede kanten op elkaar en stik deze rondom vast, maar laat de nek open. Keer de slab en strijk de naden uit. Werk de hals af met biaisband. 

Download hier het patroon 

Over Marga van Engelen  
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl

 

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: