Bestellen

Macramé hanger voor de babykamer

Benodigdheden:

 • Vier stukken touw van 2 meter
 • Houten ring
 • Kralen van 25mm
 • Pot en plant


Zo maak je het:
Zorg dat alle touwtjes gelijk zijn en vouw ze dubbel. Aan de bovenkant ontstaat nu een soort lus. Leg een ring op die lus en haal de onderkanten van het touw er doorheen zodat dat de ring vast zit in het touw.
Nu is het het handigst om de ring met een haak aan bijvoorbeeld een deurklink te haken, dat knoopt het makkelijkst.
Verdeel de touwtjes in groepen van twee. Kies de touwtjes die al een beetje naast elkaar zitten en maak daar een setje van.
Knoop op ongeveer 30 cm de eerste rij met knopen. Één touwtje hou je vast, de andere leg je er overheen en haal je via de achterkant er weer tussendoor. Dit doe je nog een keer zodat het knoopje vast zit. Dit doe je vervolgens met alle vier de setjes. Belangrijk hierbij is dat de knoopjes allemaal op dezelfde hoogte zitten.
Nu kun je de kralen toevoegen. Haal beide touwtjes door het gat van de kraal en herhaal de twee knoopjes, zodat de kraal vast zit.
Nu moet je even goed kijken welke touwtjes naast elkaar zitten. De bovenkant (waar de touwtjes uit de ring komen) moeten niet gedraaid zijn. Kijk nu welke twee touwtjes naast elkaar zitten. Op ongeveer 10 cm onder de vorige knoop ga je nu nieuwe knopen maken. Je gaat het linkertouwtje van de ene en het rechtertouwtje van het andere setje, aan elkaar knopen. Als ze aan elkaar vastzitten en je trekt ze een beetje uit elkaar, ontstaat er een ‘V’. Doe dit vervolgens weer met alle vier de setjes.
Nu herhaal je bovenstaande stap nog twee keer; één keer maak je een rij met knopen op 10 cm afstand onder de vorige knoop. Daarna nog een rij op 5 cm onder de vorige knoop. Let er weer op dat je de knoopjes allemaal netjes op dezelfde hoogte doet.
Nu heb je vier rijen met knoopjes: de bovenste rij met kralen, daaronder drie rijen zonder kralen.
Nu kun je de hanger afmaken door alle touwtjes bij elkaar te verzamelen en er een grote knoop in te leggen.
Je hanger is nu klaar! Doe er een leuke pot in en een (hang)plant en geef hem een mooi plekje!
Ga je er nog meer maken? Varieer in lengte, de hoogte van de knopen en met -en zonder- kralen, dit maakt het wat speelser.

Veel plezier!

Over Lisanne:
Lisanne Ooijevaar is getrouwd en trotse mama van Cato. Lisanne: "Creatief bezig zijn is voor mij zowel werk als hobby. Ik maak iets liever zelf, zodat ik weet dat het uniek is en past bij degene die het krijgt of koopt. Zo is Crealis Cadeaus ontstaan. Handgemaakt, met liefde, aandacht en passie. Het is dé plek voor een uniek cadeau waar je zelf blij van wordt of waar je iemand anders heel blij van maakt..."
www.crealiscadeaus.nl

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: