Bestellen

Macramé hanger voor de babykamer

Benodigdheden:

 • Vier stukken touw van 2 meter
 • Houten ring
 • Kralen van 25mm
 • Pot en plant


Zo maak je het:
Zorg dat alle touwtjes gelijk zijn en vouw ze dubbel. Aan de bovenkant ontstaat nu een soort lus. Leg een ring op die lus en haal de onderkanten van het touw er doorheen zodat dat de ring vast zit in het touw.
Nu is het het handigst om de ring met een haak aan bijvoorbeeld een deurklink te haken, dat knoopt het makkelijkst.
Verdeel de touwtjes in groepen van twee. Kies de touwtjes die al een beetje naast elkaar zitten en maak daar een setje van.
Knoop op ongeveer 30 cm de eerste rij met knopen. Één touwtje hou je vast, de andere leg je er overheen en haal je via de achterkant er weer tussendoor. Dit doe je nog een keer zodat het knoopje vast zit. Dit doe je vervolgens met alle vier de setjes. Belangrijk hierbij is dat de knoopjes allemaal op dezelfde hoogte zitten.
Nu kun je de kralen toevoegen. Haal beide touwtjes door het gat van de kraal en herhaal de twee knoopjes, zodat de kraal vast zit.
Nu moet je even goed kijken welke touwtjes naast elkaar zitten. De bovenkant (waar de touwtjes uit de ring komen) moeten niet gedraaid zijn. Kijk nu welke twee touwtjes naast elkaar zitten. Op ongeveer 10 cm onder de vorige knoop ga je nu nieuwe knopen maken. Je gaat het linkertouwtje van de ene en het rechtertouwtje van het andere setje, aan elkaar knopen. Als ze aan elkaar vastzitten en je trekt ze een beetje uit elkaar, ontstaat er een ‘V’. Doe dit vervolgens weer met alle vier de setjes.
Nu herhaal je bovenstaande stap nog twee keer; één keer maak je een rij met knopen op 10 cm afstand onder de vorige knoop. Daarna nog een rij op 5 cm onder de vorige knoop. Let er weer op dat je de knoopjes allemaal netjes op dezelfde hoogte doet.
Nu heb je vier rijen met knoopjes: de bovenste rij met kralen, daaronder drie rijen zonder kralen.
Nu kun je de hanger afmaken door alle touwtjes bij elkaar te verzamelen en er een grote knoop in te leggen.
Je hanger is nu klaar! Doe er een leuke pot in en een (hang)plant en geef hem een mooi plekje!
Ga je er nog meer maken? Varieer in lengte, de hoogte van de knopen en met -en zonder- kralen, dit maakt het wat speelser.

Veel plezier!

Over Lisanne:
Lisanne Ooijevaar is getrouwd en trotse mama van Cato. Lisanne: "Creatief bezig zijn is voor mij zowel werk als hobby. Ik maak iets liever zelf, zodat ik weet dat het uniek is en past bij degene die het krijgt of koopt. Zo is Crealis Cadeaus ontstaan. Handgemaakt, met liefde, aandacht en passie. Het is dé plek voor een uniek cadeau waar je zelf blij van wordt of waar je iemand anders heel blij van maakt..."
www.crealiscadeaus.nl

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.89.204.127
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: