Bestellen

Mobiel

Vrolijke wilde dieren uit de jungle bengelen gebroederlijk naast elkaar aan deze mobile. Ze maken zelfs nog geluid door de kleine belletjes die eraan bevestigd zijn.

Deze mobile is gemaakt van fleece-stof dat je tegenwoordig kunt vinden in heel veel leuke en kleurige dessins. Deze stof is heerlijk zacht en wordt meestal gebruikt voor kleding maar je komt het ook steeds meer tegen in woondecoraties; denk maar aan kussens en kleden voor op de bank. Het voordeel van fleece is dat je het niet hoeft af te werken omdat het niet rafelt na het knippen, dus je kunt de naaimachine in de kast laten staan!

Benodigdheden
metalen ring 30 cm Ø (te koop bij hobbyspeciaalzaken of op het internet)
satijnlijnt in diverse kleuren en breedtes: 3 mm, 7 mm en 15 mm
fleece-stof met een leuke print (denk ook aan bloemen, sterren, hartjes etc.)
gekleurde belletjes (Hema of hobbyspeciaalzaak)
fibrefill (vulmateriaal)
borduurgaren, naald en schaar

patroonstofHoe maak je het?
Aan deze mobile hangen acht figuurtjes. Knip ieder figuurtje twee keer uit en hou rekening met een extra zoompje van ongeveer 3 mm. 

figuurtjes-mobiel

Leg beide patroondelen (voor en achterzijde) op elkaar en naai ze aan elkaar vast met een festonsteek.

Festonsteek: steek de naald door de dubbele stof (foto 2) en trek de draad erdoor maar net voordat je de draad helemaal aantrekt steek je de naald door de lus (foto 3). Trek daarna de draad aan.

zelfmaken-mobiel zelfmaken-mobiel

Alvorens je het figuur helemaal dicht naait vul je het eerst op met fibrefill (foto 4).

zelfmaken-mobiel

Naai op dezelfde wijze alle figuren dicht.
Meet de omtrek van de ring en tel daar 2 cm extra bij voor de zoom. Knip van de fleece-stof een strook af van deze lengte en met een breedte van 3 cm.
Vouw de strook om de ring en naai deze vast met een festonsteek. Wanneer je helemaal rond bent leg je beide uiteinden 1 cm over elkaar en naai je ook deze vast.
Gebruik het 7 mm brede lint om de figuren op te hangen. Bepaal hoe lang de lintjes moeten worden waar de figuurtjes aanhangen en reken overal 10 cm extra bij voor het strikje.
Duw (aan de bovenkant van het figuur) één uiteinde van het lint tussen twee festonsteken een stukje naar binnen. Zet het lint met een klein steekje vast.
Knip 10 cm van het 3 mm brede lint af en rijg een belletje tot het midden aan. Neem beide uiteinden van het lintje samen en bevestig het op dezelfde manier aan de onderkant van het figuurtje. Maak een knoop in het lint; net boven het belletje.
Hang nu alle figuren aan de ring en zorg ervoor dat kleuren en hoogtes leuk met elkaar worden afgewisseld. Sla het lint om de ring maak eerst een dubbele knoop en daarna eventueel een strikje.
Je hebt drie stukken van het 15 mm brede lint nodig om je mobile op te hangen. Bedenk hoe hoog je de mobile zou willen ophangen. Wanneer je bijvoorbeeld de ring op 60 cm afstand van je plafond zou willen hebben heb je dus nodig 1.20 meter plus 5 cm voor de ophanglus. Knip nu drie stukken lint af op de gewenste lengte en sla deze linten op drie plaatsen om de ring heen. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de ophanglinten onderling gelijk is: daardoor komt je ring mooi horizontaal te hangen.
Neem tenslotte alle uiteinden van de linten samen en maak een knoopje.
Eventueel kun je nog strikjes maken om de ophanglinten, net boven de ring. 

Over Marga van Engelen
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl.

actueel op babybladen.nl
 • 9-7-2024 - MediMama-app: check of jouw zelfzorgmiddel veilig is

  Gebruik jij zelfzorgmiddelen? Met de gratis MediMama-app check je nu snel of deze veilig zijn tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. In de app staan bijna 200 verschillende middelen, zoals paracetamol, maagzuurremmers of xylometazoline neusspray.

  Lees verder ...
 • 3-6-2024 - Angst, hoop en onvoorwaardelijke liefde in nieuw seizoen van EO-programma Handen aan de couveuse

  Piepjes, alarmbellen, verpleegkundigen, af en toe een babygeluidje en dan weer stilte. Kenmerken van de plek waar het leven veel te vroeg begint en soms ook veel te vroeg eindigt.

  Lees verder ...
 • 22-5-2024 - Coalitieakkoord: kinderopvang 'bijna' gratis en nieuw financieringsstelsel

  Vorige week zijn de PVV, VVD, NSC en BBB tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen gekomen. Dit zijn de gevolgen voor de kinderopvang.

  Lees verder ...
 • 29-4-2024 - KreaDoe 2024 een succes!

  Van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april was het zover: het KreaDoe Lentefestival 2024. De KreaDoe bruist van de creativiteit en gezelligheid. Je kunt er shoppen, creatieve workshops volgen en je ontdekt de nieuwste trends in de wereld van creatieve lifestyle en hobby's. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: