Bestellen

Tof toverkleed

Met één draai wat anders aan de muur 
Deze hippe creatie is erg leuk aan de muur van de babykamer. Een wandkleed dat je aan twee kanten kunt ophangen. Aan de ene kant zie je een print met boerderijdiertjes, aan de andere kant gekleurde vierkantjes. Die kun je gebruiken als zakjes om kleine knuffels in op te bergen. 

Let op: reken voor alle hieronder genoemde maten 1 cm zoom in lengte en breedte extra.
Neem katoenen stof, dat is voor het wandkleed makkelijk te verwerken. 

Benodigdheden:
Voor de voorkant: 25 gekleurde vierkanten (13 x 13 cm), waarvan 6 roze, 6 groen, 4 donkerblauw, 4 lichtblauw, 4 paars. 12 vierkanten met print (13 x 13 cm), bijvoorbeeld van boerderijdieren. 8 gele driehoeken (13 x 13 x 18,5 cm). 4 kleine rode driehoeken (9 x 9 x 13 cm). 1 rood vierkant (13 x 13 cm) voor in het midden van het kleed.
Voor de achterkant: 1 vierkant (62 x 62 cm). Voor de opvulling gebruik je fiberfill (62 x 62 cm). 4 keer een sierbies (3,5 x 58,5 cm), 4 keer afwerkbies (2 x 63 cm).
Ophangstroken: (6 x 60 cm). Ophanglat (5 x 62 cm). Verder heb je nodig: Naaigaren, naalden, naaimachine, meetlint en twee haken om het wandkleed aan op te hangen. Houten kralen: 36 grote kralen en 24 kleine kraaltjes. 

zelfmaken-wandkleedHoe maak je het?
Neem het rode vierkant en naai met de naaimachine met siersteken hartjes langs de rand. Je kunt natuurlijk ook een ander patroon op het vierkant naaien of vaststikken.
De voorkant: naai twaalf gekleurde vierkanten aan de twaalf vierkanten met print, zodat ze aan twee zijden zijn vastgenaaid. Met de overige twee zomen naai je vervolgens het dubbele vierkant vast aan twee enkele vierkanten (of driehoek als het aan de zijkant van het wandkleed vastgenaaid moet worden). Naai de vierkanten aan elkaar zoals op de tekening.

patroon-wandkleed  

quilt-ondergrond  quilt-met-vlapjes

Aan de twaalf omslagpunten bevestig je om en om drie grote en twee kleine houten kraaltjes. Maak ze met naaigaren stevig vast. De houten kraaltjes kun je ook vervangen door bijvoorbeeld belletjes of bloemetjes.
Sierbies: naai de vier sierranden verspringend met de zoom naar binnen. Draai de bies vervolgens om en naai het geheel tot een vierkant aan elkaar, zoals op de tekening.
Draai de voorkant om en leg het vierkant fiberfill op de achterzijde van de voorkant. Naai vervolgens de achterkant met de afwerkbies aan de voorkant vast.
Maak twee ophangstroken, zodat het wandkleed op twee manieren opgehangen kan worden. Deze maak je door de stof (ophangstrook) boven en onder, met de zoom naar binnen, aan de achterkant van het wandkleed te naaien, naai deze onder en boven mee met de afwerkbies. Naai vervolgens de overige twee zijden af met de afwerkbies.

quilt-achterkant

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: