Bestellen

Tof toverkleed

Met één draai wat anders aan de muur 
Deze hippe creatie is erg leuk aan de muur van de babykamer. Een wandkleed dat je aan twee kanten kunt ophangen. Aan de ene kant zie je een print met boerderijdiertjes, aan de andere kant gekleurde vierkantjes. Die kun je gebruiken als zakjes om kleine knuffels in op te bergen. 

Let op: reken voor alle hieronder genoemde maten 1 cm zoom in lengte en breedte extra.
Neem katoenen stof, dat is voor het wandkleed makkelijk te verwerken. 

Benodigdheden:
Voor de voorkant: 25 gekleurde vierkanten (13 x 13 cm), waarvan 6 roze, 6 groen, 4 donkerblauw, 4 lichtblauw, 4 paars. 12 vierkanten met print (13 x 13 cm), bijvoorbeeld van boerderijdieren. 8 gele driehoeken (13 x 13 x 18,5 cm). 4 kleine rode driehoeken (9 x 9 x 13 cm). 1 rood vierkant (13 x 13 cm) voor in het midden van het kleed.
Voor de achterkant: 1 vierkant (62 x 62 cm). Voor de opvulling gebruik je fiberfill (62 x 62 cm). 4 keer een sierbies (3,5 x 58,5 cm), 4 keer afwerkbies (2 x 63 cm).
Ophangstroken: (6 x 60 cm). Ophanglat (5 x 62 cm). Verder heb je nodig: Naaigaren, naalden, naaimachine, meetlint en twee haken om het wandkleed aan op te hangen. Houten kralen: 36 grote kralen en 24 kleine kraaltjes. 

zelfmaken-wandkleedHoe maak je het?
Neem het rode vierkant en naai met de naaimachine met siersteken hartjes langs de rand. Je kunt natuurlijk ook een ander patroon op het vierkant naaien of vaststikken.
De voorkant: naai twaalf gekleurde vierkanten aan de twaalf vierkanten met print, zodat ze aan twee zijden zijn vastgenaaid. Met de overige twee zomen naai je vervolgens het dubbele vierkant vast aan twee enkele vierkanten (of driehoek als het aan de zijkant van het wandkleed vastgenaaid moet worden). Naai de vierkanten aan elkaar zoals op de tekening.

patroon-wandkleed  

quilt-ondergrond  quilt-met-vlapjes

Aan de twaalf omslagpunten bevestig je om en om drie grote en twee kleine houten kraaltjes. Maak ze met naaigaren stevig vast. De houten kraaltjes kun je ook vervangen door bijvoorbeeld belletjes of bloemetjes.
Sierbies: naai de vier sierranden verspringend met de zoom naar binnen. Draai de bies vervolgens om en naai het geheel tot een vierkant aan elkaar, zoals op de tekening.
Draai de voorkant om en leg het vierkant fiberfill op de achterzijde van de voorkant. Naai vervolgens de achterkant met de afwerkbies aan de voorkant vast.
Maak twee ophangstroken, zodat het wandkleed op twee manieren opgehangen kan worden. Deze maak je door de stof (ophangstrook) boven en onder, met de zoom naar binnen, aan de achterkant van het wandkleed te naaien, naai deze onder en boven mee met de afwerkbies. Naai vervolgens de overige twee zijden af met de afwerkbies.

quilt-achterkant

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: