Bestellen

Vrolijke verjaardagrozet

Ieder kind wil natuurlijk dat iedereen ziet dat hij jarig is. Met deze vrolijke verjaardagrozet ziet iedereen gelijk hoe oud de Jarige Job geworden is. Met wat restjes vilt en lint is deze feestelijk gekleurde decoratie zo gemaakt! Er komt geen naaimachine aan te pas, alle laagjes vilt worden namelijk op elkaar gestreken met plakvlieseline. 

Benodigdheden
vilt
lint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
speld
naaigaren

Hoe maak je het?
Neem de patronen over en knip uit verschillende kleuren vilt: het gewenste cijfer, de bloem, één cirkel van 5 cm Ø, en twee cirkels van 4,5 cm Ø.
Strijk met behulp van de vliesofix een kleine cirkel op een grote cirkel. Maak ter decoratie met een dubbele draad kleine rijgsteekjes langs de rand van de kleine cirkel. Strijk daarna het geheel op de bloem, strijk vervolgens het cijfer op.
Knip drie stukjes lint af, elk 24 cm lang. Vouw de lintjes dubbel en zet ze aan de achterkant met een paar steken vast aan de bloem. Strijk de overgebleven cirkel met vliesofix op de achterkant van de bloem, hiermee verberg je gelijk de aangenaaide lintjes. Bevestig de speld aan de achterkant van de bloem. 

Download hier het patroon van rozet 1
Download hier het patroon van rozet 2 

Over Marga van Engelen 
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl.

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: