Bestellen

Vrolijke verjaardagrozet

Ieder kind wil natuurlijk dat iedereen ziet dat hij jarig is. Met deze vrolijke verjaardagrozet ziet iedereen gelijk hoe oud de Jarige Job geworden is. Met wat restjes vilt en lint is deze feestelijk gekleurde decoratie zo gemaakt! Er komt geen naaimachine aan te pas, alle laagjes vilt worden namelijk op elkaar gestreken met plakvlieseline. 

Benodigdheden
vilt
lint
vliesofix (dubbelzijdig plakvlieseline)
speld
naaigaren

Hoe maak je het?
Neem de patronen over en knip uit verschillende kleuren vilt: het gewenste cijfer, de bloem, één cirkel van 5 cm Ø, en twee cirkels van 4,5 cm Ø.
Strijk met behulp van de vliesofix een kleine cirkel op een grote cirkel. Maak ter decoratie met een dubbele draad kleine rijgsteekjes langs de rand van de kleine cirkel. Strijk daarna het geheel op de bloem, strijk vervolgens het cijfer op.
Knip drie stukjes lint af, elk 24 cm lang. Vouw de lintjes dubbel en zet ze aan de achterkant met een paar steken vast aan de bloem. Strijk de overgebleven cirkel met vliesofix op de achterkant van de bloem, hiermee verberg je gelijk de aangenaaide lintjes. Bevestig de speld aan de achterkant van de bloem. 

Download hier het patroon van rozet 1
Download hier het patroon van rozet 2 

Over Marga van Engelen 
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl.

actueel op babybladen.nl
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...
 • 28-8-2023 - EMA en Europese Commissie akkoord met nieuw RS-vaccin

  De artsen in EU-lidstaten mogen gebruik maken van een nieuw vaccin tegen het RS-virus. Nadat eerder de EMA groen licht heeft gegeven voor het nieuwe vaccin, is het inmiddels ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 10-7-2023 - Wetgeving voor draagmoederschap in Nederland

  Een makkelijke opgave is het niet, maar het is mogelijk: een kind krijgen via een draagmoeder. Een van de oorzaken is de onduidelijke wetgeving rondom draagmoederschap.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.237.61
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: