Bestellen

Wall of fame

De leukste kiekjes van je zwangerschap en baby.
Soms lijkt de tijd wel dubbel zo snel te gaan, je wilt niets vergeten en niets missen. Met dit leuke wandbord maak je jouw eigen Wall of fame! De mooiste foto's schuif je eenvoudig tussen de lintjes door. Nu leuk voor foto's van de zwangerschap en straks van je baby.

Benodigdheden
canvas schildersdoekje 30 x 40 cm
stof voor doekje 45 x 55 cm
stof voor jojo's 20 x 30 cm
fibrefill 45 x 55 cm
1.80 m lint
1.80 m kant
6 splitpennen (brads)
een nietapparaat werkt het handigst maar als je dat niet hebt kun je ook krammetjes en een hamer gebruiken. 

Hoe maak je het?

fotobord-stap01Stap 1: strijk de stof en knip het op maat: 45 x 55 cm. Leg de stof met de verkeerde kant naar boven en leg het fibrefill en vervolgens het doekje erop. Knip het fibrefill op maat; iets kleiner dan de stof.

 

fotobord-stap02Stap 2: knip de hoeken uit het fibrefill.

 

fotobord-stap03

Stap 3: begin aan een lange kant en sla het fibrefill samen met de stof om de zijkant van het doekje. Als je het netjes af wilt werken kun je de knipkanten van de stof ook nog naar binnen vouwen zodat je een mooi zoompje krijgt. Niet de stof en fibrefill om de 3 à 4 cm vast aan het doekje.

 

 

 

 

fotobord-stap04

Stap 4: bij de hoeken kun je beter eerst de korte zijde vastnieten en daarna pas de hoek afwerken. Vouw de stof van de lange zijde om het doekje en strijk deze mooi glad, vouw vervolgens de stof van de korte zijde eroverheen en niet daarna de hoeken vast. Werk op deze manier verder.

 

fotobord-stap05Stap 5: bedenk hoe je de verdeling wilt maken van lint en kant. Zorg dat je aan weerszijden genoeg lengte hebt om het lint aan de achterkant vast te nieten!

   

fotobord-stap06Stap 6: speld de uiteinden van alle lintjes aan weerszijden vast.

 

fotobord-stap07Stap 7: met een centimeter kun je controleren of je overal dezelfde afstand hebt tussen de linten (ongeveer 8,5 cm)

   

fotobord-stap08Stap 8: sla de uiteinden één voor één om naar achter en niet ze vast.

 

fotobord-stap09Stap 9: doe precies hetzelfde met de kantjes.

   

fotobord-stap10Stap 10: de jojo's: knip zes rondjes uit met een diameter van 7,5 cm.

 

fotobord-stap11Stap 11: met naald en draad: neem een dubbele draad en leg een knoopje in het uiteinde van je draad. Vouw een smal zoompje om en rijg het zoompje vast. Maak niet te grote rijgsteken, op ongeveer 2 mm van de kant.

   

fotobord-stap12Stap 12: rijg helemaal rondom.

 

fotobord-stap13Stap 13: trek voorzichtig de draad helemaal strak en de jojo vormt zich nu vanzelf.

 

 

fotobord-stap14Stap 14: steek de naald door het midden naar de achterkant van de jojo en maak een paar kleine steken om het geheel vast te zetten. Knip de draad af.

 

fotobord-stap15Stap 15: steek de splitpen door de jojo.

   

fotobord-stap16Stap 16: op zes punten, waar de linten elkaar kruisen, bevestig je de jojo's. Prik eerst met een dikke naald een gaatje voor en steek daarna de splitpen door het gaatje. Buig de pennen aan de achterkant uit elkaar en de jojo zit vast.

 

Als je nog wat lint over hebt, kun je nog wat strikjes maken op de overgebleven 'kruispunten' van lint en kant. Eventueel kun je ook het doek ophangen aan een stukje lint.

Over Marga van Engelen
Marga van Engelen is een creatieveling in hart en nieren. Ze schrijft artikelen voor bekende hobbytijdschriften, als Hobby Handig en de sieradenspecial Trend Creatief. Ze heeft verschillende boekjes op haar naam staan. Wil je meer weten over de activiteiten van Marga, kijk dan op www.crafthouse.nl.

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: