Bestellen

Nesteldrang

Je bent zeven maanden in verwachting en dan opeens krijg je de drang om allerlei klussen die er al lang lagen, op te pakken. Je ziet opeens overal stof liggen, je wilt opruimen en alle kleertjes en lakentjes voor je baby moeten in de was. Nesteldrang ...

Dieren bouwen ook hun nestje, zodat hun welpje, telgje of kuikentje in een veilig warm 'huisje' terecht komt. Jij wilt ook dat je baby in een schone omgeving komt, die veilig is en helemaal af. Niet iedere zwangere heeft er last van. En als nesteldrang opduikt hoeft het niet bij iedereen hetzelfde tot uiting te komen.
De keukenkastjes krijgen een grondige beurt, luxaflex stof je af, de gordijnen in de was, kasten en lades opruimen... ja, dan heb jij het ook: nesteldrang.

Less is more!
Je kunt heel veel schoonmaakmiddelen gebruiken, maar vaak zijn een aantal ouderwetse natuurlijke producten voldoende om je hele huis mee schoon te maken: azijn, citroensap, groene zeep (vloeibaar) plantaardige olie, soda, zout.

Tips:
Lees de etiketten van schoonmaakmiddelen die je nog op de plank hebt staan of die je koopt. Je kunt beter geen producten met gevarensymbolen gebruiken. Kijk naar EU eco-label (EU Flower) en Nordic Eco Label (Nordic Swan).
Vermijd conserveermiddelen en geurstoffen die irritatie en allergieën kunnen veroorzaken.

Verven
Let op dat je verf op waterbasis neemt. Verfsoorten op basis van terpentine en sommige latex-soorten verspreiden ongezonde dampen.

Daar zit een luchtje aan
Frisse lucht is beter dan welk kunstmatig geurproduct dan ook. Vermijd wasverzachters, vlekoplossers, en wc-spray's.

Up, up, up!
Bed op klossen: je kraambed moet op tenminste 70 cm hoog staan, om rugklachten bij verloskundige en kraamverzorgende te voorkomen.

Dit heb je nodig voor de babykamer
Ledikantje Het babybedje moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Ventilatie, de afstand tussen de spijlen en geen losse knuffels of doeken in het ledikantje, dat kan verstikkingsgevaar opleveren.
Aankleedkussen
Commode Zorg dat deze de juiste hoogte heeft en alle toiletspullen bij de commode binnen handbereik zijn, zodat je je kindje niet alleen hoeft te laten. Wel buiten handbereik van je baby.
Comfortabele stoel (voor als je je kindje 's nachts voedt)
Kleur Zachte lichte kleuren werken rustgevend.
Vloer De vloer moet hygiënisch zijn en gemakkelijk schoon te maken.
Verlichting Licht mag nooit in de ogen van je kindje schijnen, plaats licht daarom indirect of neem een dimmer.
Veiligheid Bedje niet dicht bij de verarming of dicht bij snoertjes van bijvoorbeeld lam of luxaflex plaatsen. Installeer ook een rookmelder.

actueel op babybladen.nl
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...
 • 28-8-2023 - EMA en Europese Commissie akkoord met nieuw RS-vaccin

  De artsen in EU-lidstaten mogen gebruik maken van een nieuw vaccin tegen het RS-virus. Nadat eerder de EMA groen licht heeft gegeven voor het nieuwe vaccin, is het inmiddels ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...
 • 10-7-2023 - Wetgeving voor draagmoederschap in Nederland

  Een makkelijke opgave is het niet, maar het is mogelijk: een kind krijgen via een draagmoeder. Een van de oorzaken is de onduidelijke wetgeving rondom draagmoederschap.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.237.61
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: