Bestellen

Nesteldrang

Je bent zeven maanden in verwachting en dan opeens krijg je de drang om allerlei klussen die er al lang lagen, op te pakken. Je ziet opeens overal stof liggen, je wilt opruimen en alle kleertjes en lakentjes voor je baby moeten in de was. Nesteldrang ...

Dieren bouwen ook hun nestje, zodat hun welpje, telgje of kuikentje in een veilig warm 'huisje' terecht komt. Jij wilt ook dat je baby in een schone omgeving komt, die veilig is en helemaal af. Niet iedere zwangere heeft er last van. En als nesteldrang opduikt hoeft het niet bij iedereen hetzelfde tot uiting te komen.
De keukenkastjes krijgen een grondige beurt, luxaflex stof je af, de gordijnen in de was, kasten en lades opruimen... ja, dan heb jij het ook: nesteldrang.

Less is more!
Je kunt heel veel schoonmaakmiddelen gebruiken, maar vaak zijn een aantal ouderwetse natuurlijke producten voldoende om je hele huis mee schoon te maken: azijn, citroensap, groene zeep (vloeibaar) plantaardige olie, soda, zout.

Tips:
Lees de etiketten van schoonmaakmiddelen die je nog op de plank hebt staan of die je koopt. Je kunt beter geen producten met gevarensymbolen gebruiken. Kijk naar EU eco-label (EU Flower) en Nordic Eco Label (Nordic Swan).
Vermijd conserveermiddelen en geurstoffen die irritatie en allergieën kunnen veroorzaken.

Verven
Let op dat je verf op waterbasis neemt. Verfsoorten op basis van terpentine en sommige latex-soorten verspreiden ongezonde dampen.

Daar zit een luchtje aan
Frisse lucht is beter dan welk kunstmatig geurproduct dan ook. Vermijd wasverzachters, vlekoplossers, en wc-spray's.

Up, up, up!
Bed op klossen: je kraambed moet op tenminste 70 cm hoog staan, om rugklachten bij verloskundige en kraamverzorgende te voorkomen.

Dit heb je nodig voor de babykamer
Ledikantje Het babybedje moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Ventilatie, de afstand tussen de spijlen en geen losse knuffels of doeken in het ledikantje, dat kan verstikkingsgevaar opleveren.
Aankleedkussen
Commode Zorg dat deze de juiste hoogte heeft en alle toiletspullen bij de commode binnen handbereik zijn, zodat je je kindje niet alleen hoeft te laten. Wel buiten handbereik van je baby.
Comfortabele stoel (voor als je je kindje 's nachts voedt)
Kleur Zachte lichte kleuren werken rustgevend.
Vloer De vloer moet hygiënisch zijn en gemakkelijk schoon te maken.
Verlichting Licht mag nooit in de ogen van je kindje schijnen, plaats licht daarom indirect of neem een dimmer.
Veiligheid Bedje niet dicht bij de verarming of dicht bij snoertjes van bijvoorbeeld lam of luxaflex plaatsen. Installeer ook een rookmelder.

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.89.204.127
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: