Bestellen

Afname in geboortes

Het aantal geboren baby’s neemt af in vergelijking met 2021. In december afgelopen jaar werden er nog meer dan 14.000 kinderen geboren. Afgelopen april was dit aantal iets meer dan 12.000. Het geboortecijfer is in een tijdsspan van 4 maanden geleidelijk gedaald met 2.000. Dit is af te lezen op de website van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS). Dat het aantal geboortes af ging nemen dit jaar was te verwachten, want in ‘coronajaar’ 2021 was er een forse stijging in geboortes. Zo waren er in de eerste maanden van 2021 6,8 duizend meer baby’s geboren dan in de eerste maanden van 2020. Deze ‘coronababy-boom’ lijkt dit jaar weer snel af te nemen.

Na corona

Ondanks dat corona nog niet helemaal weg is, voelt dit voor de meeste mensen wel zo. We mogen weer naar ons werk toe en de rest van onze dagelijkse praktijken zien er weer vanouds uit. Hierdoor zitten mensen minder thuis waardoor het gezinsleven minder toegankelijk wordt voor sommigen. Dit kan een reden zijn dat mensen nu een zwangerschap uitstellen.

De economische crisis is na het afschaffen van de coronamaatregelen toegenomen. Steeds meer mensen verkeren in financiële problemen vanwege de nasleep van de maatregelen. Hierdoor hebben huishoudens momenteel niet het geld voor een kindje.

Kleine verwachte stijging

Deskundigen verwachten wel een kleine stijging; in de zomermaanden loopt het aantal geboortes meestal weer een klein beetje omhoog. Dit is namelijk de afgelopen jaren het geval geweest en de kans is groot dat de stijging dit jaar ook weer plaatsvindt. Vorig jaar kwamen er in de zomermaanden 2.000 baby’s meer bij dan in de andere maanden. Of het dit jaar net zo’n hoge stijging wordt, moeten we nog even afwachten.

actueel op babybladen.nl
 • 26-6-2022 - Dood babymeisje blijkt geen ongeluk te zijn

  Op woensdag 22 juni is er een babymeisje bewusteloos gevonden in een crèche in de Franse stad Lyon. Het 11 maanden oude meisje had een giftig product binnengekregen en moest meteen naar het ziekenhuis. Daar bleek het dat reanimatie geen optie meer was en overleed het meisje niet veel later.

  Lees verder ...
 • 15-6-2022 - Personeelstekort in de kinderopvangbranche

  Een kinderopvang vinden is tegenwoordig lastiger dan gedacht. Veel opvangen kampen met een tekort aan personeel en laten daarom geen nieuwe aanmeldingen meer toe. Hierdoor zitten ouders met de handen in hun haren, want wat nu? 

  Lees verder ...
 • 10-6-2022 - Afname in geboortes

  Het aantal geboren baby’s neemt af in vergelijking met 2021. In december afgelopen jaar werden er nog meer dan 14.000 kinderen geboren. Afgelopen april was dit aantal iets meer dan 12.000. Het geboortecijfer is in een tijdsspan van 4 maanden geleidelijk gedaald met 2.000. 

  Lees verder ...
 • 30-5-2022 - Twee keer bevallen van hetzelfde kind

  Een vrouw in de VS is namelijk twee keer bevallen van hetzelfde kind. Nu is één bevalling per kind al heftig genoeg, laat staan twee! De vrouw zelf is er gelukkig weer helemaal bovenop en is blij met haar kersverse zoon. Op TikTok plaatste ze een video waarin ze de dubbele bevalling van haar zoontje uitlegde.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.78.122
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: