Bestellen

Keep on moving

We weten dat sporten en blijven bewegen gezond is. Dat het bijdraagt aan een sterk immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen. Ook wanneer je zwanger bent. Nu sportlocaties gesloten zijn worden we uitgedaagd toch fysiek bezig te zijn. Maar het kan zeker.

Onderzoek toont aan dat sporten tijdens de zwangerschap niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor je ongeboren kindje. Het zorgt ervoor dat het hartje van de baby en hun zenuwstelsel goed ontwikkelt.

Fysieke voordelen 
Op de website van Mom in Balance – zij geven outdoor workouts speciaal voor zwangere vrouwen – staat dat je door te sporten tijdens je zwangerschap minder fysieke klachten ervaart. Zowel tijdens je zwangerschap als erna. Onderzoek toont zelfs aan dat vrouwen die in beweging zijn gebleven sneller herstellen na hun bevalling. Dit heeft te maken met een goede weerstand en een minimale gewichtstoename. “Vrouwen die regelmatig en tot het einde van de zwangerschap sporten, komen gemiddeld 4 kilo minder aan dan vrouwen die niet actief zijn tijdens de zwangerschap.” Tevens zorgt sporten ervoor dat zwangerschapskwaaltjes, zoals vermoeidheid en een hoge bloeddruk, voorkomen kunnen worden.

Kortom, veel voordelen die bijdragen aan de gezondheid van jezelf en je kindje in je buik. Blijf echter wel goed naar je lichaam luisteren. Bij te intensief sporten kunnen er klachten ontstaan die weer nadelige gevolgen hebben, zoals bekkenklachten.

Zwanger programma
Het is daarom verstandig altijd een programma te volgen die speciaal is ontwikkeld voor het zwangere lichaam. Vanwege de lockdown bieden zij livestreams en online video’s aan die je thuis kunt doen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen of yoga beoefenen. Genoeg om lekker in beweging te blijven.

actueel op babybladen.nl
 • 18-1-2022 - Boostervaccinatie tijdens zwangerschap

  Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen de boostervaccinatie te halen. Zij zeggen dat het vaccin geen invloed heeft op de zwangerschap. Veel zwangeren zijn bang dat het vaccin gevolgen heeft voor de ontwikkeling van hun ongeboren baby.

  Lees verder ...
 • 17-1-2022 - Nieuwe winactie

  De prijswinnaars van de afgelopen trekking hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Zat je er niet tussen? Niet getreurd, want we hebben weer een nieuwe trekking!

  Lees verder ...
 • 3-1-2022 - Een gezond en liefdevol 2022

  Namens Babybladen wensen wij jullie allemaal een gezond, gelukkig en liefdevol 2022 toe. Dat het een jaar mag worden, waarin we met elkaar in vrijheid samen mogen zijn. We maken er met zijn allen weer een mooi jaar van!

  Lees verder ...
 • 28-12-2021 - Gratis kinderopvang

  Het nieuwe kabinet heeft de ambitie om de kinderopvang gratis te maken voor ouders die werken. Vanaf het nieuwe jaar zal de overheid rechtstreeks betalen aan kinderopvangorganisaties en verdwijnt daarmee het huidig systeem voor kinderopvangtoeslag. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
75.101.211.110
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: