Bestellen

Coronababyboom verwacht

Volgens verschillende media kunnen we straks een coronababyboom verwachten. Het Brabants Dagblad meldt op zijn website dat er in Brabant meer vrouwen dan normaal zwanger zijn. Ook in de regio Rotterdam is een toename van zwangeren te zien, zegt de Telegraaf.

Hoewel volgens de media de oorzaak nog niet met zekerheid te zeggen is, lijkt het erop dat de coronapandemie de oorzaak is van de komende geboortegolf. "Volgend jaar maart, april en mei hebben we het dertig procent drukker dan normaal", zegt verloskundige Jef Mennens van verloskundigenpraktijk Vollemaan in Den Bsch. 

"Of echt sprake is van een babyboom kan je pas na een jaar of twee echt met zekerheid zeggen, maar we merken dat het echt drukker dan normaal is’’, vertelt Loes van Bergen van Verloskundigepraktijk Artemis uit Oudenbosch aan het Brabants Dagblad. "We ontvangen echt veel meer aanmeldingen dan anders.” Dit betreft vrouwen die zwanger zijn geraakt tijdens de tweede coronagolf. Of het echt gaat om een coronababyboom is natuurlijk niet te zeggen, maar opvallend is het verschil wel. 

Opmerkelijk is ook dat het in december, negen maanden na het begin van de intelligente lockdown, juist extreem rustig is. De verloskundige zegt hierover: "Als mensen de zwangerschap kunnen plannen, zien we al tientallen jaren dat ze de feestmaand december vermijden. Ik denk dat veel mensen ook eerst corona even hebben aangekeken, om te zien wat het zou gaan doen."

Nu zijn we eraan gewend en zijn we minder angstig. Immers, in het begin was er nog weinig bekend over het virus en niemand wist nog of zwangere vrouwen en hun baby extra risico zouden lopen. De stijging van het geboortecijfer door corona kan te maken hebben met het hele dagen thuiszitten. Er is dus meer tijd voor andere dingen. ;-)

Het boek (K)raamtijd - zwanger zijn, bevallen en opgroeien tijdens de coronacrisis beschrijft hoe het was voor zwangere vrouwen, hun partners, jonge ouders en de geboortezorgprofessionals tijdens de lockdown van maart tot juli van dit jaar. 

actueel op babybladen.nl
 • 8-3-2021 - Kom op voor je rechten!

  Het is vandaag Internationale Vrouwendag en daarom staan we stil bij de rechten van de zwangere vrouw en moeders met jonge kinderen op de arbeidsmarkt. In dit artikel lees je waar je als (aanstaande) moeder allemaal recht op hebt.

  Lees verder ...
 • 19-2-2021 - Start campagne mamaliefde en papaliefde

  Onlangs heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne 'Mamaliefde en Papaliefde is' gelanceerd. Het doel van deze campagne is om stress tijdens en na de zwangerschap zoveel mogelijk terug te brengen. Stress kan namelijk leiden tot onveilige hechting van je kind.

  Lees verder ...
 • 8-2-2021 - Sneeuwpret: de 10 leukste activiteiten in de sneeuw

  Wat een feest! Heel Nederland ligt bedekt met een pak sneeuw. Volgens de weerberichten houdt de kou zeker een week aan. Om deze dagen volop te benutten hebben we voor jou en je gezin de tien leukste activiteiten in de sneeuw op een rij gezet. 

  Lees verder ...
 • 26-1-2021 - Negenmaandenbeurs

  Dit jaar vindt de Negenmaandenbeurs plaats van 23 t/m 26 juni. Wij zijn er uiteraard ook weer bij. Vanaf 1 mei kun je onze vrolijke Woezel & Pip shopper vol leuke producten in de voorverkoop bestellen.
   

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.220.231.235
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: