Bestellen

De R in de maand – Weerstand feit of fabel?

Het is september en de R zit weer in de maand. De R in de maand betekent voor veel mensen dat het tijd is om de vitaminen weer uit de kast te halen en wat extra aan onze weerstand te werken. Start jij met extra vitamines of supplementen? En is het extra slikken van vitaminen in de herfst en winter eigenlijk wel echt nodig?

Oorsprong R in de maand

Vroeger betekende de ‘r’ in de maand het begin van de koude maanden dat er minder verse groenten en fruit beschikbaar waren. Mensen kregen te weinig vitaminen binnen waardoor de weerstand daalde. Door vitaminepillen en supplementen te gebruiken als de R in de maand zit, kun je je weerstand verhogen en loop je minder kans om ziek te worden.

Genoeg vitaminen bij gezonde voeding

Het gehele jaar hebben we dezelfde voedingsstoffen nodig. Tegenwoordig zijn de meeste groenten en fruit het hele jaar door te krijgen en is gevarieerd eten gemakkelijker. De oogst wordt vaak direct ingevroren zodat de meeste vitaminen behouden blijven en een groot deel wordt geïmporteerd uit andere landen. Als je gevarieerd en gezond eet is de kans op een vitaminegebrek een stuk kleiner dan vroeger. Toch betekent dit niet dat de ‘r’ in de maand afgeschreven is. Hoewel de zon nu nog regelmatig schijnt: staan de koude natte maanden voor de deur. We zullen deze maanden net iets extra voor onszelf moeten zorgen.

Je weerstand verhogen

Door gevarieerd te eten heb je een goede basis van een gezonde leefstijl. In de praktijk is dat toch altijd wat ingewikkelder. In het najaar heb je meer kans om zomaar een griep of ander virus op te lopen. Je weerstand bouw je op door goed, gezond en gevarieerd te eten en genoeg te slapen en te bewegen. Wanneer het niet altijd lukt om alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te nemen, kun je kiezen voor het gebruik van vitamines en voedingssupplementen ter ondersteuning van je weerstand.

Tips voor een goede weerstand

 • Zorg dat je voldoende groenten en fruit eet
 • Blijf in beweging
 • Slaap voldoende
 • Vermijd stress
 • Was je handen regelmatig
 • Haal buiten lekker een frisse neus
 • Aanvulling doormiddel van vitamines (C, D) en supplementen om je weerstand extra te ondersteunen

 

Vitamine C en D

Vitamine C houdt je weerstand op peil en werkt als antioxidant. Wanneer we ziek worden, stijgt de behoefte aan vitamine C dan ook enorm.

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en voor je afweersysteem. Vitamine D halen we normaliter uit de zon en versterkt namelijk het immuunsysteem en verlaagt de kans op virale en bacteriële infecties; zoals griep.

 

actueel op babybladen.nl
 • 16-9-2022 - De R in de maand – Weerstand feit of fabel?

  Het is september en de R zit weer in de maand. De R in de maand betekent voor veel mensen dat het tijd is om de vitaminen weer uit de kast te halen en wat extra aan onze weerstand te werken.

  Lees verder ...
 • 16-9-2022 - 2 maanden betaald ouderschapverlof

  Je hebt voortaan recht hebt op 2 maanden betaald ouderschapsverlof. In augustus is namelijk de Wet betaald ouderschapsverlof ingegaan. Voor die tijd werden ouderschapsverlofuren niet uitbetaald.

  Lees verder ...
 • 22-8-2022 - Veilig zonnen tijdens de zwangerschap

  Veilig zonnen tijdens de zwangerschap: waar op te letten! Ben je zwanger tijdens de zomermaanden? Ideaal om van de zon te genieten. Maar wees voorzichtig, want te veel zon is niet goed voor jou en je ongeboren baby. Hier lees je waarom.

  Lees verder ...
 • 25-7-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.201.97.26
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: