Bestellen

De R in de maand – Weerstand feit of fabel?

Het is september en de R zit weer in de maand. De R in de maand betekent voor veel mensen dat het tijd is om de vitaminen weer uit de kast te halen en wat extra aan onze weerstand te werken. Start jij met extra vitamines of supplementen? En is het extra slikken van vitaminen in de herfst en winter eigenlijk wel echt nodig?

Oorsprong R in de maand

Vroeger betekende de ‘r’ in de maand het begin van de koude maanden dat er minder verse groenten en fruit beschikbaar waren. Mensen kregen te weinig vitaminen binnen waardoor de weerstand daalde. Door vitaminepillen en supplementen te gebruiken als de R in de maand zit, kun je je weerstand verhogen en loop je minder kans om ziek te worden.

Genoeg vitaminen bij gezonde voeding

Het gehele jaar hebben we dezelfde voedingsstoffen nodig. Tegenwoordig zijn de meeste groenten en fruit het hele jaar door te krijgen en is gevarieerd eten gemakkelijker. De oogst wordt vaak direct ingevroren zodat de meeste vitaminen behouden blijven en een groot deel wordt geïmporteerd uit andere landen. Als je gevarieerd en gezond eet is de kans op een vitaminegebrek een stuk kleiner dan vroeger. Toch betekent dit niet dat de ‘r’ in de maand afgeschreven is. Hoewel de zon nu nog regelmatig schijnt: staan de koude natte maanden voor de deur. We zullen deze maanden net iets extra voor onszelf moeten zorgen.

Je weerstand verhogen

Door gevarieerd te eten heb je een goede basis van een gezonde leefstijl. In de praktijk is dat toch altijd wat ingewikkelder. In het najaar heb je meer kans om zomaar een griep of ander virus op te lopen. Je weerstand bouw je op door goed, gezond en gevarieerd te eten en genoeg te slapen en te bewegen. Wanneer het niet altijd lukt om alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te nemen, kun je kiezen voor het gebruik van vitamines en voedingssupplementen ter ondersteuning van je weerstand.

Tips voor een goede weerstand

 • Zorg dat je voldoende groenten en fruit eet
 • Blijf in beweging
 • Slaap voldoende
 • Vermijd stress
 • Was je handen regelmatig
 • Haal buiten lekker een frisse neus
 • Aanvulling doormiddel van vitamines (C, D) en supplementen om je weerstand extra te ondersteunen

 

Vitamine C en D

Vitamine C houdt je weerstand op peil en werkt als antioxidant. Wanneer we ziek worden, stijgt de behoefte aan vitamine C dan ook enorm.

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en voor je afweersysteem. Vitamine D halen we normaliter uit de zon en versterkt namelijk het immuunsysteem en verlaagt de kans op virale en bacteriële infecties; zoals griep.

 

actueel op babybladen.nl
 • 8-12-2022 - Work hard, play hard

  Opgroeien is hard werken. Dat wordt beloond met oneindig veel speeltijd. Natuurlijk het liefst samen met jou. 

  Lees verder ...
 • 29-11-2022 - Voorlezen aan baby’s loont

  Baby’s die worden voorgelezen, lopen op vijf- of zesjarige leeftijd voor in hun taalontwikkeling. 

  Lees verder ...
 • 8-11-2022 - Plannen kabinet om de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) af te schaffen

  Vanaf 1 januari 2025 wil het kabinet de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) die het voor ouders financieel aantrekkelijk maakt om werk met zorg voor kinderen te combineren, afschaffen. Om ouders te blijven stimuleren werk en zorg voor kinderen te combineren, wordt de kinderopvangtoeslag aangepast. De IACK is dan niet meer nodig. 

  Lees verder ...
 • 25-10-2022 - Discriminatie bij zwangerschap op het werk tegengaan

  Bijna de helft van de vrouwen op de arbeidsmarkt krijgt nog te maken met zwangerschapsdiscriminatie. Zij worden bijvoorbeeld vaker afgewezen bij een sollicitatie. De Rijksoverheid wil dat zwangere vrouwen op de arbeidsmarkt een gelijke behandeling krijgen. Daarom neemt de overheid diverse maatregelen. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.175.107.185
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: