Bestellen

Derde trimester van je zwangerschap

Piekeren en onzekerheid
Hoe ziet ons leven er straks uit met een baby? Hoe zal de bevalling straks gaan? Het is volkomen normaal dat je soms onzeker bent. Je weet totaal niet wat je te wachten staat en je hebt over sommige dingen ook geen controle. Daarnaast helpen alle hormonen ook niet bepaald mee. 
Praat er samen met je partner, familie of vriendin die al een kind heeft over. Ook je verloskundige kan helpen. Zij kan al je vragen beantwoorden en je ongerustheid wegnemen. Leer je angsten los te laten en geniet van de laatste loodjes.

Ontspannen
Aan het einde van je zwangerschap goed ontspannen is makkelijker gezegd, dan gedaan. Je buik is flink gegroeid en zit behoorlijk in de weg. Even omdraaien is dan niet meer zo eenvoudig. Een extra kussen in bed kan al helpen. Leg bijvoorbeeld een kussen tussen je gebogen benen om je onderrug minder te belasten. Of een kussen achter je rug om te zorgen dat je voor langere tijd in dezelfde houding blijft liggen. 

Tips om beter te slapen

 • Zorg voor het slapen gaan voor ontspanning. Zet de tv uit en leg je mobiel even weg. Neem een douche, doe aan yoga, maak nog een korte wandeling buiten of lees een boek.
 • Let ook eens op je voeding. Probeer de verleiding van snacks (chips, koekjes) te weerstaan. Ook pittig eten kun je beter vermijden in verband met brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel. Drink bijvoorbeeld een glas warme melk of neem wat lichts, zoals een cracker, voor het slapen gaan. 
 • Zorg voor een goede ventilatie in je slaapkamer. 
 • Kan je niet slapen, omdat je te veel piekert? Schrijf je zorgen eens op. Reken maar dat dit oplucht! 

 

 

 

 

Bron: babyvandaag

actueel op babybladen.nl
 • 11-11-2019 - De geschiedenis van Sint Maarten

  Op 11 november wordt elk jaar op veel plaatsen Sint-Maarten gevierd. Kinderen trekken dan met een uitgeholde pompoen of lampion waarin een kaarsje of lampje brandt langs de deuren om Sint-Maarten liedjes te zingen. Ze krijgen dan een snoepje. Maar wie is Sint-Maarten eigenlijk?

  Lees verder ...
 • 11-11-2019 - Beter voor allebei; laat kinderen zelf de kinderopvang in lopen

  Veel kinderen komen gedragen door hun ouders de kinderopvang binnen en worden ook zo 'overhandigd'. Ergo coaches van DAK Kinderopvang willen de ouders stimuleren om hun kind zelf te laten lopen. Dat is beter voor de ontwikkeling van het kind. 

  Lees verder ...
 • 28-10-2019 - Zo laat je je kind wennen aan de wintertijd

  De klok ging een uur terug, oftewel, de overgang van zomer- naar wintertijd. Bij sommige kinderen kan dit er best inhakken. Daarom hebben wij een aantal tips, zodat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat. 

  Lees verder ...
 • 28-10-2019 - Je peuter heeft een denkbeeldig vriendje: is dat erg?

  Je peuter wijst op een lege stoel aan de eettafel. 'Pas op mama, daar zit Teddy al'. Een denkbeeldig vriendje kan voor jou best wat vraagtekens oproepen. Is het wel normaal dat je kleine dingen ziet die er niet zijn? Waar komt een fantasievriendje vandaan en hoe kan je er het beste mee omgaan?

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.172.111.215
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: