Bestellen

Dit wist je vast nog niet! - 13 feitjes over baby's

 1. Baby's hebben reflex als je hun handpalm aanraakt, ze sluiten dan automatisch hun vingers. Dit heet het Palmar reflex.
 2. Baby's gebruiken de helft van hun glucosevoorraad als brandstof, terwijl volwassenen maar 20 procent gebruiken. Het gebrek aan extra brandstof wordt gecompenseerd met slaap. Vandaar dat ze zoveel meer slapen.
 3. Pasgeboren baby's kunnen de eerste maanden van hun leven alleen maar in zwart en wit zien, na een paar maanden komt de kleur rood er ook bij.
 4. Baby's hebben in de baarmoeder overal lichaamsbeharing, en vaak zelfs snorren! Maar deze eten en verteren ze vlak voor de geboorte. Dit is dan gelijk de eerste ontlasting die de baby heeft. 
 5. De borsten van de moeder blijven na de geboorte nog een lange tijd de geur van het vruchtwater houden. Dit zorgt ervoor dat de baby hier vanzelf naar getrokken wordt, dit stimuleert het drinken.
 6. Baby's lachen gemiddeld 200 keer per dag.
 7. Tot ongeveer 1985 werd er nauwelijks narcose gebruikt bij baby's. Dit was omdat, hoewel ze wisten dat baby's wel alles konden voelen, ze dachten dat dit geen kwaad kon omdat ze het zich later niet zouden kunnen herinneren.
 8. Een zwangere vrouw kan bij een aandoening automatisch geholpen worden door de baby in haar buik. De baby kan zijn stamcellen naar het lichaam van de moeder sturen om haar te helpen.
 9. In de baarmoeder wordt er constant DNA uitgewisseld tussen moeder en kind. Deze genen blijven nog jaren na de geboorte in elkaars lichaam bestaan. 
 10. Baby's huilen allemaal in een verschillend 'accent' dat gebaseerd is op de stemmen van hun ouders. 
 11. Baby's hebben tot ze ongeveer een halfjaar oud zijn een zelfbeschermingsmechanisme die hen beschermt tegen verdrinken. Zodra ze in het water vallen gaat hun hart langzamer kloppen en ademen ze een stuk langzamer om te overleven. 
 12. Wist je dat moeders zo geprogrammeerd zijn hun kindje veel te kussen, omdat ze zo eventuele virussen op de huid van de baby opnemen? Zo kunnen er gewoon infecties voorkomen worden, dus kus er op los!
 13. De best ontwikkelde zenuwen van de baby zitten in de mond. Dit verklaart gelijk waarom uiteindelijk alles in de mond eindigt, hier voelen ze het beste en kunnen ze het beste voorwerpen mee ontdekken.

actueel op babybladen.nl
 • 25-6-2020 - Zonnesteek bij kinderen, waar moet je op letten?

  Vakantie, heerlijk, dus daar genieten jullie met volle teugen van. Maar pas op: kinderen zijn kwetsbaar voor een zonnesteek. Zo herken, behandel en voorkom je een zonnesteek bij kinderen.

  Lees verder ...
 • 15-6-2020 - Hoe erg is het? Ruzie maken waar je kind bij is?

  Ruziën waar je kind bij is wordt vaak goedgepraat: We hebben niet geschreeuwd, hij snapt het toch nog niet. Veel ouders nemen zich voor het nooit te doen, maar toch overkomt het ons allemaal. 

  Lees verder ...
 • 2-6-2020 - Kinderkamer koel houden als het warm is doe je zo

  Als je zelf slapeloos in je bed ligt te zuchten, draaien en zweten door de warmte, dan kun je er donder op zeggen dat je kind ook slecht slaapt. Er zijn een paar dingen die je kan doen om de kinderkamer toch lekker koel te houden.

  Lees verder ...
 • 12-5-2020 - Babypraat bevordert taalontwikkeling

  Bij een klein kind passen we vaak automatisch onze spraak aan. We verhogen de toon, variëren flink met de intonatie, maken korte zinnetjes en overdrijven onze mimiek. 'Praat toch normaal', zeggen sommigen, maar dit is ten onrechte. Grootschalig onderzoek laat zien dat kleine kinderen juist het liefst luisteren naar kindgerichte spraak.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.232.184.139
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: