Bestellen

Dit wist je vast nog niet! - 13 feitjes over baby's

 1. Baby's hebben reflex als je hun handpalm aanraakt, ze sluiten dan automatisch hun vingers. Dit heet het Palmar reflex.
 2. Baby's gebruiken de helft van hun glucosevoorraad als brandstof, terwijl volwassenen maar 20 procent gebruiken. Het gebrek aan extra brandstof wordt gecompenseerd met slaap. Vandaar dat ze zoveel meer slapen.
 3. Pasgeboren baby's kunnen de eerste maanden van hun leven alleen maar in zwart en wit zien, na een paar maanden komt de kleur rood er ook bij.
 4. Baby's hebben in de baarmoeder overal lichaamsbeharing, en vaak zelfs snorren! Maar deze eten en verteren ze vlak voor de geboorte. Dit is dan gelijk de eerste ontlasting die de baby heeft. 
 5. De borsten van de moeder blijven na de geboorte nog een lange tijd de geur van het vruchtwater houden. Dit zorgt ervoor dat de baby hier vanzelf naar getrokken wordt, dit stimuleert het drinken.
 6. Baby's lachen gemiddeld 200 keer per dag.
 7. Tot ongeveer 1985 werd er nauwelijks narcose gebruikt bij baby's. Dit was omdat, hoewel ze wisten dat baby's wel alles konden voelen, ze dachten dat dit geen kwaad kon omdat ze het zich later niet zouden kunnen herinneren.
 8. Een zwangere vrouw kan bij een aandoening automatisch geholpen worden door de baby in haar buik. De baby kan zijn stamcellen naar het lichaam van de moeder sturen om haar te helpen.
 9. In de baarmoeder wordt er constant DNA uitgewisseld tussen moeder en kind. Deze genen blijven nog jaren na de geboorte in elkaars lichaam bestaan. 
 10. Baby's huilen allemaal in een verschillend 'accent' dat gebaseerd is op de stemmen van hun ouders. 
 11. Baby's hebben tot ze ongeveer een halfjaar oud zijn een zelfbeschermingsmechanisme die hen beschermt tegen verdrinken. Zodra ze in het water vallen gaat hun hart langzamer kloppen en ademen ze een stuk langzamer om te overleven. 
 12. Wist je dat moeders zo geprogrammeerd zijn hun kindje veel te kussen, omdat ze zo eventuele virussen op de huid van de baby opnemen? Zo kunnen er gewoon infecties voorkomen worden, dus kus er op los!
 13. De best ontwikkelde zenuwen van de baby zitten in de mond. Dit verklaart gelijk waarom uiteindelijk alles in de mond eindigt, hier voelen ze het beste en kunnen ze het beste voorwerpen mee ontdekken.

actueel op babybladen.nl
 • 22-1-2020 - Voorlezen aan je kind; waarom is dat zo belangrijk?

  Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn een hoop ouders het hier mee eens, want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar worden veel voorgelezen. Van deze groep wordt 90% regelmatig voorgelezen.

  Lees verder ...
 • 14-1-2020 - Negenmaandenbeurs

  Bezoek ons op de negenmaandenbeurs!

  Van 26 februari t/m 1 maart 2020 in de RAI Amsterdam.

  Lees verder ...
 • 13-1-2020 - Glimlach van een pasgeboren baby is geen reflex, maar hartstikke echt!

  Jarenlang werd er gedacht dat pasgeboren baby's nog niet écht kunnen lachen. Maar volgens Emese Nagy, onderzoekster aan de universiteit van Dundeenu is dat lieve lachje van je baby wel degelijk aan jou gericht. 'Het is beslist zo dat deze glimlach meer is dan alleen een reflex.'

  Lees verder ...
 • 9-1-2020 - Doe mee en win!

  De volgende trekking is op 27 maart, schrijf je snel in!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.207.240.35
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: