Bestellen

Dit wist je vast nog niet! - 13 feitjes over baby's

 1. Baby's hebben reflex als je hun handpalm aanraakt, ze sluiten dan automatisch hun vingers. Dit heet het Palmar reflex.
 2. Baby's gebruiken de helft van hun glucosevoorraad als brandstof, terwijl volwassenen maar 20 procent gebruiken. Het gebrek aan extra brandstof wordt gecompenseerd met slaap. Vandaar dat ze zoveel meer slapen.
 3. Pasgeboren baby's kunnen de eerste maanden van hun leven alleen maar in zwart en wit zien, na een paar maanden komt de kleur rood er ook bij.
 4. Baby's hebben in de baarmoeder overal lichaamsbeharing, en vaak zelfs snorren! Maar deze eten en verteren ze vlak voor de geboorte. Dit is dan gelijk de eerste ontlasting die de baby heeft. 
 5. De borsten van de moeder blijven na de geboorte nog een lange tijd de geur van het vruchtwater houden. Dit zorgt ervoor dat de baby hier vanzelf naar getrokken wordt, dit stimuleert het drinken.
 6. Baby's lachen gemiddeld 200 keer per dag.
 7. Tot ongeveer 1985 werd er nauwelijks narcose gebruikt bij baby's. Dit was omdat, hoewel ze wisten dat baby's wel alles konden voelen, ze dachten dat dit geen kwaad kon omdat ze het zich later niet zouden kunnen herinneren.
 8. Een zwangere vrouw kan bij een aandoening automatisch geholpen worden door de baby in haar buik. De baby kan zijn stamcellen naar het lichaam van de moeder sturen om haar te helpen.
 9. In de baarmoeder wordt er constant DNA uitgewisseld tussen moeder en kind. Deze genen blijven nog jaren na de geboorte in elkaars lichaam bestaan. 
 10. Baby's huilen allemaal in een verschillend 'accent' dat gebaseerd is op de stemmen van hun ouders. 
 11. Baby's hebben tot ze ongeveer een halfjaar oud zijn een zelfbeschermingsmechanisme die hen beschermt tegen verdrinken. Zodra ze in het water vallen gaat hun hart langzamer kloppen en ademen ze een stuk langzamer om te overleven. 
 12. Wist je dat moeders zo geprogrammeerd zijn hun kindje veel te kussen, omdat ze zo eventuele virussen op de huid van de baby opnemen? Zo kunnen er gewoon infecties voorkomen worden, dus kus er op los!
 13. De best ontwikkelde zenuwen van de baby zitten in de mond. Dit verklaart gelijk waarom uiteindelijk alles in de mond eindigt, hier voelen ze het beste en kunnen ze het beste voorwerpen mee ontdekken.

actueel op babybladen.nl
 • 17-4-2019 - Carry Your Love Babywearing Event

  Op zondag 19 mei vindt de eerste editie van dit Nederlandse draagevenement plaats. Iedereen die zijn kind(eren) draagt of wil dragen, voelt zich hier thuis. Verschillende draagmerken, van zowel doeken als dragers, zijn aanwezig om je hun producten te laten zien en voelen. 

  Lees verder ...
 • 15-4-2019 - Week van de teek: 5 tips om tekenbeten te voorkomen

  Als je kind veel in het groene gras is of vaak buitenspeelt, is het risico groot dat je kind een tekenbeet krijgt. Op zich is dat niet erg, maar een teek kan de ziekte van Lyme overbrengen.

  Lees verder ...
 • 28-3-2019 - Zo bereid je je kind voor op de zomertijd

  Aankomend weekend is het weer zover: de zomertijd. De klok gaat zaterdag op zondag nacht een uur vooruit. Dat kan het ritme van je kind flink in de war brengen. Daarom hier 4 handige tips!

  Lees verder ...
 • 25-3-2019 - Eerste hulp bij darmkrampjes

  Iedere pasgeboren baby huilt. En zeker in de beginperiode zijn huilbuien na het voeden geen uitzondering. Maar wat als niks helpt hem stil te krijgen? Dan zou het goed kunnen dat jouw baby last heeft van darmkrampjes. Lees hier alles over de symptomen en oplossingen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.229.151.87
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: