Bestellen

Durf om hulp te vragen als alleenstaande ouder

Durf om hulp te vragen en kom voor jezelf op zonder dat je je schuldig voelt. Er zijn genoeg mensen die je willen helpen zonder dat daar een duur prijskaartje aan hangt. Daarvoor hoef ook jij vast niet ver te zoeken.
 

Werken en Thuiszijn
Je baan combineren met thuiszijn is voor een alleenstaande misschien wel het moeilijkste punt. Een fulltimebaan is dan echt pittig, maar ook als je parttime werkt valt er genoeg te puzzelen met de tijd die je hard nodig hebt. Goed communiceren met je werkgever staat voorop. Wees niet bang om te vragen of je op een ander tijdstip mag werken, wat meer kunt verdienen of om het werk mee naar huis te nemen als je kindje bijvoorbeeld ziek is. Voel je niet schuldig dit soort onderwerpen aan te gaan. Velen zullen je situatie goed begrijpen en willen vast wel meewerken voor zover dat dat kan. Je werkgever heeft er namelijk ook voordeel van als jij je beter voelt op het werk en daardoor beter presteert.
 

Een goede betaalbare oppas
Wanneer je werkt hebben je (kleine) kinderen een oppas of opvang nodig. Een crèche is vaak te duur als alleenstaande. Een gastouder kan in veel gevallen een oplossing zijn, maar ook de steun van familie kan het kostenplaatje laag houden. Schaam je niet: als alleenstaande heb je elke cent hard nodig. Toch wil je wel een oppas waar je op kunt vertrouwen. Kies ze dan zorgvuldig uit en wees heir dan ook zuiig op als je ze gevonden hebt. Communiceer goed met de oppas of opvang. Met goed overleg weet iedereen waar hij/zij aan toe is.


Papa/mama is thuis!
Als je thuis bent, zorg er dan voor dat je er ook echt bent. Zet je werk uit het hoofd en maak tijd voor de kinderen. Vraag je vrienen om een keertje wat boodschappen voor je te doen of om het avondeten klaar te maken. Zo kun jij die dag net even iets meer aandacht geven aan je kindje. Voel je ook voor dit soort vragen niet schuldig. Je beste vrienden zullen graag voor je klaarstaan.


Het huishouden
Het huishouden is een karweitje waar veel tijd voor nodis is, maar wat best moeilijk te combineren is met de kinderen. Het is niet leuk als papa of mama naar zijn/haar werk meteen de schoonmaakhandschoenen aan trekt. Wacht hiermee totdat de kinderen slapen of neem er rustig de tijd voor als ze in de weekenden of door de weeks een paar dagen bij je ex-partner zijn. Ook hierbij kun je om een helpende hand vragen. Met hulp van je moeder, vriendin of zus heb je je huis snel weer aan kant.


Belangrijk: Tijd voor jezelf
Het is misschien ondenkbaar, maar neem ook wat tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder heb je veel aan het hoofd, maar ben je ook verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Op tijd je rust pakken hoort daar ook bij. Ga lekker sporten, winkelen of lees een goed boek als je de kans hebt. Besef te allen tijde dat je er niet alleen voor staat.

 

 

Bron: Babyvandaag

actueel op babybladen.nl
 • 17-11-2020 - Coronababyboom verwacht

  Volgens verschillende media kunnen we straks een coronababyboom verwachten. Het Brabants Dagblad meldt op zijn website dat er in Brabant meer vrouwen dan normaal zwanger zijn. Ook in de regio Rotterdam is een toename van zwangeren te zien, zegt de Telegraaf.

  Lees verder ...
 • 11-11-2020 - Hét cadeau voor de feestdagen: (K)raamtijd. Bestel nu met korting!

  Was je zwanger of kreeg jij een kind tijdens de intelligente lockdown? Dan mag (K)raamtijd – zwanger zijn, bevallen en opgroeien tijdens de coronacrisis niet ontbreken in je boekenkast. Bestel vóór 20 november dit unieke naslagwerk met korting en je hebt hem nog voor de feestdagen in huis.

  Lees verder ...
 • 10-11-2020 - Zó kun je toch de verjaardag van je kind vieren in tijden van corona

  Social distancing, oftewel; afstand houden vanwege het coronavirus. Maar wat als je kind jarig is? Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat je jarige kind een feestje krijgt? Hier een paar tips!

  Lees verder ...
 • 3-11-2020 - Jessica Mendels is onze nieuwe columniste!

  Tv-presentatrice Jessica Mendels is de nieuwe columniste van Baby’s eerste jaren! In onze najaarseditie lees je een uitgebreid interview met deze enthousiaste dame én je vindt er een gezond recept om gezellig samen met je kind te maken.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.237.138.69
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: