Bestellen

Fietsen met je baby

Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met je kindje voorop ontdek je de wereld weer opnieuw. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

Zodra je baby vanuit kruiphouding zelfstandig kan zitten mag je hem of haar vervoeren in een fietszitje. Dit is meestal rond de 9 maanden. Belangrijk is dat ze goed rechtop kunnen blijven zitten.

Kies voor een stevig en veilig babystoeltje voorop de fiets. Zorg ervoor dat je baby goed uit de wind blijft door een windscherm voorop te bevestigen. Check of je kindje goed vastzit in de gordel en dat er geen armpjes onderdoor kunnen. En belangrijk; bouw je fietstocht langzaam op. Je baby moet de tijd krijgen om er aan te wennen. 

Wanneer je kindje nog niet zelfstandig kan zitten, maar je wilt er wel met de fiets op uit, kun je kiezen voor een bakfiets of een fietskar. Een babystoeltje kun je met speciale bevestigingssystemen vastzetten. Ook zijn er zogehete babyschelpen om je kindje veilig in de bakfiets en fietskar te vervoeren.

Zorg er ook hier weer voor dat je niet al te lange fietstochten maakt in het het begin. Kies voor routes waar weinig hobbels en kuilen zijn. De rug- en nekspieren zijn nog onvoldoende ontwikkeld, waardoor de trillingen nog niet zo goed zijn voor je baby.

Veel fietsplezier samen!

actueel op babybladen.nl
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.16.210
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: