Bestellen

Fietsen met je baby

Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met je kindje voorop ontdek je de wereld weer opnieuw. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

Zodra je baby vanuit kruiphouding zelfstandig kan zitten mag je hem of haar vervoeren in een fietszitje. Dit is meestal rond de 9 maanden. Belangrijk is dat ze goed rechtop kunnen blijven zitten.

Kies voor een stevig en veilig babystoeltje voorop de fiets. Zorg ervoor dat je baby goed uit de wind blijft door een windscherm voorop te bevestigen. Check of je kindje goed vastzit in de gordel en dat er geen armpjes onderdoor kunnen. En belangrijk; bouw je fietstocht langzaam op. Je baby moet de tijd krijgen om er aan te wennen. 

Wanneer je kindje nog niet zelfstandig kan zitten, maar je wilt er wel met de fiets op uit, kun je kiezen voor een bakfiets of een fietskar. Een babystoeltje kun je met speciale bevestigingssystemen vastzetten. Ook zijn er zogehete babyschelpen om je kindje veilig in de bakfiets en fietskar te vervoeren.

Zorg er ook hier weer voor dat je niet al te lange fietstochten maakt in het het begin. Kies voor routes waar weinig hobbels en kuilen zijn. De rug- en nekspieren zijn nog onvoldoende ontwikkeld, waardoor de trillingen nog niet zo goed zijn voor je baby.

Veel fietsplezier samen!

actueel op babybladen.nl
 • 16-7-2021 - Rouwverlof na miskraam

  In Nieuw-Zeeland is er in maart een nieuwe wet aangenomen, waarbij zowel vaders als moeders verlof krijgen na een miskraam of doodgeboorte. Ongeacht de duur van de zwangerschap hebben zowel vrouwen als mannen recht op drie dagen miskraamverlof. Nederland onderzoekt nu ook of dit in ons land geïntroduceerd kan worden.

  Lees verder ...
 • 7-7-2021 - Ik ga op vakantie en ik neem mee

  Nog twee dagen en dan heeft het noordelijk gedeelte van Nederland vakantie. Misschien blijf je in Nederland of ga je juist de grens over. Waar je ook naartoe gaat, er zijn altijd dingen die je niet mag vergeten om mee te nemen. Om het jullie makkelijk te maken hebben we de 10 belangrijkste vakantie musthaves voor je op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 31-5-2021 - Zwangere vrouwen toch niet eerder gevaccineerd

  Zwangere vrouwen worden toch niet met voorrang gevaccineerd tegen het coronavirus. In een brief van minister Hugo de Jonge aan de Kamer laat hij dit weten. Een vervroegde uitnodiging heeft weinig effect op de snelheid van de vaccinaties binnen deze groep.

  Lees verder ...
 • 17-5-2021 - Stijging aantal zwangeren met diabetes

  Het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes is in Nederland toegenomen met 30%. Zwangerschapsdiabetici kan zorgen voor een verhoogde kans van zwangerschapscomplicaties. Het is daarom van belang om vrouwen bewust te maken van de risico’s vooraf aan de zwangerschap.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.56.11
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: