Bestellen

Fietsen met je baby

Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met je kindje voorop ontdek je de wereld weer opnieuw. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

Zodra je baby vanuit kruiphouding zelfstandig kan zitten mag je hem of haar vervoeren in een fietszitje. Dit is meestal rond de 9 maanden. Belangrijk is dat ze goed rechtop kunnen blijven zitten.

Kies voor een stevig en veilig babystoeltje voorop de fiets. Zorg ervoor dat je baby goed uit de wind blijft door een windscherm voorop te bevestigen. Check of je kindje goed vastzit in de gordel en dat er geen armpjes onderdoor kunnen. En belangrijk; bouw je fietstocht langzaam op. Je baby moet de tijd krijgen om er aan te wennen. 

Wanneer je kindje nog niet zelfstandig kan zitten, maar je wilt er wel met de fiets op uit, kun je kiezen voor een bakfiets of een fietskar. Een babystoeltje kun je met speciale bevestigingssystemen vastzetten. Ook zijn er zogehete babyschelpen om je kindje veilig in de bakfiets en fietskar te vervoeren.

Zorg er ook hier weer voor dat je niet al te lange fietstochten maakt in het het begin. Kies voor routes waar weinig hobbels en kuilen zijn. De rug- en nekspieren zijn nog onvoldoende ontwikkeld, waardoor de trillingen nog niet zo goed zijn voor je baby.

Veel fietsplezier samen!

actueel op babybladen.nl
 • 29-4-2021 - Standpunt vaccinatie tijdens zwangerschap gewijzigd

  Het standpunt ‘Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’ is door de multidisciplinaire werkgroep ‘COVID-19 en Zwangerschap’ aangepast. Zwangere vrouwen kunnen zich laten vaccineren met zogeheten mRNA-vaccins als Pfizer en Moderna.

  Lees verder ...
 • 14-4-2021 - Fietsen met je baby

  Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Maar waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

  Lees verder ...
 • 30-3-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 2 juli 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 23-3-2021 - Zomertijd: slaaptips voor je baby

  Aanstaande zondag gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.191.87
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: