Bestellen

Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. En ja, dan wordt het steeds eerder donker, gaat het harder waaien en zit de zon wat vaker verstopt achter de wolken. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

1) Vind buiten de mooiste kastanjes, eikeltjes, dennenappels en bladeren. Thuis gooi je alles op tafel en met lijm, prikkers en lege wc-rollen maak je er de gekste herfstmonsters van. Zet verf op tafel en laat je kindje ze beschilderen.

2) Paddenstoelen spotten in de tuin of in het bos. Laat ze foto’s maken van de mooiste paddenstoelen, print ze uit en maak een echte herfstcollage.

3) Maak van je woonkamer een thuisbioscoop. Juist wanneer het keihard regent is dit een topactiviteit om te doen. Sluit de gordijnen en maak het zo donker mogelijk. Schuif de bank recht voor de tv en kies een leuke familiefilm uit. Oh, en vergeet vooral de popcorn niet.

4) Maak een pindaslinger voor de vogels. Gebruik een stevig touw en met een naald rijg je alle pinda’s en rozijnen aan elkaar. Hang hem zichtbaar op in je tuin, zodat jullie de vogels goed zien.

5) Hol pompoenen uit samen met je kinderen. Maak er griezelige gezichtjes van voor Halloween op 31 oktober. Een tip: doe dit buiten. Heerlijk in de frisse buitenlucht en geen rotzooi in huis. Win-win situatie!

6) Speel banketbakkertje en maak de lekkerste herfstkoekjes die er zijn. Op internet vind je tal van recepten die ook nog eens heel makkelijk te maken zijn. En vergeet tussendoor niet te snoepen van dat lekkere deeg. Mjammie!

7) Maak een gezellig spinnenweb van wol. Wat heb je nodig? Leuke kleurtjes wol, lange satéprikkers en een kastanje. Steek de prikkers in de kastanje. Knoop het uiteinde van de wol aan een van de prikkers en dan draai je de wol om de prikker die erna komt. Zo ga je steeds helemaal rond. Is hij klaar? Hang hem dan op voor je raam.

8) Bouw een fort. Dit kan buiten, maar net zo goed ook binnen. Gebruik alle dekens en lakens die er zijn. Gooi genoeg kussens in de hut en met een zaklamp wordt het reuzegezellig. Een mooie locatie voor een uitgebreide picknick!

9) Regent het buiten? Yes! Trek je oudste kleren aan, stap in je regenlaarzen en ga er op uit. Spreek met elkaar af dat jullie niet eerder naar huis gaan, voordat alle kleding volledig onder de modder en zand zit. Gegarandeerd speelplezier!

10) Beloon jezelf en je gezin met heerlijke warme chocolademelk. Top het af met zelfgemaakte slagroom. Enne…heb je al pepernoten geproefd? Je hebt ze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen: van Red velvet tot kokos. Iemand moet ze testen toch?

actueel op babybladen.nl
 • 25-7-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 21-7-2022 - Nieuwe winactie

  De prijswinnaars van de afgelopen trekking hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Zat je er niet tussen? Niet getreurd, want we hebben weer een nieuwe trekking!

  Lees verder ...
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby.

  Lees verder ...
 • 26-6-2022 - Dood babymeisje blijkt geen ongeluk te zijn

  Op woensdag 22 juni is er een babymeisje bewusteloos gevonden in een crèche in de Franse stad Lyon. Het 11 maanden oude meisje had een giftig product binnengekregen en moest meteen naar het ziekenhuis. Daar bleek het dat reanimatie geen optie meer was en overleed het meisje niet veel later.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.30.73
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: