Bestellen

Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. En ja, dan wordt het steeds eerder donker, gaat het harder waaien en zit de zon wat vaker verstopt achter de wolken. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

1) Vind buiten de mooiste kastanjes, eikeltjes, dennenappels en bladeren. Thuis gooi je alles op tafel en met lijm, prikkers en lege wc-rollen maak je er de gekste herfstmonsters van. Zet verf op tafel en laat je kindje ze beschilderen.

2) Paddenstoelen spotten in de tuin of in het bos. Laat ze foto’s maken van de mooiste paddenstoelen, print ze uit en maak een echte herfstcollage.

3) Maak van je woonkamer een thuisbioscoop. Juist wanneer het keihard regent is dit een topactiviteit om te doen. Sluit de gordijnen en maak het zo donker mogelijk. Schuif de bank recht voor de tv en kies een leuke familiefilm uit. Oh, en vergeet vooral de popcorn niet.

4) Maak een pindaslinger voor de vogels. Gebruik een stevig touw en met een naald rijg je alle pinda’s en rozijnen aan elkaar. Hang hem zichtbaar op in je tuin, zodat jullie de vogels goed zien.

5) Hol pompoenen uit samen met je kinderen. Maak er griezelige gezichtjes van voor Halloween op 31 oktober. Een tip: doe dit buiten. Heerlijk in de frisse buitenlucht en geen rotzooi in huis. Win-win situatie!

6) Speel banketbakkertje en maak de lekkerste herfstkoekjes die er zijn. Op internet vind je tal van recepten die ook nog eens heel makkelijk te maken zijn. En vergeet tussendoor niet te snoepen van dat lekkere deeg. Mjammie!

7) Maak een gezellig spinnenweb van wol. Wat heb je nodig? Leuke kleurtjes wol, lange satéprikkers en een kastanje. Steek de prikkers in de kastanje. Knoop het uiteinde van de wol aan een van de prikkers en dan draai je de wol om de prikker die erna komt. Zo ga je steeds helemaal rond. Is hij klaar? Hang hem dan op voor je raam.

8) Bouw een fort. Dit kan buiten, maar net zo goed ook binnen. Gebruik alle dekens en lakens die er zijn. Gooi genoeg kussens in de hut en met een zaklamp wordt het reuzegezellig. Een mooie locatie voor een uitgebreide picknick!

9) Regent het buiten? Yes! Trek je oudste kleren aan, stap in je regenlaarzen en ga er op uit. Spreek met elkaar af dat jullie niet eerder naar huis gaan, voordat alle kleding volledig onder de modder en zand zit. Gegarandeerd speelplezier!

10) Beloon jezelf en je gezin met heerlijke warme chocolademelk. Top het af met zelfgemaakte slagroom. Enne…heb je al pepernoten geproefd? Je hebt ze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen: van Red velvet tot kokos. Iemand moet ze testen toch?

actueel op babybladen.nl
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.80.3.192
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: