Bestellen

Hoera, eindelijk is er geboorteverlof voor partners

De geboorte van je kind en de tijd erna kunnen heel ingrijpend zijn. Voor jou, maar ook voor je partner. Tot voor kort kreeg hij of zij na de bevalling maar twee dagen vrij. Daarin is nu gelukkig verandering gekomen. Per 1 juli kunnen partners aanvullend maximaal 5 weken geboorteverlof opnemen. 

Willen jullie gebruikmaken van de nieuwe regeling, dan moet je tijdig een aanvraag indienen bij je partners werkgever; minimaal 4 weken voordat het verlof in moet gaan. Doe dit per brief of e-mail en vermeld hierin het volgende:

* Wanneer je het verlof opneemt;
* Hoeveel weken je verlof wilt opnemen (1 t/m 5 weken);
* Hoe je het verlof wilt uitspreiden. Je kunt bijvoorbeeld 1 week verlof opnemen maar ook 5 dagen uitspreiden over 5 weken. 

Geboorteverlof bij vroeggeboorte
Mocht jullie baby te vroeg geboren worden en kun je hierdoor het aanvullende geboorteverlof niet op tijd aanvragen, dan moet je je verlofaanvraag zo snel mogelijk hierna indienen. 

Het geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden
In alle gevallen geldt dat je het aanvullende geboorteverlof moet opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van jullie kind. Die moet geboren zijn op of na 1 juli 2020. Daarnaast moet je eerst het standaard geboorteverlof van een week opmaken. 

Rol van de werkgever 
De werkgever kan het verlof tot 2 weken van tevoren nog veranderen. Dit kan alleen bij een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang. Hij kan bijvoorbeeld andere dagen of andere weken voorstellen. Dat moet altijd in overleg gebeuren. Je werkgever vraagt bij het UWV een uitkering aan voor het aanvullende geboorteverlof. Hiervoor is de geboortedatum nodig van jullie kind. 
 

 

actueel op babybladen.nl
 • 11-10-2020 - Win prijzen voor jou en/of je baby!

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een commode, een autostoeltje of heel veel luiers. De prijswinnaars van de septembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 23 december, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 14-9-2020 - Word jij eregast en jurylid bij Het béste speelgoed van Nederland?

  Wat wordt Het béste speelgoed van Nederland? Dat kun jij bepalen! Jij kunt namelijk jurylid en eregast worden bij de verkiezing op 16 oktober in attractiepark Slagharen. 

  Lees verder ...
 • 7-9-2020 - Jessica Mendels is onze nieuwe columniste!

  Tv-presentatrice Jessica Mendels is de nieuwe columniste van Baby’s eerste jaren! In onze najaarseditie lees je een uitgebreid interview met deze enthousiaste dame én je vindt er een gezond recept om gezellig samen met je kind te maken.

  Lees verder ...
 • 31-8-2020 - Vrouwen geven langer borstvoeding door corona

  Vrouwen geven langer borstvoeding tijdens de coronacrisis. Dat is een van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2020 uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.210.11.249
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: