Bestellen

Hoera, eindelijk is er geboorteverlof voor partners

De geboorte van je kind en de tijd erna kunnen heel ingrijpend zijn. Voor jou, maar ook voor je partner. Tot voor kort kreeg hij of zij na de bevalling maar twee dagen vrij. Daarin is nu gelukkig verandering gekomen. Per 1 juli kunnen partners aanvullend maximaal 5 weken geboorteverlof opnemen. 

Willen jullie gebruikmaken van de nieuwe regeling, dan moet je tijdig een aanvraag indienen bij je partners werkgever; minimaal 4 weken voordat het verlof in moet gaan. Doe dit per brief of e-mail en vermeld hierin het volgende:

* Wanneer je het verlof opneemt;
* Hoeveel weken je verlof wilt opnemen (1 t/m 5 weken);
* Hoe je het verlof wilt uitspreiden. Je kunt bijvoorbeeld 1 week verlof opnemen maar ook 5 dagen uitspreiden over 5 weken. 

Geboorteverlof bij vroeggeboorte
Mocht jullie baby te vroeg geboren worden en kun je hierdoor het aanvullende geboorteverlof niet op tijd aanvragen, dan moet je je verlofaanvraag zo snel mogelijk hierna indienen. 

Het geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden
In alle gevallen geldt dat je het aanvullende geboorteverlof moet opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van jullie kind. Die moet geboren zijn op of na 1 juli 2020. Daarnaast moet je eerst het standaard geboorteverlof van een week opmaken. 

Rol van de werkgever 
De werkgever kan het verlof tot 2 weken van tevoren nog veranderen. Dit kan alleen bij een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang. Hij kan bijvoorbeeld andere dagen of andere weken voorstellen. Dat moet altijd in overleg gebeuren. Je werkgever vraagt bij het UWV een uitkering aan voor het aanvullende geboorteverlof. Hiervoor is de geboortedatum nodig van jullie kind. 
 

 

actueel op babybladen.nl
 • 27-7-2020 - We krijgen steeds minder baby's

  Er worden steeds minder kinderen geboren in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dit mogelijk doordat vrouwen langer studeren en doordat meer vrouwen een flexbaan hebben. 

  Lees verder ...
 • 21-7-2020 - Wat is Het Béste Speelgoed van Nederland?

  Het is voor veel ouders een bekend dilemma: welk speelgoed zal ik kopen? Er is zóveel aanbod, maar wat is nou het béste product? Om jou te helpen bij je keuze is er vanaf nu het platform hetbestespeelgoedvannederland.nl.

  Lees verder ...
 • 6-7-2020 - Win prijzen voor jou en/of je baby!

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een commode, een autostoeltje of heel veel luiers. De prijswinnaars van de junitrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 25 september, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-7-2020 - Hoera, eindelijk is er geboorteverlof voor partners

  De geboorte van je kind en de tijd erna kunnen heel ingrijpend zijn. Voor jou, maar ook voor je partner. Tot voor kort kreeg hij of zij na de bevalling maar twee dagen vrij. Daarin is nu gelukkig verandering gekomen. Per 1 juli kunnen partners aanvullend maximaal 5 weken geboorteverlof opnemen. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.219.167.194
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: