Bestellen

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Nog twee dagen en dan heeft het noordelijk gedeelte van Nederland vakantie. Een week later volgt Midden-Nederland en het zuiden is dan eindelijk vanaf 24 juli aan de beurt. Misschien blijf je in Nederland of ga je juist de grens over. Waar je ook naartoe gaat, er zijn altijd dingen die je niet mag vergeten om mee te nemen.

Om het jullie makkelijk te maken hebben we de 10 belangrijkste vakantie musthaves voor je op een rij gezet.

1. Allereerst natuurlijk alle papieren, zoals je paspoort, identiteitsbewijzen, verzekeringspasjes van het hele gezin en een uitdraai van je vakantievoucher. Maar ook je vaccinatiebewijs of PCR-test moet je niet vergeten. Een QR-code maak je aan via de CoronaCheck-app. Check ruim van tevoren welke coronaregels gelden in jouw vakantieland, dit verschilt namelijk.

2. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Daarom is een kleine reisapotheek niet geheel onbelangrijk om mee te nemen. Muggenspray, Norit, ORS, pleisters, een nagelschaar, een tekentang, een pincet en ontsmettingsmiddel. Better safe than sorry.

3. Neem voldoende zonnebrand mee. De kracht van de zon lijkt wel steeds sterker te worden. Een hoge zonkracht zorgt ervoor dat je sneller verbrandt. Dat wil je die tere kinderhuidjes niet aan doen natuurlijk. Ook een hoedje of petje is een musthave.

4. De kinderen willen natuurlijk zwemmen! Vergeet dan die badspullen niet, zoals zwembroeken, bikini’s, badlakens, zwemvleugels, zwemluiers, duikbrillen en een babyfloat. Neem een grote tas mee waarin je al deze spullen kunt doen wanneer je lekker gaat zwemmen.

5. Leuke boeken! Vergeet allereerst je eigen boeken niet (of je e-reader). Geef jezelf lectuur cadeau om heerlijk te kunnen lezen op je vakantieadres. Daarnaast, neem voldoende (dunne) voorleesboekjes mee voor de kinderen om ook op vakantie het lezen te stimuleren.

6. Tablets voor onderweg. Niet alleen in het vliegtuig, maar ook tijdens die lange autoritten zijn films en spelletjes heerlijke zoethoudertjes. Zorg ervoor dat je thuis alle films en apps erop zet. Oh, en vergeet alle adapters niet.

7. Ook op vakantie moeten de kids zich leren vermaken. Sla handige knutselspulletjes in, zoals kleur- en schetsboeken, stiften, potjes klei en stickers. Kun jij mooi rustig in je boek lezen.

8. Genoeg eten en drinken. Niet alleen voor onderweg, maar ook als je na een hele lange reis aankomt in je tent of appartement. Neem voor je baby de voeding mee waar ze thuis aan gewend zijn. Het assortiment van een buitenlandse supermarkt is altijd anders dan bij ons.

9. Indien je kroost nog in de luiers zit: luiers dus! En billendoekjes, meerdere pakken zodat je nooit misgrijpt.

10. En voor een goede nachtrust neem je natuurlijk de lievelingsknuffels mee. Evenals een speentje als ze dat nodig hebben en een slaapzak.

Fijne vakantie!

actueel op babybladen.nl
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.80.3.192
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: