Bestellen

Kind in de eerste schoolweek niet met de auto brengen

Dat komt omdat er in september weer veel meer auto's op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
Brugklassers zijn met name vaker slachtoffer; in september worden zij meer dan 150 keer aangereden, wat twee keer zo vaak is als in andere maanden van het jaar. Kinderen kunnen aan de nieuwe route en de toegenomen drukte wennen, als ouders hun kinderen in het begin van het schooljaar niet wegbrengen, maar ze aansporen om te voet of op de fiets te gaan, stelt VVN. 

Verder wijst de organisatie erop dat er na de vakantie 8 miljoen auto's op de weg rijden, wat het dubbele is van het aantal auto's in de zomerperiode. Scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten moeten maandag, na zes weken vakantie, weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden-Nederland. Een week daarna is het noorden aan de beurt. 

Vrachtwagens moeten schoolroutes mijden
Vrachtwagenchauffeurs moeten de komende weken schoolroutes mijden, om ernstige ongelukken met kinderen te voorkomen, vindt VVN ook. De transportsector zelf wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die net beginnen of uitgaan. 

Hoe vaak vrachtwagens bij de ongevallen zijn betrokken, is onbekend. Maar het letsel is in die gevallen vanzelfsprekend ernstiger. Daarom wil VVN de vrachtwagens zoveel mogelijk van de schoolroutes weren. 

 

 

 

Bron: Radar

actueel op babybladen.nl
 • 12-7-2019 - Het praten van je kleine stimuleren

  De eerste woordjes en het echt gaan leren praten zijn bijzondere momenten tijdens het opgroeien van je kind. Maar hoe kan je je kind het beste motiveren om te gaan praten? Het is belangrijk om tegen je kind te praten tijdens de dagelijkse bezigheden.

   

  Lees verder ...
 • 1-7-2019 - Kinderkamer koel houden als het warm is doe je zo

  Als je zelf slapeloos in je bed ligt te zuchten, draaien en zweten door de warmte, dan kun je er donder op zeggen dat je kind ook slecht slaapt. Er zijn een paar dingen die je kan doen om de kinderkamer toch lekker koel te houden.

  Lees verder ...
 • 24-6-2019 - Hitteplan voor je baby; goed voorbereid op deze week en de rest van de zomer!

  Met een baby beleef je de zomer heel anders dan vroeger. Behalve jezelf koel houden, maak je je waarschijnlijk structureel zorgen of je kindje het niet te warm heeft, of hij genoeg drinkt en of hij goed slaapt. Met dit hitteplan zorg je ervoor dat de zomer weer genieten wordt, voor zowel je kindje als jijzelf.

  Lees verder ...
 • 18-6-2019 - Ouders met lage inkomens de dupe door duurdere kinderopvang

  Sinds 1 januari 2019 zijn kinderdagverblijven verplicht om één leidster aan te stellen voor drie baby's. Nu, een klein half jaar later, blijkt dat de prijzen voor kinderopvang door deze nieuwe wet flink zijn gestegen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.209.104.7
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: