Bestellen

Kind in de eerste schoolweek niet met de auto brengen

Dat komt omdat er in september weer veel meer auto's op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
Brugklassers zijn met name vaker slachtoffer; in september worden zij meer dan 150 keer aangereden, wat twee keer zo vaak is als in andere maanden van het jaar. Kinderen kunnen aan de nieuwe route en de toegenomen drukte wennen, als ouders hun kinderen in het begin van het schooljaar niet wegbrengen, maar ze aansporen om te voet of op de fiets te gaan, stelt VVN. 

Verder wijst de organisatie erop dat er na de vakantie 8 miljoen auto's op de weg rijden, wat het dubbele is van het aantal auto's in de zomerperiode. Scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten moeten maandag, na zes weken vakantie, weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden-Nederland. Een week daarna is het noorden aan de beurt. 

Vrachtwagens moeten schoolroutes mijden
Vrachtwagenchauffeurs moeten de komende weken schoolroutes mijden, om ernstige ongelukken met kinderen te voorkomen, vindt VVN ook. De transportsector zelf wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die net beginnen of uitgaan. 

Hoe vaak vrachtwagens bij de ongevallen zijn betrokken, is onbekend. Maar het letsel is in die gevallen vanzelfsprekend ernstiger. Daarom wil VVN de vrachtwagens zoveel mogelijk van de schoolroutes weren. 

 

 

 

Bron: Radar

actueel op babybladen.nl
 • 19-2-2019 - 9 Maandenbeurs

  Bezoek ons op de negenmaandenbeurs van 20 t/m 24 februari 2019 in de RAI Amsterdam!

  Lees verder ...
 • 11-2-2019 - Voorlezen aan je kind; waarom is dat zo belangrijk?

  Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn een hoop ouders het hier mee eens, want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar worden veel voorgelezen. Van deze groep wordt 90% regelmatig voorgelezen.

  Lees verder ...
 • 5-2-2019 - Steeds meer kinderboerderijen rookvrij

  Maandag onthulde staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in de honderdste kinderboerderij het bord 'rookvrij'. Daarmee is in een kwart van de kinderboerderijen roken verboden, meldt het Longfonds. Het aantal rookvrije kinderboerderijen in Nederland is flink gegroeid. 

  Lees verder ...
 • 28-1-2019 - Partners krijgen recht op tien dagen kraamverlof

  Als hun partner is bevallen, krijgen vaders recht op minimaal tien dagen kraamverlof. Over die periode zullen werkgevers minstens het loon moeten betalen dat wordt uitgekeerd bij ziekte. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.80.38.5
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: