Bestellen

Kind in de eerste schoolweek niet met de auto brengen

Dat komt omdat er in september weer veel meer auto's op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
Brugklassers zijn met name vaker slachtoffer; in september worden zij meer dan 150 keer aangereden, wat twee keer zo vaak is als in andere maanden van het jaar. Kinderen kunnen aan de nieuwe route en de toegenomen drukte wennen, als ouders hun kinderen in het begin van het schooljaar niet wegbrengen, maar ze aansporen om te voet of op de fiets te gaan, stelt VVN. 

Verder wijst de organisatie erop dat er na de vakantie 8 miljoen auto's op de weg rijden, wat het dubbele is van het aantal auto's in de zomerperiode. Scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten moeten maandag, na zes weken vakantie, weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden-Nederland. Een week daarna is het noorden aan de beurt. 

Vrachtwagens moeten schoolroutes mijden
Vrachtwagenchauffeurs moeten de komende weken schoolroutes mijden, om ernstige ongelukken met kinderen te voorkomen, vindt VVN ook. De transportsector zelf wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die net beginnen of uitgaan. 

Hoe vaak vrachtwagens bij de ongevallen zijn betrokken, is onbekend. Maar het letsel is in die gevallen vanzelfsprekend ernstiger. Daarom wil VVN de vrachtwagens zoveel mogelijk van de schoolroutes weren. 

 

 

 

Bron: Radar

actueel op babybladen.nl
 • 12-11-2018 - Verhoogde bloeddruk bij kinderen door zoete drankjes

  Inname van veel suikerhoudende drankjes is zoals bekend een risicofactor voor overgewicht bij kinderen. Nu blijkt dat de zoete drankjes ook de bloeddruk kunnen verhogen.

  Lees verder ...
 • 11-11-2018 - De geschiedenis van Sint Maarten

  Op 11 november wordt elk jaar op veel plaatsen Sint-Maarten gevierd. Kinderen trekken dan met een uitgeholde pompoen of lampion waarin een kaarsje of lampje brandt langs de deuren om Sint-Maarten liedjes te zingen. Ze krijgen dan een snoepje. Maar wie is Sint-Maarten eigenlijk?

  Lees verder ...
 • 5-11-2018 - Derde trimester van je zwangerschap

  Dat de laatste loodjes van je zwangerschap meestal het zwaarst wegen, is helaas vaak waar. Van brandend maagzuur tot slecht slapen en je zorgen maken over de bevalling. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om het derde trimester van je zwangerschap zo ontspannen mogelijk door te komen!

  Lees verder ...
 • 26-10-2018 - Je kind veilig buiten laten spelen

  Buiten spelen is leuk en gezond! Je wilt je kind graag stimuleren om buiten te spelen, maar waar moet je nu op letten wat betreft de veiligheid voor je kind? Hier een aantal handige tips!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.163.20.57
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: