Bestellen

Kind in de eerste schoolweek niet met de auto brengen

Dat komt omdat er in september weer veel meer auto's op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
Brugklassers zijn met name vaker slachtoffer; in september worden zij meer dan 150 keer aangereden, wat twee keer zo vaak is als in andere maanden van het jaar. Kinderen kunnen aan de nieuwe route en de toegenomen drukte wennen, als ouders hun kinderen in het begin van het schooljaar niet wegbrengen, maar ze aansporen om te voet of op de fiets te gaan, stelt VVN. 

Verder wijst de organisatie erop dat er na de vakantie 8 miljoen auto's op de weg rijden, wat het dubbele is van het aantal auto's in de zomerperiode. Scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten moeten maandag, na zes weken vakantie, weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden-Nederland. Een week daarna is het noorden aan de beurt. 

Vrachtwagens moeten schoolroutes mijden
Vrachtwagenchauffeurs moeten de komende weken schoolroutes mijden, om ernstige ongelukken met kinderen te voorkomen, vindt VVN ook. De transportsector zelf wil een app ontwikkelen die chauffeurs omleidt als ze scholen naderen die net beginnen of uitgaan. 

Hoe vaak vrachtwagens bij de ongevallen zijn betrokken, is onbekend. Maar het letsel is in die gevallen vanzelfsprekend ernstiger. Daarom wil VVN de vrachtwagens zoveel mogelijk van de schoolroutes weren. 

 

 

 

Bron: Radar

actueel op babybladen.nl
 • 27-8-2018 - Duizenden sterfgevallen zijn voorkomen door vaccinaties

  Zeker 6000 en misschien zelfs wel 12.000 sterfgevallen zijn voorkomen onder mensen geboren tussen 1953 en 1992. Dit door de rijksvaccinatieprogramma's. Dat valt op te maken uit onderzoek van Maarten van Wijhe. Hij deed onderzoek naar het effect bij difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, bof en rubella (rodehond).

  Lees verder ...
 • 21-8-2018 - Kind in de eerste schoolweek niet met de auto brengen

  Het aantal verkeersslachtoffers onder twaalfjarige fietsers in september is in vergelijking met de rest van het jaar verdubbeld volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN). Daarom roept VVN de ouders op om hun kinderen in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet met de auto naar school te brengen.

  Lees verder ...
 • 13-8-2018 - Positiviteit over verplicht inent-bewijs bij meeste kinderdagverblijven

  Ouders verplichten om bij een kinderdagverblijf te melden als hun kind niet is ingeënt, dat wil oudervereniging BOinK. Ook willen ze dat deze informatie met andere ouders gedeeld kan worden. Uit navraag van de Stentor blijkt dat de meeste kinderdagverblijven hier positief tegenover staan. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

  Lees verder ...
 • 6-8-2018 - Kind met diploma verleert zwemmen bij te weinig oefening

  Uit de voorlopige resultaten van een onderzoek van de Hogeschool Windesheim, blijkt dat als kinderen met een zwemdiploma niet geregeld zwemmen, ze het snel verleren. Onderzoekster Mandy van der Weijden bevestigt berichtgeving hierover door de NOS.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.198.103.13
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: