Bestellen

Meer kinderen voor noodopvang

Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen vanuit huis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

Meer en meer ouders doen een beroep op de noodopvang. Deze opvang is beschikbaar voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Tevens is het bedoeld voor kinderen in kwetsbare thuissituaties.

Ouders onder druk
Veel ouders zijn moegestreden. Ze kunnen een tweede schoolsluiting niet nog een keer permitteren. “Ouders hebben in het voorjaar gezien dat het niet meeviel met kinderen thuis, dus gebruiken ze vaker de noodopvang,” verklaart Ad Veen, woordvoerder van sectororganisatie PO-Raad.

Daarbij is de angst voor het virus vergeleken met de uitbraak in maart redelijk ingedamd. Ouders durven het meer aan hun kinderen naar school te brengen.

Kwetsbare leerlingen
Ook de kwetsbare kinderen zijn nu meer in beeld. Kinderen die door een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig hebben en fysieke begeleiding. Veel scholen bieden deze leerlingen een plek in de klas aan om zo goed mogelijk bij te blijven.

Doordat de groep groter is die noodopvang nodig heeft, komen veel scholen onder druk te staan. Veel leraren geven online onderwijs en hebben dan weinig tijd om ook nog fysiek les te geven. Veel onderwijsassistenten worden hiervoor ingezet, maar die poule is niet groot.

Noodverlofregeling werkgever
Belangenvereniging Ouders & Onderwijs pleit dan ook voor een uitgebreide noodverlofregeling vanuit de werkgevers. 'Werkgevers zouden zich hierin anders moeten opstellen door flexibeler te zijn tegenover werkende ouders', aldus Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs.

Bron: Trouw

actueel op babybladen.nl
 • 23-11-2021 - Coronababyboom in Nederland

  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er een ware coronababyboom in Nederland is. Niet alleen is het aantal eerstgeborenen groter dan vorig jaar. Ook werden meer tweede en derde kinderen geboren.

  Lees verder ...
 • 4-11-2021 - Gevaar deltavariant tijdens zwangerschap

  Ongevaccineerde vrouwen die zwanger zijn lopen meer risico op ernstige symptomen vanwege de gevaarlijke deltavariant. Ze zijn kwetsbaarder door een ander werkend afweersyteem. Een groot deel van die groep wordt zelfs opgenomen in het ziekenhuis.

  Lees verder ...
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.158.251.104
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: