Bestellen

Meer kinderen voor noodopvang

Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen vanuit huis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

Meer en meer ouders doen een beroep op de noodopvang. Deze opvang is beschikbaar voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Tevens is het bedoeld voor kinderen in kwetsbare thuissituaties.

Ouders onder druk
Veel ouders zijn moegestreden. Ze kunnen een tweede schoolsluiting niet nog een keer permitteren. “Ouders hebben in het voorjaar gezien dat het niet meeviel met kinderen thuis, dus gebruiken ze vaker de noodopvang,” verklaart Ad Veen, woordvoerder van sectororganisatie PO-Raad.

Daarbij is de angst voor het virus vergeleken met de uitbraak in maart redelijk ingedamd. Ouders durven het meer aan hun kinderen naar school te brengen.

Kwetsbare leerlingen
Ook de kwetsbare kinderen zijn nu meer in beeld. Kinderen die door een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig hebben en fysieke begeleiding. Veel scholen bieden deze leerlingen een plek in de klas aan om zo goed mogelijk bij te blijven.

Doordat de groep groter is die noodopvang nodig heeft, komen veel scholen onder druk te staan. Veel leraren geven online onderwijs en hebben dan weinig tijd om ook nog fysiek les te geven. Veel onderwijsassistenten worden hiervoor ingezet, maar die poule is niet groot.

Noodverlofregeling werkgever
Belangenvereniging Ouders & Onderwijs pleit dan ook voor een uitgebreide noodverlofregeling vanuit de werkgevers. 'Werkgevers zouden zich hierin anders moeten opstellen door flexibeler te zijn tegenover werkende ouders', aldus Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs.

Bron: Trouw

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: