Bestellen

Personeelstekort in de kinderopvangbranche

Een kinderopvang vinden is tegenwoordig lastiger dan gedacht. Veel opvangen kampen met een tekort aan personeel en laten daarom geen nieuwe aanmeldingen meer toe. Hierdoor zitten ouders met de handen in hun haren, want wat nu? Thuis werken is namelijk minder efficiënt dan op kantoor, want een kind zorgt soms voor enige afleiding. Daarbij kan niet elke baan vanuit het thuisfront worden uitgevoerd. Een probleem dus voor de ouders en hun werkgevers.

Hevige maatregelen

Ska, een grote kinderopvang in provincie Utrecht, zegt zelfs al 5 procent van de lopende contracten met ouders op. Zij geven ook aan dat vanwege het personeelstekort zij de kinderen niet meer kunnen hebben. Bij de kinderopvang zitten zo’n 4000 kinderen, dus het gaat om zo’n 200 kinderen waarvan de contracten met de desbetreffende ouders is opgezegd. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOINK) vermoed dat er in andere steden en provincies hetzelfde gaat gebeuren als hier in Amersfoort.

Zoekende naar mensen

Momenteel is er ongeveer een tekort van 4000 mensen in de Kinderopvang Branche door heel Nederland. De reden achter deze lage cijfers komt onder andere door het grote ziekteverzuim tijdens corona, te weinig instroom van de opleidingen en een strengere wetgeving. Ska alleen al heeft ruim 40 openstaande vacatures.

 

actueel op babybladen.nl
 • 26-9-2022 - Kinderbijslag met 20 euro verhoogd

  Vanaf 1 oktober ontvang je per kwartaal zo’n €20 extra kinderbijslag. Voor kinderen tot en met vijf jaar is het kwartaalbedrag voortaan €249,31. De kinderbijslag wordt jaarlijks in januari en juli verhoogd op basis van de gemiddelde prijsontwikkeling.

  Lees verder ...
 • 16-9-2022 - De R in de maand – Weerstand feit of fabel?

  Het is september en de R zit weer in de maand. De R in de maand betekent voor veel mensen dat het tijd is om de vitaminen weer uit de kast te halen en wat extra aan onze weerstand te werken.

  Lees verder ...
 • 16-9-2022 - 2 maanden betaald ouderschapverlof

  Je hebt voortaan recht hebt op 2 maanden betaald ouderschapsverlof. In augustus is namelijk de Wet betaald ouderschapsverlof ingegaan. Voor die tijd werden ouderschapsverlofuren niet uitbetaald.

  Lees verder ...
 • 22-8-2022 - Veilig zonnen tijdens de zwangerschap

  Veilig zonnen tijdens de zwangerschap: waar op te letten! Ben je zwanger tijdens de zomermaanden? Ideaal om van de zon te genieten. Maar wees voorzichtig, want te veel zon is niet goed voor jou en je ongeboren baby. Hier lees je waarom.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.199.4
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: