Bestellen

Personeelstekort in de kinderopvangbranche

Een kinderopvang vinden is tegenwoordig lastiger dan gedacht. Veel opvangen kampen met een tekort aan personeel en laten daarom geen nieuwe aanmeldingen meer toe. Hierdoor zitten ouders met de handen in hun haren, want wat nu? Thuis werken is namelijk minder efficiënt dan op kantoor, want een kind zorgt soms voor enige afleiding. Daarbij kan niet elke baan vanuit het thuisfront worden uitgevoerd. Een probleem dus voor de ouders en hun werkgevers.

Hevige maatregelen

Ska, een grote kinderopvang in provincie Utrecht, zegt zelfs al 5 procent van de lopende contracten met ouders op. Zij geven ook aan dat vanwege het personeelstekort zij de kinderen niet meer kunnen hebben. Bij de kinderopvang zitten zo’n 4000 kinderen, dus het gaat om zo’n 200 kinderen waarvan de contracten met de desbetreffende ouders is opgezegd. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOINK) vermoed dat er in andere steden en provincies hetzelfde gaat gebeuren als hier in Amersfoort.

Zoekende naar mensen

Momenteel is er ongeveer een tekort van 4000 mensen in de Kinderopvang Branche door heel Nederland. De reden achter deze lage cijfers komt onder andere door het grote ziekteverzuim tijdens corona, te weinig instroom van de opleidingen en een strengere wetgeving. Ska alleen al heeft ruim 40 openstaande vacatures.

 

actueel op babybladen.nl
 • 26-6-2022 - Dood babymeisje blijkt geen ongeluk te zijn

  Op woensdag 22 juni is er een babymeisje bewusteloos gevonden in een crèche in de Franse stad Lyon. Het 11 maanden oude meisje had een giftig product binnengekregen en moest meteen naar het ziekenhuis. Daar bleek het dat reanimatie geen optie meer was en overleed het meisje niet veel later.

  Lees verder ...
 • 15-6-2022 - Personeelstekort in de kinderopvangbranche

  Een kinderopvang vinden is tegenwoordig lastiger dan gedacht. Veel opvangen kampen met een tekort aan personeel en laten daarom geen nieuwe aanmeldingen meer toe. Hierdoor zitten ouders met de handen in hun haren, want wat nu? 

  Lees verder ...
 • 10-6-2022 - Afname in geboortes

  Het aantal geboren baby’s neemt af in vergelijking met 2021. In december afgelopen jaar werden er nog meer dan 14.000 kinderen geboren. Afgelopen april was dit aantal iets meer dan 12.000. Het geboortecijfer is in een tijdsspan van 4 maanden geleidelijk gedaald met 2.000. 

  Lees verder ...
 • 30-5-2022 - Twee keer bevallen van hetzelfde kind

  Een vrouw in de VS is namelijk twee keer bevallen van hetzelfde kind. Nu is één bevalling per kind al heftig genoeg, laat staan twee! De vrouw zelf is er gelukkig weer helemaal bovenop en is blij met haar kersverse zoon. Op TikTok plaatste ze een video waarin ze de dubbele bevalling van haar zoontje uitlegde.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.78.122
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: