Bestellen

Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Dat schrijven onder meer NOS.nl en telegraaf.nl. 

In Groot-Brittannië is het eerste vaccin tegen Covid-19 inmiddels toegediend. Fabrikant Pfizer brengt nu ook meer informatie over het vaccin naar buiten. In de bijsluiter van het Pfizer-vaccin staat dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn. Sommige groepen moeten wel oppassen, zoals mensen met koorts en vrouwen die zwanger zijn.

Goedkeuring door EU
De bijsluiter is opgesteld voor de Britse markt, maar bevat voor de EU, waar het middel nog op goedkeuring wacht, waarschijjnlijk dezelfde informatie. Nederland hoopt vanaf 4 januari hiervan ongeveer 900.000 doses te kunnen inzetten, allereerst om zorgpersoneel en kwetsbaren te beschermen.

Zwangerschap en borstvoeding afgeraden
Uit de handleiding voor artsen blijkt dat het middel niet wordt aangeraden voor zwangere vrouwen. Ook wordt geadviseerd na een injectie twee maanden te wachten met een zwangerschap en geen borstvoeding te geven. Zo'n advies is gebruikelijk bij veel medicijnen, simpelweg omdat er te weinig deelnemers in het onderzoek zaten die zwanger waren. Er is ook niet voldoende onderzoek gedaan naar de effecten op kinderen onder de zestien jaar. 

Twee inentingen 
Voor de vaccinatie zijn twee inentingen nodig, met 21 dagen ertussen. Op basis van het onderzoek gaat Pfizer ervan uit dat zeven dagen na de laatste injectie 95 procent van de mensen beschermd is tegen corona.  

actueel op babybladen.nl
 • 11-1-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 maart 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 5-1-2021 - Meer kinderen voor noodopvang

  Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Net als in maart volgen de leerlingen de lessen thuis. Er wordt ten opzichte van de eerste lockdown veel meer gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor veel scholen is dit een grote uitdaging nu er zowel online als fysiek lesgegeven moet worden.

  Lees verder ...
 • 4-1-2021 - Een gezond en liefdevol 2021

  De eerste maandag van januari. We zijn weer volop aan het werk zo na de feestdagen. Waar normaal de kindjes naar school of de opvang gaan, wordt onze werkdag of vrije dag gevuld met onderwijstaken. Het is niet makkelijk allemaal en voor de meesten is het weer flink inkomen.

  Lees verder ...
 • 9-12-2020 - Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

  Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Uit de bijsluiter valt op te maken dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn, maar sommige groepen moeten wel oppassen, zoals vrouwen die in verwachting zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.227.247.17
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: