Bestellen

Pfizer-vaccin niet bij zwangerschap en borstvoeding

Zwangere vrouwen wordt aangeraden twee maanden te wachten met het Pfizer-vaccin tegen corona. Dat schrijven onder meer NOS.nl en telegraaf.nl. 

In Groot-Brittannië is het eerste vaccin tegen Covid-19 inmiddels toegediend. Fabrikant Pfizer brengt nu ook meer informatie over het vaccin naar buiten. In de bijsluiter van het Pfizer-vaccin staat dat er maar weinig ernstige bijwerkingen te verwachten zijn. Sommige groepen moeten wel oppassen, zoals mensen met koorts en vrouwen die zwanger zijn.

Goedkeuring door EU
De bijsluiter is opgesteld voor de Britse markt, maar bevat voor de EU, waar het middel nog op goedkeuring wacht, waarschijjnlijk dezelfde informatie. Nederland hoopt vanaf 4 januari hiervan ongeveer 900.000 doses te kunnen inzetten, allereerst om zorgpersoneel en kwetsbaren te beschermen.

Zwangerschap en borstvoeding afgeraden
Uit de handleiding voor artsen blijkt dat het middel niet wordt aangeraden voor zwangere vrouwen. Ook wordt geadviseerd na een injectie twee maanden te wachten met een zwangerschap en geen borstvoeding te geven. Zo'n advies is gebruikelijk bij veel medicijnen, simpelweg omdat er te weinig deelnemers in het onderzoek zaten die zwanger waren. Er is ook niet voldoende onderzoek gedaan naar de effecten op kinderen onder de zestien jaar. 

Twee inentingen 
Voor de vaccinatie zijn twee inentingen nodig, met 21 dagen ertussen. Op basis van het onderzoek gaat Pfizer ervan uit dat zeven dagen na de laatste injectie 95 procent van de mensen beschermd is tegen corona.  

actueel op babybladen.nl
 • 14-4-2021 - Fietsen met je baby

  Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Maar waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

  Lees verder ...
 • 30-3-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 2 juli 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 23-3-2021 - Zomertijd: slaaptips voor je baby

  Aanstaande zondag gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

  Lees verder ...
 • 8-3-2021 - Kom op voor je rechten!

  Het is vandaag Internationale Vrouwendag en daarom staan we stil bij de rechten van de zwangere vrouw en moeders met jonge kinderen op de arbeidsmarkt. In dit artikel lees je waar je als (aanstaande) moeder allemaal recht op hebt.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.230.143.40
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: