Bestellen

Sneeuwpret: de 10 leukste activiteiten voor in de sneeuw

Wat een feest! Heel Nederland ligt bedekt met een pak sneeuw. Zondag hebben we er al massaal van mogen genieten. Volgens de weerberichten houdt de kou zeker een week aan, dus we hebben nog eindeloos sneeuwplezier.

Jammer genoeg zijn dit soort dagen zeldzaam in ons land. Om deze dan optimaal te benutten, hebben we voor jou en je gezin de tien leukste activiteiten in de sneeuw op een rij gezet. Sneeuwpret voor jong en oud gegarandeerd!

1) Roetsj van de hoogste berg

Uiteraard mag sleetje rijden niet ontbreken. Zoek de grootste heuvel in de buurt en roetsj samen met je kind naar beneden. Wedden dat je je weer eventjes kind voelt. Heb je geen slee? Gebruik dan een vuilniszak of een wasmand.

2) Familie van sneeuwpoppen

Maak de hele familie na met sneeuwpoppen. Mamasneeuwpop, papasneeuwpop en vergeet de broertjes en zusjes niet. Maak van takken en bladeren de mooiste kapsels en misschien heb je ook nog een oud overhemd voor papasneeuwpop.

3) Sneeuwschilderen

Maak een prachtige tekening in de sneeuw. Je kunt hiervoor je vingers gebruiken, maar een grote tak als penseel kan natuurlijk ook. Bob Ross is er niets bij.

4) Sneeuwballentoernooi

Organiseer een sneeuwballentoernooi. Verdeel het gezin in twee teams en houd een sneeuwballengevecht. Maak alvast sneeuwballen en verdeel ze over twee emmers. Maak twee lijnen met 5-10 meter ertussen. Tel af en gooi zoveel mogelijk sneeuwballen vanachter de lijn raak. Welk team wint?

5) Wintersport Madurodam

Ga op wintersport samen met alle poppen, barbies en andere super heroes. Gebruik ijsstokjes als skilatten en bind ze vast met ijzerdraadjes. De sneeuwduinen zijn ideaal om van de blauwe-, rode- en zwarte pistes te skiën. Vergeet de LEGO/DUPLO après-skihut niet!

6) Brrrrrr, het vriest!

Hang een thermometer buiten op en check elke dag op een vast tijdstip (bijvoorbeeld in de ochtend) hoe koud het is. Hang een blaadje met een grafiek op in de woonkamer en laat je kindje een kruis zetten bij de juiste temperatuur. Welke dag was het allebrrrrrrrrkoudst?

7) Help de vogeltjes

De vogeltjes moeten nu heel hard zoeken naar voedsel. Help ze een handje door een hele lange smulketting te maken. Wat heb je nodig? Een stevige draad, een stopnaald en allemaal lekkere hapjes voor de vogels (pinda’s, stukjes appel en brood). Rijg de hapjes met de naald aan het draad en hang de smulketting op in de tuin.

8) Let it go!

Maak de set van Frozen na en speel zelf in de film. Bouw het kasteel van Elsa en maak een echte Olaf van sneeuw. Laat iedereen een kostuum aantrekken van Elsa, Anna, Christopher en Sven, verzin een tekst en ACTION!

9) Sneeuwengel gezins-GIFje

Maak je eigen sneeuwengel gezins-GIFje! Ga liggen in de sneeuw en beweeg je armen en benen tegelijkertijd op en neer. Via WhatsApp kun je van de video een gifje maken.

10) Making 'schaatstocht' memories

Last but zeker not least. Wanneer het ijs dik genoeg is; bind de schaatsen onder, zet je kind op de stoel of in de kinderwagen en maak een heerlijke schaatstocht met het hele gezin. Making memories!

actueel op babybladen.nl
 • 31-5-2021 - Zwangere vrouwen toch niet eerder gevaccineerd

  Zwangere vrouwen worden toch niet met voorrang gevaccineerd tegen het coronavirus. In een brief van minister Hugo de Jonge aan de Kamer laat hij dit weten. Een vervroegde uitnodiging heeft weinig effect op de snelheid van de vaccinaties binnen deze groep.

  Lees verder ...
 • 17-5-2021 - Stijging aantal zwangeren met diabetes

  Het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes is in Nederland toegenomen met 30%. Zwangerschapsdiabetici kan zorgen voor een verhoogde kans van zwangerschapscomplicaties. Het is daarom van belang om vrouwen bewust te maken van de risico’s vooraf aan de zwangerschap.

  Lees verder ...
 • 29-4-2021 - Standpunt vaccinatie tijdens zwangerschap gewijzigd

  Het standpunt ‘Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed’ is door de multidisciplinaire werkgroep ‘COVID-19 en Zwangerschap’ aangepast. Zwangere vrouwen kunnen zich laten vaccineren met zogeheten mRNA-vaccins als Pfizer en Moderna.

  Lees verder ...
 • 14-4-2021 - Fietsen met je baby

  Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Maar waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.192.253.106
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: