Bestellen

Tips om zwangerschapsstress te vermijden

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat stress tijdens een zwangerschap effect kan hebben op het kindje. Stress kan leiden tot een vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. Ook kan een kindje waarvan de moeder veel stress had tijdens de bevalling zich onderscheiden in gedrag van andere kinderen. Denk hierbij aan; verhoogde prikkelbaarheid, huilgedrag en bewegingsonrust.

Ben jij bang dat je te veel strest tijdens de zwangerschap? Dan hebben wij een paar tips voor jou om deze stress te verminderen en te voorkomen.

Tip 1: slapen

Het belangrijkste tijdens de zwangerschap is dat je lichaam voldoende rust krijgt. Een goed slaapritme is hierbij essentieel. Door het creëren van een slaapritme heb je ook minder de kans dat je een keer veel te weinig slaap pakt en heeft je lichaam meer continuïteit wat ook zorgt voor meer rust.

Tip 2: steun

Een zwangerschap is een heftige periode voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Zoek dus vooral steun bij vrienden en familie, of ga naar een zwangerschapscursus in de buurt en praat daar met mensen. Steun krijgen kan heel ontspannend werken voor je lichaam, doordat je niet het gevoel hebt dat je er alleen voor staat.

Tip 3: bewegen

Ga lekker naar buiten en maak een wandeling, want door beweging ontspant je lichaam zich juist. Ook zorgt beweging voor afleiding van je zwangerschapspijntjes en dit helpt om mentaal meer rust te krijgen.

Tip 4: focus

Multitasken is een van de meest stressvolle dingen voor je lichaam. Dit moet je tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk vermijden. Probeer dus echt jezelf aan te leren om een ding tegelijkertijd te doen en je hierop te focussen.

 

actueel op babybladen.nl
 • 22-5-2022 - Pas op voor papieren rietjes!

  Papieren rietjes: ze zijn beter voor het milieu, maar een mogelijk gevaar voor jonge kinderen en mensen met een beperking. Dit meld de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

  Lees verder ...
 • 15-5-2022 - Meer onderzoek naar stilgeboorte

  In Nederland overlijden er nog elke dag 4 baby’s voordat deze geboren worden. Vaak blijft de oorzaak hiervan onbekend en dat moet veranderen vindt Stichting Nova. Zij willen een steunpunt bieden voor vrouwen die een stilgeboorte hebben moeten doorstaan.

  Lees verder ...
 • 1-5-2022 - Alles over de baarmoeder

  De baarmoeder; hét orgaan die ervoor zorgt dat wij als mensen op deze aardbol rondlopen. Alleen is de baarmoeder naast het dragen van een kind voor veel meer functies in jouw lichaam belangrijk. Het orgaan zorgt ook voor de maandelijkse bloedingen en voor het genot tijdens het vrijen.

  Lees verder ...
 • 24-4-2022 - Tips om zwangerschapsstress te vermijden

  Ben jij bang dat je te veel strest tijdens de zwangerschap? Dan hebben wij een paar tips voor jou om deze stress te verminderen en te voorkomen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.172.111.71
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: