Bestellen

Veel noten eten heeft een positieve invloed op de kwaliteit van sperma

De helft van de onderzoeksgroep hield het eigen dieet aan en de rest van de mannen at hiernaast nog 60 gram noten. 

De kwaliteit van het sperma van deze mannen is na veertien weken bekeken. Bij de groep die meer noten had gegeten, werd een verbeterde kwaliteit van de zaadcellen gesignaleerd. 

De hoeveelheid zaadcellen was bij de noteneters met 14 procent toegenomen. De beweeglijkheid van het sperma was met 6 procent verbeterd, de snelheid met 4 procent en de vorm en afmeting van de zaadcellen met 1 procent. 

Significant
Een medeonderzoeker vindt deze cijfers significant. De kans is groot dat zij een positieve bijdrage leveren aan de vruchtbaarheid van een man. 

Macklon benadrukt wel dat er vele andere factoren zijn die hier invloed op hebben. De daadwerkelijke invloed van een notenrijk dieet is dus niet groot te noemen. Deze factoren meten gezamenlijk de kwaliteit van het sperma en zijn opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 

 

 

 

Bron: Nu.nl

actueel op babybladen.nl
 • 16-7-2018 - Babyfoons van het merk Foscam makkelijk te hacken

  Van tienduizenden babyfoons en beveiligingscamera's van het merk Foscam, is de beveiliging zo lek als een zeef. Kwaadwillende kunnen ze daardoor gemakkelijk overnemen en hacken, waarschuwt de Consumentenbond.

  Lees verder ...
 • 13-7-2018 - Jonge kinderen vinden het leuk om anderen te helpen

  Net als papa met in iedere hand een boodschappentas naar binnen wil, valt de deur dicht. Nog een poging. Maar net als het weer dreigt mis te gaan, gaat zijn tweejarige zoon tegen de deur staan en zorgt deze zo voor een vrije doorgang. Jonge kinderen zijn al verrassend behulpzaam, maar waarom? Willen ze applaus, dankbaarheid of voelt het gewoon goed? 

  Lees verder ...
 • 12-7-2018 - Kinderogen vaak slecht beschermd in de zon

  Dat je je kinderen goed moet insmeren tegen de zon, weten de meesten van ons wel. Maar hoe zit het met het beschermen van de kinderogen? Uit onderzoek blijkt dat ouders massaal vergeten de ogen van hun kinderen te beschermen tegen UV-straling.

  Lees verder ...
 • 9-7-2018 - App laat zien waarom baby huilt

  Dove ouders kunnen het niet horen als hun baby huilt, laat staan waaróm. Is hij moe, heeft hij honger, is hij niet op zijn gemak? Een nieuwe app brengt daar verandering in. Uit een geluidsopname van maar vijf seconden bepaalt de app de reden van het gekrijs, zodat de ouders daar direct op in kunnen spelen. 

   

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.92.163.188
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: