Bestellen

Wat is tijgerouderschap?

Tijgerouderschap, ofwel Tiger Parenting is een strenge stijl van ouderschap waarbij de ouder hoge verwachtingen en eisen stelt aan zijn kind. Ouders leggen hun kinderen grote druk op om te presteren en diploma's te behalen op hoog niveau. De gedachtegang hierachter is dat goede diploma's en de juiste competenties ervoor zorgen dat het kind later succesvol zal zijn. Ouders zullen er alles aan doen zodat hun kind, hun verwachting kunnen overtreffen. Ze zijn betrokken, belonend en houden onvoorwaardelijk van hun kind. Deze factoren wekken bij kinderen o.a. voldoende positieve stimulans op. Ook is het makkelijker om het belang van een inspanning over de langere termijn in te zien, zoals jezelf opwerken tot een functie of het behalen van je diploma. 

Deze stijl van ouderschap kan uitpakken zoals gewenst. Het kind kan omgaan met de druk, presteert en zal zich mentaal sterk ontwikkelen. Maar in de praktijk zal het vaak andersom uitpakken, niet ieder kind zal deze hoge verwachtingen kunnen evenaren of zelfs overtreffen. En kan negatieve gevolgen hebben voor je ontwikkeling, mentale- en psychologische gezondheid. Ook heeft studie uitgewezen dat, vergeleken met een ondersteunde ouderschapsstijl de kans groter is op een depressie en verder bij hun ouders vandaan staan op het moment dat ze adolescent zijn (10 t/m 22 jaar). Hier zijn ouders zich vaak niet of nauwelijks bewust van.

actueel op babybladen.nl
 • 2-10-2023 - Stoptober is begonnen

  De jaarlijkse campagne om 28 dagen niet te roken in oktober is weer begonnen: Stoptober. Stoppen met roken is lastig, maar het kan. Stoptober is een bewezen succes en per jaar stoppen er ongeveer 50.000 mensen met roken tijdens Stoptober.

  Lees verder ...
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...
 • 28-8-2023 - EMA en Europese Commissie akkoord met nieuw RS-vaccin

  De artsen in EU-lidstaten mogen gebruik maken van een nieuw vaccin tegen het RS-virus. Nadat eerder de EMA groen licht heeft gegeven voor het nieuwe vaccin, is het inmiddels ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.237.61
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: