Bestellen

Wat is tijgerouderschap?

Tijgerouderschap, ofwel Tiger Parenting is een strenge stijl van ouderschap waarbij de ouder hoge verwachtingen en eisen stelt aan zijn kind. Ouders leggen hun kinderen grote druk op om te presteren en diploma's te behalen op hoog niveau. De gedachtegang hierachter is dat goede diploma's en de juiste competenties ervoor zorgen dat het kind later succesvol zal zijn. Ouders zullen er alles aan doen zodat hun kind, hun verwachting kunnen overtreffen. Ze zijn betrokken, belonend en houden onvoorwaardelijk van hun kind. Deze factoren wekken bij kinderen o.a. voldoende positieve stimulans op. Ook is het makkelijker om het belang van een inspanning over de langere termijn in te zien, zoals jezelf opwerken tot een functie of het behalen van je diploma. 

Deze stijl van ouderschap kan uitpakken zoals gewenst. Het kind kan omgaan met de druk, presteert en zal zich mentaal sterk ontwikkelen. Maar in de praktijk zal het vaak andersom uitpakken, niet ieder kind zal deze hoge verwachtingen kunnen evenaren of zelfs overtreffen. En kan negatieve gevolgen hebben voor je ontwikkeling, mentale- en psychologische gezondheid. Ook heeft studie uitgewezen dat, vergeleken met een ondersteunde ouderschapsstijl de kans groter is op een depressie en verder bij hun ouders vandaan staan op het moment dat ze adolescent zijn (10 t/m 22 jaar). Hier zijn ouders zich vaak niet of nauwelijks bewust van.

actueel op babybladen.nl
 • 28-2-2023 - Geboortecijfers in China gedaald in 2022

  Voor het eerst in meer dan 60 jaar is de bevolking van China niet gegroeid. Zo meldt het Chinese bureau van de statistiek op 17 januari.

  Lees verder ...
 • 21-2-2023 - Negenmaandenbeurs 2023 zit erop

  Vier fantastische dagen achter de rug op de Negenmaandenbeurs 2023. Ontzettend trots op dit team die deze beurs tot een succes hebben gemaakt!

  Lees verder ...
 • 14-2-2023 - Valentijnsdag

  De dag van de liefde, ofwel Valentijnsdag word gevierd op 14 februari. Misschien wordt het wel jouw eerste Valentijnsdag je kind en met deze (aanstaande) gezinsuitbreiding is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen.

  Lees verder ...
 • 10-2-2023 - Personeelstekort bij de kinderopvang zorgt voor problemen

  Uit onderzoek dat het ministerie van Sociale Zaken liet uitvoeren door onderzoeksbureau I&O Research blijkt dat 22% van de ouders minder is gaan werken vanwege het personeelstekort bij de kinderopvang, zo schrijft de NOS.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.206.92.240
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: