Bestellen

Wat is tijgerouderschap?

Tijgerouderschap, ofwel Tiger Parenting is een strenge stijl van ouderschap waarbij de ouder hoge verwachtingen en eisen stelt aan zijn kind. Ouders leggen hun kinderen grote druk op om te presteren en diploma's te behalen op hoog niveau. De gedachtegang hierachter is dat goede diploma's en de juiste competenties ervoor zorgen dat het kind later succesvol zal zijn. Ouders zullen er alles aan doen zodat hun kind, hun verwachting kunnen overtreffen. Ze zijn betrokken, belonend en houden onvoorwaardelijk van hun kind. Deze factoren wekken bij kinderen o.a. voldoende positieve stimulans op. Ook is het makkelijker om het belang van een inspanning over de langere termijn in te zien, zoals jezelf opwerken tot een functie of het behalen van je diploma. 

Deze stijl van ouderschap kan uitpakken zoals gewenst. Het kind kan omgaan met de druk, presteert en zal zich mentaal sterk ontwikkelen. Maar in de praktijk zal het vaak andersom uitpakken, niet ieder kind zal deze hoge verwachtingen kunnen evenaren of zelfs overtreffen. En kan negatieve gevolgen hebben voor je ontwikkeling, mentale- en psychologische gezondheid. Ook heeft studie uitgewezen dat, vergeleken met een ondersteunde ouderschapsstijl de kans groter is op een depressie en verder bij hun ouders vandaan staan op het moment dat ze adolescent zijn (10 t/m 22 jaar). Hier zijn ouders zich vaak niet of nauwelijks bewust van.

actueel op babybladen.nl
 • 9-7-2024 - MediMama-app: check of jouw zelfzorgmiddel veilig is

  Gebruik jij zelfzorgmiddelen? Met de gratis MediMama-app check je nu snel of deze veilig zijn tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. In de app staan bijna 200 verschillende middelen, zoals paracetamol, maagzuurremmers of xylometazoline neusspray.

  Lees verder ...
 • 3-6-2024 - Angst, hoop en onvoorwaardelijke liefde in nieuw seizoen van EO-programma Handen aan de couveuse

  Piepjes, alarmbellen, verpleegkundigen, af en toe een babygeluidje en dan weer stilte. Kenmerken van de plek waar het leven veel te vroeg begint en soms ook veel te vroeg eindigt.

  Lees verder ...
 • 22-5-2024 - Coalitieakkoord: kinderopvang 'bijna' gratis en nieuw financieringsstelsel

  Vorige week zijn de PVV, VVD, NSC en BBB tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen gekomen. Dit zijn de gevolgen voor de kinderopvang.

  Lees verder ...
 • 29-4-2024 - KreaDoe 2024 een succes!

  Van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april was het zover: het KreaDoe Lentefestival 2024. De KreaDoe bruist van de creativiteit en gezelligheid. Je kunt er shoppen, creatieve workshops volgen en je ontdekt de nieuwste trends in de wereld van creatieve lifestyle en hobby's. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: