Bestellen

Wat is tijgerouderschap?

Tijgerouderschap, ofwel Tiger Parenting is een strenge stijl van ouderschap waarbij de ouder hoge verwachtingen en eisen stelt aan zijn kind. Ouders leggen hun kinderen grote druk op om te presteren en diploma's te behalen op hoog niveau. De gedachtegang hierachter is dat goede diploma's en de juiste competenties ervoor zorgen dat het kind later succesvol zal zijn. Ouders zullen er alles aan doen zodat hun kind, hun verwachting kunnen overtreffen. Ze zijn betrokken, belonend en houden onvoorwaardelijk van hun kind. Deze factoren wekken bij kinderen o.a. voldoende positieve stimulans op. Ook is het makkelijker om het belang van een inspanning over de langere termijn in te zien, zoals jezelf opwerken tot een functie of het behalen van je diploma. 

Deze stijl van ouderschap kan uitpakken zoals gewenst. Het kind kan omgaan met de druk, presteert en zal zich mentaal sterk ontwikkelen. Maar in de praktijk zal het vaak andersom uitpakken, niet ieder kind zal deze hoge verwachtingen kunnen evenaren of zelfs overtreffen. En kan negatieve gevolgen hebben voor je ontwikkeling, mentale- en psychologische gezondheid. Ook heeft studie uitgewezen dat, vergeleken met een ondersteunde ouderschapsstijl de kans groter is op een depressie en verder bij hun ouders vandaan staan op het moment dat ze adolescent zijn (10 t/m 22 jaar). Hier zijn ouders zich vaak niet of nauwelijks bewust van.

actueel op babybladen.nl
 • 16-4-2024 - Bezoek ons op het KreaDoe Lentefestival 2024

  Deze week is het zover, de KreaDoe 2024 (vrijdag 19 april t/m zondag 21 april) gaat van start in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees verder ...
 • 3-4-2024 - Verstikt in het moederschap, de taboedoorbrekende documentaire Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Spijtmoeders is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

  Lees verder ...
 • 27-2-2024 - Negenmaandenbeurs 2024: geslaagd!

  We hebben vier mooie dagen achter de rug op de Negenmaandenbeurs 2024. Enorm trots op ons team die deze beurs tot een succes hebben gemaakt!

  Lees verder ...
 • 5-1-2024 - Populairste kindernamen van 2023 zijn Julia en Noah

  Op 4 januari heeft de Sociale Verzekeringsbank de populairste kindernamen van 2023 gepresenteerd. Afgelopen waren Noah en Julia het populairst!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.238.71.155
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: