Bestellen

Wintertijd: hoe pak je dat aan?

Volgende week gaat de wintertijd in. Dat betekend dat het 's avonds weer een uur eerder donker wordt. De overgang naar wintertijd kan lastig zijn voor baby's en kinderen. Dat komt omdat baby's en kleine kinderen een sterk bioritme hebben. Je baby kan er dus moeite mee hebben om zich aan te passen aan een nieuwe ritme.

De bedtijd van je baby geleidelijk verschuiven is een manier om je baby te laten wennen aan het nieuwe ritme. Verschuif het ritme van je baby met 15 minuten per dag. Per een of twee dagen een kwartier later naar bed. Op deze wijze verander je het ritme van je baby geleidelijk en zal hij weinig tot niets merken van de overgang naar wintertijd. 

Het in keer verschuiven van de bedtijd is ook een optie. Je houd dan gewoon de reguliere bedtijd aan van je baby zonder deze geleidelijk te verschuiven. Het voordeel is dat je niet hoeft na te denken over verschillende bedtijden gedurende de overgang naar de wintertijd. Het is wel mogelijk dat je baby een paar dagen nodig heeft om zich aan te passen aan het nieuwe ritme.

Er is geen goede of slechte manier om over te stappen. Voel aan wat het best bij jullie situatie past. 

actueel op babybladen.nl
  • 14-4-2025 - KreaDoe gemist? Bestel hier jouw KreaDoeBoek met beurskorting!

    Het KreaDoeBoek is een unieke uitgave van Babybladen en de KreaDoe voor (aanstaande) jonge ouders én kinderen. Het boek kost normaal € 21,95, maar je kunt hem hier bestellen voor de beursprijs van € 12,50.

    Lees verder ...
  • 13-3-2025 - Geen weeënremmers meer na 30 weken zwangerschap

    Ben je langer dan dertig weken zwanger en begint jouw bevalling? Dan krijg je vanaf nu geen weeënremmers meer. Uit internationaal onderzoek onder leiding van Amsterdam UMC blijkt dat weeënremmers de gezondheid van het ongeboren kind bij een dreigende vroeggeboorte niet verbeteren.  

    Lees verder ...
  • 4-2-2025 - Risicovol buitenspelen is gezond

    Buitenspelen is gezond. Die eerste tijd ben jij er nog bij, maar er komt een moment dat je kind alleen wil spelen. En dat is goed! Want uit onderzoek blijkt dat dit positief is voor zijn of haar ontwikkeling. 

    Lees verder ...
  • 6-1-2025 - Emma en Noah populairste kindernamen

    Emma en Noah zijn de populairste kindernamen van 2024. Dat blijkt uit de kindernamenlijst die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vandaag presenteert.

    Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.97.9.173
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: