Bestellen

Work hard, play hard

Opgroeien is hard werken. Dat wordt beloond met oneindig veel speeltijd. Natuurlijk het liefst samen met jou. 

Marcha Verdurmen is opvoedkundige en weet alles over spelen. “Tot hun tweede jaar zijn kinderen erg met zichzelf bezig. Ze kunnen zich nog niet verplaatsen in anderen. Zíj staan centraal in de wereld. Ze spelen niet mét andere kinderen of met jou, maar náást de ander.” Vanaf twee jaar gaan kinderen langzaam beseffen dat ze niet alleen zijn. Ze leren te kijken naar anderen. Het samenspelen is volop in ontwikkeling. Vanaf vier jaar gaan ze pas echt samenspelen. Dat leren ze spelenderwijs in de praktijk. Tijdens een bezoekje aan een nichtje of buurkindje bijvoorbeeld. Marcha: “Tijdens het samenspelen imiteren kinderen elkaar. Daar leren ze van.” Het is ook goed als je kind af en toe alleen speelt. Wanneer je er continu naast zit, is het moeilijker om de eigen fantasie te gebruiken. 

Het is goed om je peuter te leren wat het effect is van handelingen op een speelkameraadje. Boos worden heeft geen zin, maar je kunt wel zeggen: “Kijk eens naar Robin, die is nu verdrietig omdat jij die auto hebt afgepakt.” Zo leert je kind de emoties van de ander (her)kennen.

Speelgoed stimuleert de ontwikkeling

Spelen is dus belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Door te spelen ontdekt het de wereld om zich heen. Speelgoed stimuleert het voorstellingsvermogen en de creativiteit. Het leert kinderen zich aan regels te houden en zichzelf te beheersen. Zo raakt je kind spelenderwijs bekend met de eisen die
de samenleving stelt. 

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind

Spelenderwijs kan je kind zich afreageren en gebeurtenissen verwerken. Ook in deze drukke tijd is het goed om ruimte te maken om écht te spelen. Dus even geen tv of smartphone aan, maar ‘ouderwets’ speelgoed uit de kast halen en er samen met je kind voor gaan zitten. Heb je meteen ook de nodige quality time samen. 

actueel op babybladen.nl
 • 2-10-2023 - Stoptober is begonnen

  De jaarlijkse campagne om 28 dagen niet te roken in oktober is weer begonnen: Stoptober. Stoppen met roken is lastig, maar het kan. Stoptober is een bewezen succes en per jaar stoppen er ongeveer 50.000 mensen met roken tijdens Stoptober.

  Lees verder ...
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...
 • 28-8-2023 - EMA en Europese Commissie akkoord met nieuw RS-vaccin

  De artsen in EU-lidstaten mogen gebruik maken van een nieuw vaccin tegen het RS-virus. Nadat eerder de EMA groen licht heeft gegeven voor het nieuwe vaccin, is het inmiddels ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

  Lees verder ...
 • 2-8-2023 - Voeden In Verbinding 2023

  Op zondag 6 augustus vindt de 3de editie van Voeden In Verbinding plaats! Wij zijn heel trots dat we dit jaar al in 21 steden in Vlaanderen, Brussel en zelfs Nederland bijeenkomen. We spreken om 10u stipt af om gezamenlijk borstvoeding te geven als afsluiter van WereldBorstvoedingsWeek. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.237.61
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: