Bestellen

Zo bereid je je kind voor op de zomertijd

 • Voorlezen maakt rustig
  Een verhaaltje voorlezen is een hele goede manier voor je kind om tot rust te komen en lekker in slaap te vallen. Toch worden kleurrijke boekjes of emotionele verhalen afgeraden, omdat je kind zijn hersenen hierdoor juist extra gestimuleerd worden. 
   
 • Hup, naar buiten!
  Laat je kind in het weekend dat de klok een uur vooruit gaat iedere ochtend buitenspelen of andere leuke activiteiten doen. Je zal zien dat hij 's avonds vroeg moe is en snel in slaap valt. Rust, reinheid, regelmaat... Het klinkt ouderwets, maar structuur is erg belangrijk voor je kind.
   
 • Steeds iets vroeger naar bed
  Bereid je kind voor op de zomertijd door hem eerder naar bed te doen. Begin hier ongeveer twee à drie dagen voor de zomertijd mee. Gaat je kind normaal om 19:30 naar bed? Stop hem dan de eerste nacht om 19:15 in bed en de dag erna om 19:00. In de week dat de klok één uur vooruit is gegaan, kan je je kind gewoon weer om 19:30 op bed leggen. 
   
 • Gelijk de gordijnen open
  Doe zodra je kind wakker is of wakker moet worden, meteen de gordijnen open, zodat het daglicht naar binnen schijnt. De biologische klok van je kind went zo sneller aan de verandering. Je kan ook het licht aandoen in de slaapkamer van je kind, maar daglicht is natuurlijk beter.

 

Bron: Mamaenzo

 

actueel op babybladen.nl
 • 12-8-2019 - 6 tips om jullie kind meertalig op te voeden

  Spreekt je partner Spaans, Engels of Frans? En spreek jij Nederlands? Hier 6 tips om je kind meertalig op te voeden.

  Lees verder ...
 • 8-8-2019 - Wat te doen bij een wespensteek bij je kind?

  Zoals elke zomer is het ook dit jaar weer raak: wespen die ons lastigvallen als we buiten zijn. Het kan dan gebeuren dat je kind wordt gestoken door een wesp. Wat moet je doen als je kind wordt gestoken door een wesp? Is zo'n wespensteek gevaarlijk? En hoe weet je of je kind allergisch is voor wespensteken?

  Lees verder ...
 • 1-8-2019 - Babyspeelgoed schoonmaken: handige tips

  Wil jouw baby ook alles aanraken en stopt hij speelgoed in zijn mond? Hij is erg nieuwsgierig en volop aan het ontdekken! Het is daarom belangrijk dat je het speelgoed regelmatig schoonmaakt, want die knuffels, blokken, poppen en auto's kunnen een broeinest voor bacteriën worden.

  Lees verder ...
 • 24-7-2019 - Hitteplan actief voor heel Nederland

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland. Dit meldt het RIVM.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.206.194.83
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: