Bestellen

Zo bereid je je kind voor op de zomertijd

 • Voorlezen maakt rustig
  Een verhaaltje voorlezen is een hele goede manier voor je kind om tot rust te komen en lekker in slaap te vallen. Toch worden kleurrijke boekjes of emotionele verhalen afgeraden, omdat je kind zijn hersenen hierdoor juist extra gestimuleerd worden. 
   
 • Hup, naar buiten!
  Laat je kind in het weekend dat de klok een uur vooruit gaat iedere ochtend buitenspelen of andere leuke activiteiten doen. Je zal zien dat hij 's avonds vroeg moe is en snel in slaap valt. Rust, reinheid, regelmaat... Het klinkt ouderwets, maar structuur is erg belangrijk voor je kind.
   
 • Steeds iets vroeger naar bed
  Bereid je kind voor op de zomertijd door hem eerder naar bed te doen. Begin hier ongeveer twee à drie dagen voor de zomertijd mee. Gaat je kind normaal om 19:30 naar bed? Stop hem dan de eerste nacht om 19:15 in bed en de dag erna om 19:00. In de week dat de klok één uur vooruit is gegaan, kan je je kind gewoon weer om 19:30 op bed leggen. 
   
 • Gelijk de gordijnen open
  Doe zodra je kind wakker is of wakker moet worden, meteen de gordijnen open, zodat het daglicht naar binnen schijnt. De biologische klok van je kind went zo sneller aan de verandering. Je kan ook het licht aandoen in de slaapkamer van je kind, maar daglicht is natuurlijk beter.

 

Bron: Mamaenzo

 

actueel op babybladen.nl
 • 14-6-2019 - CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

  Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

  Lees verder ...
 • 13-6-2019 - Verlatingsangst baby en eenkennigheid

  Was jouw baby tot voor kort een echte allemansvriend en kon je hem rustig bij iedereen achterlaten, maar biggelen de tranen nu al over zijn wangen als jij even naar het toilet gaat? Grote kans dat je baby is beland in de fase van verlatingsangst en eenkennigheid. 

  Lees verder ...
 • 17-4-2019 - Carry Your Love Babywearing Event

  Op zondag 19 mei vindt de eerste editie van dit Nederlandse draagevenement plaats. Iedereen die zijn kind(eren) draagt of wil dragen, voelt zich hier thuis. Verschillende draagmerken, van zowel doeken als dragers, zijn aanwezig om je hun producten te laten zien en voelen. 

  Lees verder ...
 • 15-4-2019 - Week van de teek: 5 tips om tekenbeten te voorkomen

  Als je kind veel in het groene gras is of vaak buitenspeelt, is het risico groot dat je kind een tekenbeet krijgt. Op zich is dat niet erg, maar een teek kan de ziekte van Lyme overbrengen.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.209.227.199
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: