Bestellen

Zomertijd: slaaptips voor je baby

Op zondag 29 maart om 2.00 uur gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

Uit onderzoek blijkt dat baby’s en jonge kinderen wel degelijk last hebben van een uur minder slaap. Onze biologische klok is namelijk ingesteld op een bepaald slaappatroon. Wanneer er een verandering plaatsvindt in tijd, raken met name oudere baby’s en jonge kinderen in de war. Zij hebben meer besef van dag- en nachtritme. Het gevolg is dat ze wat van slag kunnen zijn en huilerig worden.

Je kunt wel wat voorbereidingen treffen om de overgang van zomertijd soepel te laten verlopen.

Zo kun je de bedtijd iedere dag met een kwartier vooruitschuiven. Zorg er dan voor dat de slaapkamer goed donker is, zodat het voor de baby makkelijker wordt om in slaap te vallen.

Indien je werkt met een borst- of flesvoedingsschema kun je het voedingsmoment iedere dag wat opschuiven. Net als bij het bedtijdritme. Belangrijk is dat je elke dag hetzelfde patroon van eten en slapen toepast, zodat er rust en regelmaat is.

In de ochtenden help je je baby met wakker worden door de slaapkamer te vullen met veel daglicht. Wanneer je je kindje blootstelt aan natuurlijk licht zal de interne klok van je baby zich langzaam laten reguleren.

In het nieuwe nummer van Baby’s eerste jaren lees je nog 13 andere tips om je baby beter te laten slapen.

actueel op babybladen.nl
 • 14-4-2021 - Fietsen met je baby

  Voor het eerst fietsen met je baby is iets waar je als jonge ouder ontzettend naar uitkijkt. Met het prachtige lenteweer springen we massaal op onze fiets. Maar waar moet je als ouder opletten wanneer je wil fietsen met je baby?

  Lees verder ...
 • 30-3-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de decembertrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 2 juli 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 23-3-2021 - Zomertijd: slaaptips voor je baby

  Aanstaande zondag gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

  Lees verder ...
 • 8-3-2021 - Kom op voor je rechten!

  Het is vandaag Internationale Vrouwendag en daarom staan we stil bij de rechten van de zwangere vrouw en moeders met jonge kinderen op de arbeidsmarkt. In dit artikel lees je waar je als (aanstaande) moeder allemaal recht op hebt.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.230.143.40
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: