Bestellen

Zomertijd: slaaptips voor je baby

Op zondag 29 maart om 2.00 uur gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

Uit onderzoek blijkt dat baby’s en jonge kinderen wel degelijk last hebben van een uur minder slaap. Onze biologische klok is namelijk ingesteld op een bepaald slaappatroon. Wanneer er een verandering plaatsvindt in tijd, raken met name oudere baby’s en jonge kinderen in de war. Zij hebben meer besef van dag- en nachtritme. Het gevolg is dat ze wat van slag kunnen zijn en huilerig worden.

Je kunt wel wat voorbereidingen treffen om de overgang van zomertijd soepel te laten verlopen.

Zo kun je de bedtijd iedere dag met een kwartier vooruitschuiven. Zorg er dan voor dat de slaapkamer goed donker is, zodat het voor de baby makkelijker wordt om in slaap te vallen.

Indien je werkt met een borst- of flesvoedingsschema kun je het voedingsmoment iedere dag wat opschuiven. Net als bij het bedtijdritme. Belangrijk is dat je elke dag hetzelfde patroon van eten en slapen toepast, zodat er rust en regelmaat is.

In de ochtenden help je je baby met wakker worden door de slaapkamer te vullen met veel daglicht. Wanneer je je kindje blootstelt aan natuurlijk licht zal de interne klok van je baby zich langzaam laten reguleren.

In het nieuwe nummer van Baby’s eerste jaren lees je nog 13 andere tips om je baby beter te laten slapen.

actueel op babybladen.nl
 • 12-10-2021 - Fun in de herfst: de 10 leukste activiteiten met je kinderen om te doen

  De zomer hebben we al een tijdje achter ons gelaten en de herfst is op volle toeren. Een mooi moment om heerlijk in je eigen herfstbubbel te kruipen. Wij hebben voor jouw gezinsbubbel 10 superleuke herfstactiviteiten op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 29-9-2021 - Paracetamol tijdens zwangerschap

  Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen tijdens de zwangerschap terughoudend moeten zijn met het gebruik van paracetamol. Het gebruik van dit medicijn kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Het kan de lichamelijke en neurologische ontwikkeling van het kind verstoren.

  Lees verder ...
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.80.3.192
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: