Bestellen

Zomertijd: slaaptips voor je baby

Op zondag 29 maart om 2.00 uur gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in. Dan kunnen we weer met zijn allen genieten van lange lichte avonden. Maar voor veel ouders van baby’s en jonge kinderen is het verzetten van de klok weer een hele uitdaging met slapen. Om het slapen beter te laten verlopen kun je een aantal dingen doen.

Uit onderzoek blijkt dat baby’s en jonge kinderen wel degelijk last hebben van een uur minder slaap. Onze biologische klok is namelijk ingesteld op een bepaald slaappatroon. Wanneer er een verandering plaatsvindt in tijd, raken met name oudere baby’s en jonge kinderen in de war. Zij hebben meer besef van dag- en nachtritme. Het gevolg is dat ze wat van slag kunnen zijn en huilerig worden.

Je kunt wel wat voorbereidingen treffen om de overgang van zomertijd soepel te laten verlopen.

Zo kun je de bedtijd iedere dag met een kwartier vooruitschuiven. Zorg er dan voor dat de slaapkamer goed donker is, zodat het voor de baby makkelijker wordt om in slaap te vallen.

Indien je werkt met een borst- of flesvoedingsschema kun je het voedingsmoment iedere dag wat opschuiven. Net als bij het bedtijdritme. Belangrijk is dat je elke dag hetzelfde patroon van eten en slapen toepast, zodat er rust en regelmaat is.

In de ochtenden help je je baby met wakker worden door de slaapkamer te vullen met veel daglicht. Wanneer je je kindje blootstelt aan natuurlijk licht zal de interne klok van je baby zich langzaam laten reguleren.

In het nieuwe nummer van Baby’s eerste jaren lees je nog 13 andere tips om je baby beter te laten slapen.

actueel op babybladen.nl
 • 16-7-2021 - Rouwverlof na miskraam

  In Nieuw-Zeeland is er in maart een nieuwe wet aangenomen, waarbij zowel vaders als moeders verlof krijgen na een miskraam of doodgeboorte. Ongeacht de duur van de zwangerschap hebben zowel vrouwen als mannen recht op drie dagen miskraamverlof. Nederland onderzoekt nu ook of dit in ons land geïntroduceerd kan worden.

  Lees verder ...
 • 7-7-2021 - Ik ga op vakantie en ik neem mee

  Nog twee dagen en dan heeft het noordelijk gedeelte van Nederland vakantie. Misschien blijf je in Nederland of ga je juist de grens over. Waar je ook naartoe gaat, er zijn altijd dingen die je niet mag vergeten om mee te nemen. Om het jullie makkelijk te maken hebben we de 10 belangrijkste vakantie musthaves voor je op een rij gezet.

  Lees verder ...
 • 31-5-2021 - Zwangere vrouwen toch niet eerder gevaccineerd

  Zwangere vrouwen worden toch niet met voorrang gevaccineerd tegen het coronavirus. In een brief van minister Hugo de Jonge aan de Kamer laat hij dit weten. Een vervroegde uitnodiging heeft weinig effect op de snelheid van de vaccinaties binnen deze groep.

  Lees verder ...
 • 17-5-2021 - Stijging aantal zwangeren met diabetes

  Het aantal vrouwen met zwangerschapsdiabetes is in Nederland toegenomen met 30%. Zwangerschapsdiabetici kan zorgen voor een verhoogde kans van zwangerschapscomplicaties. Het is daarom van belang om vrouwen bewust te maken van de risico’s vooraf aan de zwangerschap.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.235.56.11
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: