Bestellen

Grote kans op...

Sneller en gemakkelijker op een natuurlijke wijze zwanger
Wil je sneller zwanger raken? Als twee mensen van elkaar houden en een gezin willen stichten er verschillende manieren waarop je dit aan kunt pakken. Enkele manieren die kunnen helpen om je doel te bereiken:

 1. Regelmatig met plezier
Als je zwanger wilt raken, vrij dan met je partner, zo vaak als je wilt. Maar het moet wel leuk blijven. Vrij als je er zin in hebt en doe dit niet alleen maar om zwanger te raken. Plezier in seks moet blijven. Wanneer het zwanger raken een obsessie wordt, kan jij of jullie beiden in de stress raken, wat zeker jouw cyclus in de war kan sturen, het is dus belangrijk dat je genoeg ontspanning hebt in deze periode.

2. Op ≠ op
Het is een fabeltje dat zaadcellen op zouden raken. Meer vrijen vergroot niet de kans op zwangerschap. Het duurt gemiddeld 48 uur voordat de zaadvoorraad bij de man weer op peil is. Zaad 'opsparen' heeft ook geen zin. Ongebruikte zaad van de man wordt door het lichaam afgebroken. 

3. Nagenieten
Als je na het vrijen even op je rug blijft liggen met opgetrokken knieën, kan het zaad eenvoudiger de weg naar een eitje vinden. Blijf met z'n tweeën nog even liggen nagenieten.
Ga in ieder geval niet direct na het vrijen onder de douche of in bad. Water en/of zeep kunnen in je vagina de werking van de zaadjes verstoren en verkleint de kans op bevruchting. 

4. Verander je levensstijl
Dit geldt zowel voor de vrouw als de man. Risicovolgedrag moet je zien te voorkomen, zoals roken, drinken en het gebruik van drugs en er meerdere seksuele partners op na houden. Dit laatste vergroot de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen.
Zorg dat je algehele gezondheid goed is. Dit kan door gezonde voeding en conditie van je lichaam. 

5. Foliumzuur
Het slikken van tabletten foliumzuur vergroot wel niet de kans om zwanger te raken. Het is wel belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Foliumzuur is belangrijk bij de aanmaak van nieuwe lichaamscellen en de vorming van de wervelkolom. Als je zwanger wilt worden, kun je het best direct met tabletten foliumzuur beginnen om afwijkingen aan de wervelkolom te voorkomen.
De tabletten zijn verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Vraag om advies of bij je huisarts of een verloskundige. 

6. Gewicht
Let op je gewicht! Te zwaar is niet goed, maar te licht ook niet. Overgewicht zorgt dat je minder snel zwanger raakt en ook als je te weinig weegt, kunnen er vruchtbaarheidsproblemen ontstaan. 

7. Oplopende temperaturen
Een heet bad of naar de sauna laat de temperatuur in de zaadbal te snel stijgen wat slecht is voor de zaadontwikkeling. De man kan dus aan de zwangerschap bijdragen door 'zijn hoofd' even koel te houden. 

8. Kleding maakt de man
Zorg dat je als man niet te strak zittend ondergoed draagt. Dat kan de kwaliteit van het zaad negatief beïnvloeden. 

9. Het juiste moment
Volg het 'meest-vruchtbare-periode-ABC'. 
a) De agendamethode: geef de lengte van je menstruatiecyclus weer in een agenda. Doe dit een paar maanden, omdat de cyclus per maand kan verschillen. Bij een zeer regelmatige cyclus ovuleer je tussen de 12 en 16 dagen voor het begin van je volgende menstruatie. De dag van de ovulatie en de dag daarvoor ben je het meest vruchtbaar.
b) Ovulatietest: deze kun je kopen bij een apotheek of drogist. Een aantal dagen voor de ovulatie of eisprong neemt de hoeveelheid van het luteïniserend hormoon (LH) in de urine van de vrouw toe. LH is het geslachtshormoon dat bij de vrouw de eirijping en de eisprong (ovulatie) stimuleert. Met een teststaafje kun je de hoeveelheid LH in je urine meten. De kans om zwanger te worden is het grootst in de dagen dat het LH op z'n hoogst is (een piek bereikt).
c) Door het meten van je lichaamstemperatuur: rond je eisprong stijgt je lichaamstemperatuur. Twee tot drie dagen voordat je temperatuur stijgt ben je het meest vruchtbaar. 

actueel op babybladen.nl
 • 29-4-2024 - KreaDoe 2024 een succes!

  Van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april was het zover: het KreaDoe Lentefestival 2024. De KreaDoe bruist van de creativiteit en gezelligheid. Je kunt er shoppen, creatieve workshops volgen en je ontdekt de nieuwste trends in de wereld van creatieve lifestyle en hobby's. 

  Lees verder ...
 • 3-4-2024 - Verstikt in het moederschap, de taboedoorbrekende documentaire Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Spijtmoeders is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

  Lees verder ...
 • 27-2-2024 - Negenmaandenbeurs 2024: geslaagd!

  We hebben vier mooie dagen achter de rug op de Negenmaandenbeurs 2024. Enorm trots op ons team die deze beurs tot een succes hebben gemaakt!

  Lees verder ...
 • 5-1-2024 - Populairste kindernamen van 2023 zijn Julia en Noah

  Op 4 januari heeft de Sociale Verzekeringsbank de populairste kindernamen van 2023 gepresenteerd. Afgelopen waren Noah en Julia het populairst!

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.210.83.132
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: