Bestellen

Dragen autogordel zwangere

De auto is een populair vervoermiddel
In de leeftijd van vrouwen tot en met 25 jaar heeft 39,8% het rijbewijs en in de leeftijd van vrouwen tussen 25 en 45 jaar 85,7%.
Van die laatste groep heeft 60% ook daadwerkelijk zelf een auto in bezit, volgens cijfers van het CBS. 
Een autogordel dragen is in Nederland verplicht. Vrijstelling zit er, mits je een medische verklaring hebt van een arts, niet in. In principe moeten zwangere vrouwen in Nederland gewoon een autogordel dragen. Dat vinden ze niet altijd prettig. Een autogordel wordt vaak niet goed gedragen. Dat is ook vaak de oorzaak dat de gordel niet lekker zit. 
Hoe zorg je dat de gordel prettig en veilig zit? Enkele tips: 

Stoel
- Zet je stoel zo ver mogelijk naar achter. Zodanig dat je rijkunsten niet worden beïnvloedt. Je moet goed zicht behouden en goed kunnen blijven rijden.
Zet je stoel zo dat je borstbeen minimaal 25 cm van het stuur of het dashboard (als je niet zelf rijdt) af is. 

Autogordel
(zie afbeelding)
- Plaats de (schuine) schouderriem van je autogordel tussen je borsten in. Niet te ver boven je borsten in je nek. Plaats de schouderriem nooit achter je rug of onder je arm door.
- Stel de autogordel bij je schouder af op de juiste hoogte. Hij moet zo mooi mogelijk tussen je nek, en je buitenkant schouder liggen, dus niet tegen je nek aan, en ook niet over de "hoek" van je schouder.
- Plaats de heupgordel zo laag mogelijk over je bekken onder je buik. Plaats de (horizontale) heupgordel nooit op je buik. wanneer je de heupgordel op je buik plaatst en je raakt betrokken bij een aanrijding kan er 3 tot wel 5 ton massagewicht vrijkomen op je buik. De placenta en foetus komen daardoor onder veel te grote druk te staan. Met mogelijk fatale gevolgen van dien. Onder de buik plaatsen dus.

actueel op babybladen.nl
 • 9-9-2021 - Strong Babies: terugbrengen van vroeggeboortes

  Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboortes met 30% terug te brengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. 

  Lees verder ...
 • 30-8-2021 - Gezonde kinderen

  De eerste duizend dagen van een kind is bepalend voor zijn of haar toekomst. Het voorspelt hoe de fysieke en mentale gezondheid is op de lange termijn. Bij een derde van de zwangeren binnen Generation R zijn de omstandigheden niet optimaal, waardoor kinderen al met een achterstand worden geboren.

  Lees verder ...
 • 1-8-2021 - Winactie prijzenpakket t.w.v. 2950 EURO

  Ieder kwartaal kun je via Babybladen.nl te gekke prijzen winnen. Zoals een autostoeltje, een commode of gratis luiers. De prijswinnaars van de julitrekking hebben inmiddels bericht ontvangen. De eerstvolgende trekking is op 27 september 2021, dus meld je gauw aan!

  Lees verder ...
 • 16-7-2021 - Rouwverlof na miskraam

  In Nieuw-Zeeland is er in maart een nieuwe wet aangenomen, waarbij zowel vaders als moeders verlof krijgen na een miskraam of doodgeboorte. Ongeacht de duur van de zwangerschap hebben zowel vrouwen als mannen recht op drie dagen miskraamverlof. Nederland onderzoekt nu ook of dit in ons land geïntroduceerd kan worden.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
34.239.177.24
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: