Bestellen

Dragen autogordel zwangere

De auto is een populair vervoermiddel
In de leeftijd van vrouwen tot en met 25 jaar heeft 39,8% het rijbewijs en in de leeftijd van vrouwen tussen 25 en 45 jaar 85,7%.
Van die laatste groep heeft 60% ook daadwerkelijk zelf een auto in bezit, volgens cijfers van het CBS. 
Een autogordel dragen is in Nederland verplicht. Vrijstelling zit er, mits je een medische verklaring hebt van een arts, niet in. In principe moeten zwangere vrouwen in Nederland gewoon een autogordel dragen. Dat vinden ze niet altijd prettig. Een autogordel wordt vaak niet goed gedragen. Dat is ook vaak de oorzaak dat de gordel niet lekker zit. 
Hoe zorg je dat de gordel prettig en veilig zit? Enkele tips: 

Stoel
- Zet je stoel zo ver mogelijk naar achter. Zodanig dat je rijkunsten niet worden beïnvloedt. Je moet goed zicht behouden en goed kunnen blijven rijden.
Zet je stoel zo dat je borstbeen minimaal 25 cm van het stuur of het dashboard (als je niet zelf rijdt) af is. 

Autogordel
(zie afbeelding)
- Plaats de (schuine) schouderriem van je autogordel tussen je borsten in. Niet te ver boven je borsten in je nek. Plaats de schouderriem nooit achter je rug of onder je arm door.
- Stel de autogordel bij je schouder af op de juiste hoogte. Hij moet zo mooi mogelijk tussen je nek, en je buitenkant schouder liggen, dus niet tegen je nek aan, en ook niet over de "hoek" van je schouder.
- Plaats de heupgordel zo laag mogelijk over je bekken onder je buik. Plaats de (horizontale) heupgordel nooit op je buik. wanneer je de heupgordel op je buik plaatst en je raakt betrokken bij een aanrijding kan er 3 tot wel 5 ton massagewicht vrijkomen op je buik. De placenta en foetus komen daardoor onder veel te grote druk te staan. Met mogelijk fatale gevolgen van dien. Onder de buik plaatsen dus.

actueel op babybladen.nl
 • 25-7-2022 - Verplichte bedenktermijn bij abortus vervalt

  Per 1 januari 2023 zal de verplichte minimale bedenktermijn voor de afbreking van zwangerschappen vervallen. De ministerraad heeft ingestemd met de bekrachtiging van het initiatiefvoorstel van de Tweede Kamer, hiermee wordt de Wet afbreking zwangerschappen gewijzigd.

  Lees verder ...
 • 21-7-2022 - Nieuwe winactie

  De prijswinnaars van de afgelopen trekking hebben inmiddels bericht van ons ontvangen. Zat je er niet tussen? Niet getreurd, want we hebben weer een nieuwe trekking!

  Lees verder ...
 • 3-7-2022 - Veel zwangere vrouwen werken te hard

  Uit een onderzoek van de afdeling Verloskunde in Amsterdam UMC blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen werkt in onveilige omstandigheden. Dit kan nadelig zijn voor de vrouw en de baby.

  Lees verder ...
 • 26-6-2022 - Dood babymeisje blijkt geen ongeluk te zijn

  Op woensdag 22 juni is er een babymeisje bewusteloos gevonden in een crèche in de Franse stad Lyon. Het 11 maanden oude meisje had een giftig product binnengekregen en moest meteen naar het ziekenhuis. Daar bleek het dat reanimatie geen optie meer was en overleed het meisje niet veel later.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.30.73
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: