Bestellen

Negenmaandenplan van A tot Z

Een fijne zwangerschap, daar tekent iedereen voor. Zo ga je kwaaltjes, ongemakken en onzekerheid te lijf, voor een mooie periode: met het ABC Body & Beautyplan.

Afvallen
Wil je eigenlijk een maatje kleiner? Het is nu een slecht moment te gaan afslanken. Een dieet tijdens de zwangerschap is niet goed, want je lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig voor je kindje. Voor advies kun je je verloskundige of een diëtiste raadplegen.

Borsten
Tijdens je zwangerschap groeien je borsten snel. Er zijn speciale crèmes die helpen de huid zacht en soepel te houden. Heb je last van pijnlijke borsten? Leg dan gekneusde gekoelde rode koolbladeren of een warme doek op je huid. Een douche wil ook wel helpen.

Cursus, cursus, cursustijd
Wil je een uitgebreide voorbereiding op je bevalling? Of wil je je lichaam fit houden en ga je voor actie? In een groep, individueel, of samen met je partner ... Het is allemaal mogelijk, er is een groot aanbod van cursussen. En ook fijn: tijdens de hectiek van het dagelijkse leven ben je even helemaal gefocust op je baby in je buik.

Drill-instructor
Bewegen is goed voor de doorbloeding, bovendien ga je fit je bevalling in en herstel je sneller na je zwangerschap. Maar maak van jezelf geen drill-instructor. Beweeg verstandig, luister naar je lichaam!

Epileer trucs
Begin voorzichtig, pas op dat je niet teveel epileert. Epileer alleen de haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw, nooit erboven. Epileer ook de haartjes tussen je wenkbrauwen: trek een rechte, denkbeeldige lijn omhoog van je neus naar je oog. Waar hij eindigt, begint je wenkbrauw. De haartjes die ervóór zitten mag je epileren. De schuine denkbeeldige lijn langs je neus en de buitenkant van je oog geeft het einde van je wenkbrauw aan. De haartjes daarbuiten mogen ook weggehaald worden.
oog

Face facts
Door hormoonschommelingen kun je last krijgen van jeugdpuistjes. Was je gezicht alleen met water of een speciale gezichtsreiniger, niet met zeep. Ook de structuur van je huid kan veranderen. Je huid kan droger of juist vetter worden. Kijk naar een verzorgende crème die afgestemd is op jouw huid.

Gezonde en gevarieerde voeding
De schijf van vijf geeft een handig overzicht van wat je allemaal nodig hebt. Let daarnaast op de extra vitaminen en mineralen die nodig zijn tijdens de zwangerschap. Lees het vitaminen artikel verderop in dit magazine voor tips.

Haardos
Door hormonen kan je haar veranderen. Tijdens de zwangerschap stopt de haaruitval vaak tijdelijk zodat het lijkt of je een hele volle bos hebt. Je haar kan opeens heel anders zitten dan je gewend bent. Na de zwangerschap herstelt zich dit weer en zit het weer als vanouds.

Ik
Ik? Ja jij! Want je mag nu echt aan jezelf denken. Je zwangerschap kost veel energie, dus je moet je levensstijl tijdelijk even aanpassen. Heb je een keer geen puf om iets te ondernemen? Doe het dan een keer niet. Sociale verplichtingen of zware klusjes, luister naar je lichaam en zeg gewoon eens "nee". Pak je rust.

Jakkes ... jeuk!
Vooral op je buik kun je last van jeuk krijgen door hormonen en lichte stuwing in je lever. Door stuwing komt gal in je bloed wat jeukt. Mentolgel kan helpen de jeuk te verlichten.

Kleding
Dress to impress! Mooie rondingen, vollere borsten... je mag laten zien dat je zwanger bent! Kleding is allang niet meer mega, maar accentueert je zwangere lichaam. Natuurlijke stoffen zijn vaak ademend en vocht doorlatend. Meerdere lagen is praktisch als jij het afwisselend koud of warm hebt, dan kun je nog een laagje uittrekken.

Lol + lol = hihi
Veel mensen verwachten dat je straalt tijdens je zwangerschap. Maar soms voel je je niet zo. Zwanger zijn kan best zwaar zijn. Voel je je een dag niet zo gezellig, probeer dan wel positief te blijven, dat helpt al. Iedere dag een keer lachen en je fleurt helemaal op: samen lachen werkt helemaal aanstekelijk.

Massage
In korte tijd verandert er veel in je lichaam. Je hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Ook wordt je lichaam zwaarder belast door je toenemende gewicht. Je kunt last krijgen van lichamelijke klachten en sneller moe zijn. Een massage afgestemd op jouw zwangere lichaam helpt klachten te verminderen.

Nagels
Je nagels kunnen deze negen maanden harden groeien en sterker worden. Wil jij ze er verzorgd en vrolijk uit laten zien? Trakteer jezelf dan eens op een manicure. Een voetverzorging door de pedicure kan ook heel ontspannend zijn. En wel zo praktisch, op een gegeven moment kom je zelf niet meer goed bij je voeten.

Ogen
Je ogen kunnen achteruit gaan tijdens de zwangerschap. Na de zwangerschap herstelt dit.

Parfum
Tijdens je zwangerschap verandert je huid en ook je reukzin wordt anders, je gaat beter ruiken en je wordt gevoeliger voor geuren. Je favoriete parfum kan opeens heel anders ruiken.

Quality time
Je gaat samen een heel nieuwe periode in met de kleine op komst. Praten blijft heel belangrijk maar ook leuke dingen samen doen en vooral heel erg genieten.

Rode wangen
Tijdens je zwangerschap heb je een rode blos op je wangen, doordat er meer bloed door je lichaam stroomt.

Striae
Dit zijn zigzaggende zwangerschapsstrepen, vaak rood van kleur. Door het oprekken van de huid komen er kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel. Houd je huid soepel met speciale striaecrème of -olie.

Thuiswellness
Een muziekje, een bad, heerlijk gezichtsmaskertje, een lekkere scrubcrème, een fruitsmoothie... Creëer je eigen thuiswellness en je voelt je weer helemaal top.

Uiterlijk
Zwanger zijn is geweldig, maar je voelt je niet altijd zo geweldig. Hormoonstormen, vermoeidheid, kwaaltjes ... Wat helpt: kleed je leuk aan, tut je op of trakteer jezelf eens op een behandeling van de schoonheidsspecialiste. Als je er goed uitziet, voel je je vaak beter.

Voetjes in de lucht
Aan het einde van je zwangerschap kun je vocht vasthouden. Gezwollen voeten, enkels en handen. Maar ook je gezicht kan voller worden. Tips: drink veel water, eet niet te zout, gebruik geen vochtafdrijvende middelen. Wat ook helpt: doe het voeteneind van je bed iets omhoog, gebruik steunkousen ter ondersteuning of spoel je armen en benen met koud water om je bloedsomloop te activeren.

Water
Water drinken is altijd al goed voor je, maar nu je zwanger bent moet je nog meer drinken. Voor de ontwikkeling van de foetus en aanmaak van vruchtwater heb je extra vocht nodig. Voldoende drinken helpt ook bij zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid en obstipatie.

XXX
De relatie met je kindje groeit al in je buik. Jouw stemming heeft invloed op die van je baby. Hij kan vanaf de 24e week onafgebroken horen: het kloppen van je hart, stromend bloed, rommelende darmen. Na 28 weken hoort hij ook buiten de baarmoeder en 'zwemt' naar de hand die je op je buik legt. Hij reageert op jouw ademhaling, blijdschap en schrikreacties: de eerste band tussen jullie.

Yin en Yang
Yin is vrouwelijkheid en yang mannelijkheid. Niet alleen tegengesteld, maar vooral ook elkaar aanvullend. Elke persoon heeft een unieke eigen verhouding van yin en yang, dat door de zwangerschap verstoord kan raken. Daardoor kun je je even niet zo happy voelen, maar het kan je ook nieuwe inzichten en mogelijkheden geven.

Zonneschijn
De zomerzon is heerlijk maar pas op tijdens de zwangerschap. Je kunt een zwangerschapsmasker krijgen. Dat zijn donkere vlekken op de huid in je gezicht. Zorg dat je een hoge beschermingsfactor zonnebrand gebruikt en zet een hoed op. Meestal verdwijnen de vlekken na je zwangerschap.

actueel op babybladen.nl
 • 3-6-2024 - Angst, hoop en onvoorwaardelijke liefde in nieuw seizoen van EO-programma Handen aan de couveuse

  Piepjes, alarmbellen, verpleegkundigen, af en toe een babygeluidje en dan weer stilte. Kenmerken van de plek waar het leven veel te vroeg begint en soms ook veel te vroeg eindigt.

  Lees verder ...
 • 22-5-2024 - Coalitieakkoord: kinderopvang 'bijna' gratis en nieuw financieringsstelsel

  Vorige week zijn de PVV, VVD, NSC en BBB tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen gekomen. Dit zijn de gevolgen voor de kinderopvang.

  Lees verder ...
 • 29-4-2024 - KreaDoe 2024 een succes!

  Van vrijdag 19 april t/m zondag 21 april was het zover: het KreaDoe Lentefestival 2024. De KreaDoe bruist van de creativiteit en gezelligheid. Je kunt er shoppen, creatieve workshops volgen en je ontdekt de nieuwste trends in de wereld van creatieve lifestyle en hobby's. 

  Lees verder ...
 • 3-4-2024 - Verstikt in het moederschap, de taboedoorbrekende documentaire Spijtmoeders

  Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Spijtmoeders is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.236.142.143
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: