Bestellen

Zorgwekkende signalen?

Bel direct je verloskundige!
Maak je je zorgen over bepaalde zwangerschapskwalen of signalen, bel dan altijd je verloskundige.
De verloskundige is er om de gezondheid van jou en je kindje te bewaken. Voel je daarom niet bezwaard te bellen.

Je komt voor het eerst bij de verloskundige tussen de acht en tien weken zwangerschap. Je verloskundige controleert jou en je baby, geeft informatie en er wordt een afspraak gemaakt voor de volgende controle. Maar wanneer kun je haar tussentijds bellen, bij welke situaties is dat ook alweer?

Ongerust
Als je ongerust bent is dat altijd een reden om je verloskundige te bellen. Begrijp je de uitleg of informatie niet, zeg dit dan tegen de verloskundige. Vraag eventueel om extra tijd in te plannen wanneer je een afspraak maakt.

Vaginaal bloedverlies
Bewaar je slipje of inlegkruisje en neem direct contact op met je verloskundige.

Hoofdpijn enzo
Ben je meer dan twintig weken zwanger en heb je last van een of meer van volgende signalen? Neem dan direct contact op met je verloskundige.
Hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten.

Minder beweging
Ben je 26 of meer weken zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Buikpijn of rugpijn
Nog geen 37 weken zwanger en heb je buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Vruchtwaterverlies
Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een grote hoeveelheid vocht zijn, maar ook kunnen het kleine beetjes zijn. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms is het geel, groen of bruinig van kleur. Probeer vruchtwater op te vangen en bewaar dat voor de verloskundige. Neem daarna direct contact op met je verloskundige.  

actueel op babybladen.nl
 • 2-11-2023 - Speelplezier met Woezel & Pip

  De feestdagen komen er weer aan. Wil je feeststress voorkomen en zeker weten dat jouw cadeau in de smaak valt? Bestel dan nu ons leuke een leerzame Woezel & Pip speelgoedpakket voor onze speciale actieprijs!

  Lees verder ...
 • 19-10-2023 - Wintertijd: hoe pak je dat aan?

  Volgende week gaat de wintertijd in. Dat betekend dat het 's avonds weer een uur eerder donker wordt. De overgang naar wintertijd kan lastig zijn voor baby's en kinderen. Dat komt omdat baby's en kleine kinderen een sterk bioritme hebben. Je baby kan er dus moeite mee hebben om zich aan te passen aan een nieuwe ritme.

  Lees verder ...
 • 2-10-2023 - Stoptober is begonnen

  De jaarlijkse campagne om 28 dagen niet te roken in oktober is weer begonnen: Stoptober. Stoppen met roken is lastig, maar het kan. Stoptober is een bewezen succes en per jaar stoppen er ongeveer 50.000 mensen met roken tijdens Stoptober.

  Lees verder ...
 • 15-9-2023 - Wetenschappers zijn er in geslaagd een embryo te creëren zonder sperma, eicel of baarmoeder

  Wetenschappers verbonden aan het Weizmann Institute of Science zijn erin geslaagd om een menselijke embryo te creëren zonder gebruik te maken van sperma, eicellen of een baarmoeder. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrijf Nature. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.197.101.251
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: