Bestellen

Zorgwekkende signalen?

Bel direct je verloskundige!
Maak je je zorgen over bepaalde zwangerschapskwalen of signalen, bel dan altijd je verloskundige.
De verloskundige is er om de gezondheid van jou en je kindje te bewaken. Voel je daarom niet bezwaard te bellen.

Je komt voor het eerst bij de verloskundige tussen de acht en tien weken zwangerschap. Je verloskundige controleert jou en je baby, geeft informatie en er wordt een afspraak gemaakt voor de volgende controle. Maar wanneer kun je haar tussentijds bellen, bij welke situaties is dat ook alweer?

Ongerust
Als je ongerust bent is dat altijd een reden om je verloskundige te bellen. Begrijp je de uitleg of informatie niet, zeg dit dan tegen de verloskundige. Vraag eventueel om extra tijd in te plannen wanneer je een afspraak maakt.

Vaginaal bloedverlies
Bewaar je slipje of inlegkruisje en neem direct contact op met je verloskundige.

Hoofdpijn enzo
Ben je meer dan twintig weken zwanger en heb je last van een of meer van volgende signalen? Neem dan direct contact op met je verloskundige.
Hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten.

Minder beweging
Ben je 26 of meer weken zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Buikpijn of rugpijn
Nog geen 37 weken zwanger en heb je buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Vruchtwaterverlies
Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een grote hoeveelheid vocht zijn, maar ook kunnen het kleine beetjes zijn. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms is het geel, groen of bruinig van kleur. Probeer vruchtwater op te vangen en bewaar dat voor de verloskundige. Neem daarna direct contact op met je verloskundige.  

actueel op babybladen.nl
 • 18-6-2019 - Ouders met lage inkomens de dupe door duurdere kinderopvang

  Sinds 1 januari 2019 zijn kinderdagverblijven verplicht om één leidster aan te stellen voor drie baby's. Nu, een klein half jaar later, blijkt dat de prijzen voor kinderopvang door deze nieuwe wet flink zijn gestegen.

  Lees verder ...
 • 14-6-2019 - CBF Erkenning voor Fonds Gezond Geboren

  Fonds Gezond geboren heeft de Erkenning ontvangen van het Centraal bureau Fondsenwerving (CBF). Hiermee is verzekerd dat elke bijdrage betrouwbaar wordt besteed en ten goede komt aan onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Hierdoor kan elke donatie direct bijdragen aan de ambitie om babysterfte in Nederland terug te dringen.

  Lees verder ...
 • 13-6-2019 - Verlatingsangst baby en eenkennigheid

  Was jouw baby tot voor kort een echte allemansvriend en kon je hem rustig bij iedereen achterlaten, maar biggelen de tranen nu al over zijn wangen als jij even naar het toilet gaat? Grote kans dat je baby is beland in de fase van verlatingsangst en eenkennigheid. 

  Lees verder ...
 • 17-4-2019 - Carry Your Love Babywearing Event

  Op zondag 19 mei vindt de eerste editie van dit Nederlandse draagevenement plaats. Iedereen die zijn kind(eren) draagt of wil dragen, voelt zich hier thuis. Verschillende draagmerken, van zowel doeken als dragers, zijn aanwezig om je hun producten te laten zien en voelen. 

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
54.91.71.108
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: