Bestellen

Zorgwekkende signalen?

Bel direct je verloskundige!
Maak je je zorgen over bepaalde zwangerschapskwalen of signalen, bel dan altijd je verloskundige.
De verloskundige is er om de gezondheid van jou en je kindje te bewaken. Voel je daarom niet bezwaard te bellen.

Je komt voor het eerst bij de verloskundige tussen de acht en tien weken zwangerschap. Je verloskundige controleert jou en je baby, geeft informatie en er wordt een afspraak gemaakt voor de volgende controle. Maar wanneer kun je haar tussentijds bellen, bij welke situaties is dat ook alweer?

Ongerust
Als je ongerust bent is dat altijd een reden om je verloskundige te bellen. Begrijp je de uitleg of informatie niet, zeg dit dan tegen de verloskundige. Vraag eventueel om extra tijd in te plannen wanneer je een afspraak maakt.

Vaginaal bloedverlies
Bewaar je slipje of inlegkruisje en neem direct contact op met je verloskundige.

Hoofdpijn enzo
Ben je meer dan twintig weken zwanger en heb je last van een of meer van volgende signalen? Neem dan direct contact op met je verloskundige.
Hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten.

Minder beweging
Ben je 26 of meer weken zwanger en voel je je kind minder bewegen dan je gewend bent? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Buikpijn of rugpijn
Nog geen 37 weken zwanger en heb je buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan direct contact op met je verloskundige.

Vruchtwaterverlies
Wanneer de vliezen breken, merk je dat je opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een grote hoeveelheid vocht zijn, maar ook kunnen het kleine beetjes zijn. Vaak is vruchtwater helder en kleurloos. Soms is het geel, groen of bruinig van kleur. Probeer vruchtwater op te vangen en bewaar dat voor de verloskundige. Neem daarna direct contact op met je verloskundige.  

actueel op babybladen.nl
 • 12-8-2019 - 6 tips om jullie kind meertalig op te voeden

  Spreekt je partner Spaans, Engels of Frans? En spreek jij Nederlands? Hier 6 tips om je kind meertalig op te voeden.

  Lees verder ...
 • 8-8-2019 - Wat te doen bij een wespensteek bij je kind?

  Zoals elke zomer is het ook dit jaar weer raak: wespen die ons lastigvallen als we buiten zijn. Het kan dan gebeuren dat je kind wordt gestoken door een wesp. Wat moet je doen als je kind wordt gestoken door een wesp? Is zo'n wespensteek gevaarlijk? En hoe weet je of je kind allergisch is voor wespensteken?

  Lees verder ...
 • 1-8-2019 - Babyspeelgoed schoonmaken: handige tips

  Wil jouw baby ook alles aanraken en stopt hij speelgoed in zijn mond? Hij is erg nieuwsgierig en volop aan het ontdekken! Het is daarom belangrijk dat je het speelgoed regelmatig schoonmaakt, want die knuffels, blokken, poppen en auto's kunnen een broeinest voor bacteriën worden.

  Lees verder ...
 • 24-7-2019 - Hitteplan actief voor heel Nederland

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland. Dit meldt het RIVM.

  Lees verder ...


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
18.206.194.83
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping:
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: