Bestellen

Liefde, warmte, geborgenheid, voeding zijn de basisbehoeften voor je baby

Verzorging is daarnaast ook heel belangrijk en hiervoor is je baby óók geheel afhankelijk van jou.

Wat heb je nodig? Voor de verzorging van je baby kom je een heel eind als je de volgende artikelen in huis hebt: 12 hydrofielluiers, een badcape, 2 mutsjes, luiers, een aankleedkussen met 2 hoezen, een babybadje, babyshampoo, olie, zalf, crème, digitale badthermometer, watjes, 1 of twee babykruikjes met kruikhoes en spuugdoekjes.

Spetter de spatter
Je baby kan elk moment van de dag in bad, maar let wel op, een babyhuidje is teer en kwetsbaar. Het is niet nodig om hem iedere dag in bad te doen.
Met een badthermometer of je elleboog kun je de juiste temperatuur van het water bepalen.
Je kunt een baby met de hand wassen, of met een washandje en een beetje wasemulsie. Heeft je baby veel haar, dan kun je een speciale babyshampoo nemen.
Hydrofiele luiers gebruik je om je kindje na het badderen in te wikkelen en mee droog te deppen. Bij afdrogen, van boven naar beneden, en let op de huidplooien bij zijn halsje, oksels, liezen, knieën, kin en geslachtsdelen. Een droog babyhuidje kun je eventueel insmeren met een babyolie.

Warmte
In het begin kan je baby zijn lichaam zelf nog niet altijd goed op temperatuur houden. Als hij pas geboren is, krijgt hij een mutsje op. De meeste warmte verliest hij via zijn hoofdje.
De eerste tien dagen, kun je een speciale kruik gebruiken om het bedje van je kindje voor te verwarmen. Let op dat de kruik goed sluit, dat hij niet lekt en gebruik altijd een kruikenzak. Alleen voorverwarmen, niet bij baby in bed.
Verder is het belangrijk dat je je kleine niet teveel kleding aantrekt, hij moet het niet te warm krijgen. Kijk naar wat je zelf draagt.

Luier verschonen
Voor je de luier omdoet, is het verstandig alle verzorgingsproducten binnen handbereik klaar te leggen; denk aan billendoekjes, watjes, een kommetje met lauw water, billenzalf of olie én natuurlijk een luier. Zo hoef je je kindje geen moment alleen op de commode te laten liggen.
Urine en ontlasting bevatten irriterende stoffen, als de babybilletjes rood of geïrriteerd zijn kun je de billetjes insmeren met een laagje babyzalf.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.172.111.215
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 96
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: