Bestellen

Borstvoedingsbh’s

Tijdens het geven van borstvoeding zijn borsten vaak iets groter en gevoeliger dan voor de zwangerschap. Het is dan fijn om een bh te hebben die goede ondersteuning én comfort biedt.

Er zijn speciale borstvoedingsbh’s die deze eigenschappen hebben. Ze zijn gemaakt van stevig en tevens elastisch materiaal; omdat borsten vaak gevoeliger zijn, is het soepele en zachte materiaal heel fijn.
Bij een borstvoedingsbh kan de cup losgemaakt worden tijdens het voeden. Er zit een clipje aan de voorkant van de bh, wat discreet en snel aanleggen mogelijk maakt. Bij gewone bh’s moet je vaak de hele cup opzijschuiven bij het voeden, dit voelt niet comfortabel en er zou een melkklier afgekneld kunnen raken wat borstontsteking zou kunnen veroorzaken.

Er zijn verschillende soorten borstvoedingsbh’s in alle kleuren, vormen en maten:
•    Met beugel en zonder beugel: Een beugelbh kan extra steun geven. Let op dat je de juiste maat kiest. De beugel mag niet knellen. Draag tijdens stuwing (na bevalling) geen beugelbh. Je borsten zijn dan vaak te gezwollen.
Vanwege speciale naaitechnieken en materialen kunnen bh’s zonder beugel net zoveel steun bieden als beugelbh’s.
•    Voorgevormd (padded): Deze bh voelt voor veel vrouwen discreet aan en biedt extra bescherming bij lekken.

Dragen en wassen
Het is niet nodig om ‘s nachts een bh te dragen. Wanneer je veel melk lekt is het wel fijn, omdat je dan zoogcompressen kunt gebruiken. Draag dan een bh zonder naden en zonder beugel.
Was de voedingsbh met de hand of in een waszak met een handwasprogramma van de wasmachine. Volg daarbij de instructies die op het waslabel van de bh staan.

Aanschaf
Een goed tijdstip op een borstvoedingsbh aan te schaffen is de laatste maand van je zwangerschap. Dan komt de maat van de borsten redelijk overeen met de maat na de stuwingsperiode.
Kijk bij een bestelling online goed naar de maattabellen of vraag in een speciaalzaak om advies en hulp om de juiste maat bh te bepalen.
Beide borsten moeten goed in de cup passen, wanneer ze er ergens uitsteken, moet je waarschijnlijk een grotere cupmaat hebben. Voor de omvang van de bh, moet er een vinger onder de band kunnen. Hij moet ook niet te los zitten, anders biedt de bh niet voldoende steun.

Tip1: draag tijdens het passen altijd zoogkompressen om te voorkomen dat er melk lekt in de bh.
Tip2: er zijn vaak leuke bijpassende slipjes te verkrijgen bij de bhs.

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
35.172.111.215
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 166
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: