Bestellen

Veilig beddengoed voor je baby

Je baby slaapt een groot deel van de dag. Fijn beddengoed is dan geen overbodige luxe. Ga voor de zachtste babylakentjes en babydekens. En maak het babybedje veilig op. 

Een goed babybedje en geschikt beddengoed zijn belangrijk om je kind fijn en veilig te laten slapen. Een warme kamer in combinatie met warm beddengoed kan gevaarlijk zijn. Je baby kan zijn temperatuur namelijk nog niet goed zelf reguleren. 

Controleer of je baby het niet te warm heeft
Je kunt controleren of je slapende baby het niet te warm of koud heeft. Dit doe je door met de bovenkant van je vingers aan de achterkant van zijn nekje te voelen. Voelt dit lauw aan, dan heeft je baby het aangenaam. Een gezonde baby raakt niet zomaar onderkoeld in de goed geïsoleerde en verwarmde Nederlandse huizen. Een slaapkamertemperatuur van 16-18 graden is ideaal.

Meer tips om je baby veilig te laten slapen:

  • Zet je baby na de eerste dagen geen mutsje meer op in bed. Zijn temperatuur wordt gereguleerd via zijn hoofd, daarom moet dit onbedekt blijven.
  • Pak je baby bij koorts niet extra warm in. Als hij transpireert, heeft hij het al erg warm. Dek je kind minder warm toe of verlaag de temperatuur in de kamer.
  • Zorg voor een goede ventilatie in de babykamer.
  • Gebruik geen schapenvacht of lamsvacht in het wiegje of de ledikant. Je baby kan er met zijn gezicht in komen te liggen. Daarnaast is een schapenvacht erg warm. Dat verhoogt de kans op warmtestuwing.
  • Gebruik liever geen zeiltje of matrashoes met een ondoordringbare laag. Wil je dit toch, leg deze dan niet onder het hoofd van je baby.

 

 

 

 

 

 

 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.237.34.21
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 20
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: