Bestellen

Veilig slapen

Een veilige babykamer is een must. Om fijn en veilig te kunnen slapen zijn een geschikt bedje en geschikt beddengoed onmisbaar. Ook de commode moet aan veiligheidseisen voldoen.

Veilig bed
De eerste drie tot zes maanden, totdat je kind beweeglijker wordt, is een wieg een veilige slaapplek voor je kind. Zodra je kind gaat omrollen, is het tijd om over te stappen naar een kinderledikant. Laat je baby nooit bij jou in bed slapen. Wil je hem toch dicht bij je hebben ’s nachts? Dan is een co-sleeper een oplossing. Dit is een wiegje die je aan jouw bed kunt bevestigen. Zo ligt je kind naast je, maar wel veilig in zijn eigen bedje. Op de website van Veiligheid.nl lees je aan welke veiligheidseisen een wiegje of ledikant moet voldoen.

Veilig beddengoed
Je baby moet het natuurlijk niet te koud hebben in bed. Maar té warm beddengoed kan gevaarlijk zijn. Je kunt aan het nekje van je baby voelen of hij het niet te koud van of te warm heeft. Als dit lauw aanvoelt, heeft je baby het aangenaam. Zorg voor een slaapkamertemperatuur van 16 - 18°C. Gebruik geen schapenvacht in het bedje. Je kind kan er met zijn gezicht in komen te liggen en het is erg warm. Het gebruik van een zeiltje wordt afgeraden in verband met verstikkingsgevaar.

Uit bed vallen
Uit bed vallen is een van de meestvoorkomende ongelukken die in de kinderkamer gebeuren. Een babyslaapzak maakt het moeilijker voor je kind om uit bed te klimmen. Er zijn ledikanten waar je de spijlen uit kunt halen, zodat je kind makkelijk uit bed kan stappen. Je kunt ook overstappen op een peuterbed met bedhekje. Dan kan je kind niet uit bed rollen, maar heeft hij wel genoeg ruimte om uit bed te kunnen stappen. Zorg dat er in de kinderkamer geen ongelukken kunnen gebeuren. Dek stopcontacten af en berg plastic zakken op.

Commode
Een commode gebruik je om je kind te verschonen en aan te kleden. Het is een van de meest gebruikte meubels in de babykamer. Als je de commode niet tegen de muur zet, is het belangrijk dat er aan de achterkant een opstaande rand is van minimaal 3 centimeter. Ook aan de zijkanten moet een opstaande rand zitten. Kies een commode van minimaal 38 cm diep en 65 breed, liefst met afgeronde hoeken. Let er bij het kopen op dat de commode ook stabiel staat als deurtjes of laden geopend zijn. Laat je baby nooit alleen op de commode liggen. Moet je even weg, neem hem dan mee of leg hem in de box of in zijn bedje. Zet de commode niet te dicht bij de verwarming en zorg dat je de kast zo inricht dat alles wat bij het aankleden of verschonen nodig is, binnen handbereik ligt.

 

 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.200.194.255
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 358
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: