Bestellen

Verf voor een mooie baby- of kinderkamer

Kleur maakt van een huis een thuis, een warm nest om je prettig in te voelen en om te leven. Ben je in verwachting, dan is het tijd om een babykamer te gaan realiseren. Dan komt ook de grote vraag, welke sfeer krijgt de kamer van je kleintje?

Kleurkeuze

Bij een stoere jongenskamer wordt er vaak gekozen voor rood, groen of blauw. Een meidenkamer wordt vaak een droomwereld van roze en paars. Al snel ben je geneigd om voor kleuren te gaan welke kinderen aanspreken: felle kleuren. Maar eigenlijk zijn pastel kleuren veel beter voor een kinderkamer. Kinderen krijgen overdag veel prikkels, pastelkleuren brengen dan rust.

Het gebeurt steeds meer dat de kinderkamer geen opvallende kleurexplosie meer is, maar wordt meegenomen in de tonen van de rest van de woning. Bijvoorbeeld wit, zachtgeel, beige of grijs. Voor zeer actieve kinderen is zachtgroen een erg prettige, rustgevende kleur.

Verfkeuze

Er zijn veel verschillende soorten verven waar je uit kunt kiezen voor de kinderkamer, met alleen hun eigen eigenschappen. Je kunt kiezen voor een ‘gewone’ latex, of je gaat voor iets bijzonderder: een zachte krijtverf, afwasbare verf (altijd handig!), een accentverf zoals beton look, of een kalkverf met mooie, zachte kleur nuances.

Natuurlijke verven

Wat erg prettig is, is dat er steeds meer verven komen op natuurlijke basis. Deze verven zijn niet schadelijk voor de gezondheid van jou,en je kindje. Je kleintje kan zelfs gewoon slapen in de net geschilderde kamer. Deze verven zijn vaak op waterbasis, en de hoeveelheid chemische toevoegingen is minimaal, tot zelfs helemaal niets. Sommige van deze verven hebben zelfs nog een extra mooie uitstraling. Dat komt door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen. Hierdoor komen de kleuren nog mooier en voller tot zijn recht. Geen felle, harde kleuren, maar zachte, rustgevende tinten.

Expert

Je kunt natuurlijk prima zelf aan de slag met het schilderen van de kinderkamer. Maar misschien zit je daar wel helemaal niet op te wachten.Dan kun je natuurlijk ook een expert inschakelen. Deze kan je helpen met het adviseren voor de beste kleuren en verfsoorten voor de kinderkamer. Als je de keuze voor kleuren en verf hebt gemaakt, kun je ook gemakkelijk een professional inhuren om te komen schilderen. Voor zowel de binnen- als buitenkant van je woning kan een schildersbedrijf je van dienst zijn. 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
3.226.122.74
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 162
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: