Bestellen

Kwetsbaarheid van de baby

De huid van je baby is zacht en heel teer. De babyhuid heeft zich vlak na de geboorte nog niet helemaal gesloten. Ze staat open voor alles en kan daardoor heftig reageren op vreemde stoffen. Het is erg gevoelig voor bacteriën door het ontbreken van de zuurmantel.
 

Reactie

Stoffen uit verzorgingsproducten die niet speciaal geschikt zijn voor baby’s, dringen daardoor makkelijk in de huid door of veroorzaken allergische reacties. De kans op luieruitslag, smetplekjes,vlekjes, huiduitslag of eczeem wordt vergroot als verkeerde producten worden gebruikt.
 

Hygiëne

Er zijn een aantal principes die altijd terugkeren als het gaat om de zorg voor je baby. Rust, regelmaat en reinheid. Bij reinheid is het belangrijk dat je lichaam schoon is. Maar ook die van je kindje en de omgeving waarin hij verblijft. De kans op infecties en aandoeningen is veel kleiner als je extra let op de hygiëne, je ondersteunt het immuunsysteem.

 

Verzorgings- en wasproducten

Grote actieve talgklieren zorgen er voor dat je baby’s huidje bij de geboorte volop vet en vocht bevat. Na een aantal weken neemt de talgactiviteit af en kan het huidje erg droog worden. Dan is je baby voor de verzorging aangewezen op jou.

Kijk naar verzorgingsproducten en wasmiddelen die zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten, veilig en mild zijn voor het babyhuidje. Dan zullen ze zo min mogelijk allergieën en irritaties veroorzaken. Gebruik geen dominant geurende wasmiddelen of wasverzachters.

 

Kledingtip

Het gevoelige huidje van een baby kan geïrriteerd raken door ruwe stoffen. Neem daarom kleding van luchtig ademend katoen en een wasmiddel dat mild is voor de gevoelige babyhuid.

 

 

De specialist voor


GetUserInfo (in session):
(nr. = 1 geeft aan of er een controle op IP adres is uitgevoerd)
Aantal postcodes in DB:
0
(het aantal plaatsen in de DB met deze postcode)
IP adres:
44.197.101.251
(het ip adres van de bezoeker)
Plaats (in session):
(geselecteerde plaats uit IP adres / door gebruiker aangepast in shopping)
Postcode (in session):
(geselecteerde postcode uit IP adres / regiokeuze van de bezoeker)
Gekozen provincie (in session):
(geselecteerde provincie aan de hand van de postcode / regiokeuze van de bezoeker)

JQ categorie shopping: 39
JQ postcode shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping (in session):
JQ gekozen plaats shopping: